:: Ino aranžmani :: Evropa ::
 

PUTOVANJA EVROPA

 

Baltičke zemlje

(8 dana avionom (7 noćenja))

Varšava - Kaunas - Riga - Talin - Bauska (dvorac Rundal)
Viljnus - Trakai (Trakajski dvorac)

Polazak: 08. april 2015.

Program putovanja:

1. dan (sreda, 8. april 2015.) BEOGRAD - VARŠAVA
Sastanak putnika na aerodromu “Nikola Tesla” kod šaltera Filip Travela broj 702 u 16. 10 sati. Poletanje za Varšavu u 18. 10 sati (let JU 634). Dolazak u Varšavu u 19. 50 sati. Varšava, koja leži na reci Visli je od 1596. prestonica Poljske i središte Mazovijeckog vojvodstva. Po dolasku transfer do hotela. Smeštaj u hotel. Slobodno vreme. Noćenje.
2. dan (četvrtak, 9. april 2015.) VARŠAVA - KAUNAS (oko 400 km)
Doručak. Polazak za Kaunas koji leži na rekama Njemen i Neris, drugi po veličini grad Litvanije i duhovni centar zemlje. Po dolasku, obilazak pešice istorijskog centra Kaunasa: zamak iz 13. veka, gradski trg sa većnicom iz 15. veka, katedrala, jezuitski manastir, Napoleonova kuća, predsednička palata… Smeštaj u hotel. Slobodno popodne. Noćenje.
3. dan (petak, 10. april 2015.) KAUNAS - RIGA (oko 270 km)
Doručak. Polazak za Rigu, najveći baltički grad, prestonicu i glavnu luku Letonije, u blizini ušća Daugave u duboki Riški zaliv. Stari deo Rige, sa preko 800 građevina u stilu secesije (jugendstila), proglašen je delom svetske kulturne baštine, pod zaštitom UNESCO-a. Obilazak istorijskog centra grada pešice: Nacionalna opera, Spomenik slobode, zamak nemačkog viteškog reda iz 14. veka, crkva sv. Petra, katedrala iz 13. veka. . Smeštaj u hotel. Slobodno popodne. Noćenje.
4.dan (subota, 11. april 2015.) RIGA - TALIN (oko 350 km)
Doručak. Polazak Talin, glavni grad Estonije i veliku luku na južnoj obali Finskog zaliva koji je doživeo procvat u 15. veku kao važna članica Hanze. Po dolasku obilazak ”Brda sabora” gde su kraljevski dvor (sada parlament) i upravne zgrade opasane bedemima, a zatim “Starog jezgra”, nekada naseljenog švedskim i nemačkim trgovcima, pomorcima i zanatlijama; to je danas pešačka zona Talina, proglašena delom svetske kulturne baštine, pod zaštitom UNESCO-a, u kojoj su katedrala sv. Nikole, gradska većnica, ruska crkva Aleksandra Nevskog, palata Kadriorg. . . Smeštaj u hotel. Slobodno popodne. Noćenje.
5. dan (nedelja, 12. april 2015.) TALIN - HELSINKI - TALIN
Doručak. Celodnevni fakultativni izlet brodom i autobusom “Helsinki”. Transfer autobusom do pristaništa i odlazak brodom u 10. 00 sati za Helsinki, koji leži oko 80 km od Talina, na severnoj obali Finskog zaliva. Po dolasku oko 12. 00 sati, panoramsko razgledanje prelepe finske prestonice koja je, posle velikog požara 1808. Godine, obnovljena u klasicističkom stilu: Trg Senata na kome je protestantska katedrala, zgrade Univerziteta i Vlade, Pijačni trg, ruska Uspenska crkva, Parlament, Sibelijusov park sa spomenikom najvećem finskom kompozitoru Janu Sibelijusu (1865-1957), Olimpijski stadion gde su održane Olimpijske igre 1952, koncertna dvorana „Finlandia“... Slobodno vreme. Polazak broda za Talin u 19. 00 sati; dolazak oko 21. 00 sat. Transfer od pristaništa do hotela. Noćenje.
6. dan (ponedeljak, 13. april 2015.) TALIN - BAUSKA (dvorac Rundal) - VILJNUS (oko 600 km)
Doručak. Polazak za Viljnus. Vožnja kroz Estoniju i Letoniju do letonskog grada Bauska, 80 km južno od Rige, kraj koga je veličanstveni dvorac Rundal; izgrađen je sredinom 18 veka u baroknom i rokoko stilu za rezidenciju vojvode od Kurlandije, po planovima čuvenog italijanskog arhitekte Frančeska Rastrelija (1700-1771) koji je projektovao neke od najlepših palata u Moskvi, Kijevu i Sankt Petersburgu, među kojima i Zimski dvorac. Kraći obilazak dvorca Rundal. Nastavak putovanja za Viljnus, prestonicu Litvanije, koja leži na rekama Vilni i Neris, 20 km od beloruske granice. Po dolasku, smeštaj u hotel. Noćenje.
7. dan (utorak, 14. april 2015.) VILJNUS - TRAKAI (Trakajski zamak) - VILJNUS
Doručak. Pre podne, razgledanje pešice istorijskog centra Viljnusa, koji je deo svetske kulturne baštine, pod zaštitom UNESCO-a: starogradski trg sa katedralom iz 18. veka, crkva sv. Ane, crkva sv. Petra i Pavla, pravoslavna crkva Teotokos, univerzitet (1579), kula Gediminas, kraljevska palata. . . Posle podne, fakultativni izlet autobusom ”Trakajski zamak”. Odlazak do istorijskog gradića Trakai, nekadašnje prestonice Litvanije, 30 km zapadno od Viljnusa gde je ovaj prelepi zamak od crvene opeke - jedna od najvećih znamenitosti Litvanije. Sagrađen je na ostrvcu usred jezera Galve, naspram centra grada, za osnivača Viljnusa, velikog vojvodu Gediminasa (1275-1341) čija je država u 14. veku bila prostranija od Moskovske kneževine. Povratak u Viljnus. Noćenje.
8. dan (sreda, 15. april 2015.) VILJNUS - VARŠAVA (oko 465 km)
Doručak. Polazak za Varšavu. Vožnja kroz Litvaniju i Poljsku. Dolazak u Varšavu u centar grada, obilazak pešice istorijskog centra koji je proglašen delom svetske kulturne baštine, pod zaštitom UNESCO-a: “Kraljevski put”, spomenik Nikoli Koperniku, kazimježova palata, Predsednička palata, spomenik velikom pesniku Adamu Mickijeviču, crkva sv. Ane, Dvorski trg sa kraljevskom palatom i stubom kralja Sigizmunda III, trg Rinek i spomenik sireni koja je symbol Varšave, tvrđava Barbakan… transfer na aerodrom. Predviđeno poletanje aviona u 20. 35 (JU 635) za Beograd. Predviđeno vreme dolaska u Beograd u 22. 20 sati.  Kraj programa.

obavezno pogledajte:

Putno osiguranje
Opšti uslovi putovanja
Najčešći turistički pojmovi
Sabra Travel Club

PRODAJNA MESTA

Srbija
Republika Srpska

SUBAGENTI ONLINE


PRETRAZITE SAJT

Cena aranžmana po osobi: 569 Eur
doplata za 1/1 sobu: 150 eur

USLOVI I NAČIN PLAĆANJA:
Aranžman se plaća isključivo u dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursu Marfin banke  na dan uplate.
Prijava putovanja podrazumeva uplatu od 40 % od cene aranžmana, a ostatak - gotovinski, čekovima građana na četiri jednake mesečne rate ili platnim karticama (Dina, VISA, Visa Electron, MasterCard, Maestro ili American Express),  najkasnije 15 dana pre putovanja. Za korisnike kreditnih kartica Banca Intesa (VISA, American Express i MasterCard) i Alpha banke (VISA) mogućnost plaćanja na više rata bez kamate.
Sve cene u eurima, navedene u ovom programu putovanja, istaknute su na osnovu i u skladu sa Zakonom o deviznom poslovanju, shodno članu 34. stav 3., kao i način naplate aranžmana, koj se vrši u dinarima po prodajnim kursu poslovne banke organizatora putovanja na dan plaćanja. U slučaju značajnih poremećaja na monetarnom tržištu, cena aražmana podleže promeni.

U CENU ARANŽMANA JE UKLJUČENO:
Prevoz avionom na relaciji Beograd - Varšava - Beograd sa prevoznikom Air Serbia, prevoz autobusom sa 25 do 49 sedišta sa audio opremom na navedenim relacijama; 7 noćenja sa doručkom u dvokrevetnim sobama (u hotelima kategorije 3* u Varšavi, Rigi i Viljnusu, u hotelu kategorije 4*u Kaunasu i Talinu); razgledanja gradova prema programu; usluge vodiča i troškovi organizovanja putovanja.

U CENU PUTOVANJA NIJE UKLJUČENO:
Aerodromske takse u Beogradu i Varšavi (oko 79 evra na dan objavljivanja programa, čiji je iznos podložan promeni i koje se plaćaju u dinarskoj protivvrednosti u agenciji); fakultativni izleti; međunarodno putno zdravstveno osiguranje; individualni troškovi putnika i ostale nepomenute usluge.

FAKULTATIVNI IZLETI:
- Celodnevni izlet brodom i autobusom “Helsinki “ u trajanju od oko 13 sati . Cena: 70 evra. U cenu je uključeno: transferi autobusom hotel - pristanište - hotel u Talinu, povratna brodska karta za Helsinki, razledanje Helsinkija autobusom i usluge lokalnog vodiča na engleskom jeziku;
- Poludnevni i izlet autobusom u trajanju od oko 4 sata “Trakajski zamak”. Cena: 20 evra. U cenu je uključeno: prevoz autobusom, rezervacija, ulaznica i usluge lokalnog vodiča na engleskom jeziku.
Prijavlivanje za fakultativne izlete je prilikom prijavljivanja za putovanje a uplate su u Estoniji i Litvaniji, isključivo u evrima, u efektivi. Potrebno je najmanje 30 učesnika za realizaciju ovih izleta. U slučaju manjeg broja prijavljenih, izleti bi mogli da se realizuje uz korigovanje cene.

VAŽNA NAPOMENA ZA PUTOVANJE “BALTIČKE ZEMLJE sa posetom Varšavi i Helsinkiju”:
- Uz blagovremeni upit, postoji mogućnost smeštaja u jednokrevetnim ili trokrevetnim sobama.

MEĐUNARODNO PUTNO ZDRAVSTVENO OSIGURANJE:
Agencija preporučuje putnicima da pre polaska na putovanje pribave polisu međunarodnog putnog zdravstvenog osiguranja.

SMEŠTAJ:
Smeštaj tokom putovanja obezbeđen je u hotelima kategorije 4* i 3* zvezdice. Detaljnije informacije se mogu naći na sajtovima hotela.
- Varšava, Hotel Gromada *** www. hotelgromadawarsawcentre. com;
- Kaunas, Best Western Santaka **** www.santakahotel.eu
- Riga, Hotell Hanza *** www.hanzahotel.lv
- Talin, Hotel L ‘ Ermitage **** www.lermitagehotel.ee;
- Viljnus, Hotel Comfort LT *** www.comforthotel.lt;
Organizator putovanja zadržava pravo zamene ovih hotela hotelima iste ili više kategorije.

OPŠTE NAPOMENE:

- Organizator putovanja zadržava pravo da, u sličaju izmene cene prevoza, izmene deviznog kursa, nedovoljnog broja prijavljenih putnika i slično, izmeni cenu putovanja za odgovarajući iznos ili otkaže putovanje najkasnije pet dana pre polaska na putovanje.
- U okviru razgledanja gradova navedenih u programima putovanja, nisu predviđene posete ni obilasci enterijera javnih građevina, institucija i spomenika kulture, osim kada je to posebno naznačeno.
- Proveriti 2 dana pre putovanja tačno mesto sastanka i vreme poletanja aviona
- Besplatni prtljag - 1 prtljag koji se predaje (maksimum do 20kg)  i 1 ručni prtljag koji se unosi u avion (svaki kilogram preko dozvoljenog se dodatno naplaćuje). Nije dozvoljeno imati u ručnom prtljagu oštre predmete (makaze, nož...) i tečnost preko 100 ml
- Za sve informacije date usmenim, telefonskim ili elektronskim putem organizator putovanja ne snosi odgovornost. Validan je samo pisani program putovanja istaknut u prostorijama agencije
- Putnici koji poseduju inostrani pasoš dužni su sami da se informišu kod nadležnog konzulata o uslovima koji važe za odredišnu ili tranzitnu zemlju (vizni, carinski, zdravstveni i dr.) i da sami blagovremeno i uredno obezbede potrebne uslove i isprave
- Preporuka je, da se putnici informišu o uslovima ulaska u zemlje Evropske unije (potrebna novčana sredstva za boravak, zdravstveno osiguranje, potvrde o smeštaju ...) na web-stranici Delegacije Evropske unije u Srbiji www.europa.rs ili u ambasadi ili konzulatu zemlje u koju putuju. Organizator putovanja ne snosi odgovornost u slučaju da pogranične vlasti onemoguće putniku ulaz na teritoriju Evropske unije
- Naša preporuka je da povedete računa na Vašem putovanju o ličnim dokumentima i novcu.
- Mole se svi putnici da pažljivo pročitaju Opšte uslove putovanja organizatora pre polaska na putovanje. Organizator putovanja smatra da se putnik u celosti upoznao sa Opštim uslovima putovanja i programom putovanja potpisivanjem prijave (ugovora) za putovanje i uplatom akontacije.

Aranžman je rađen na bazi od minimum 15 prijavljenih putnika i usled nedovoljnog broja putnika
organizator putovanja ima pravo otkaza putovanja, najkasnije 5 dana pre termina polaska.

SABRA COMPANY, licenca broj OTP 5/2010, izdao APR, Registar turizma 27.01.2010. godine, nastupa u svojstvu posrednika u prodaji - subagenta.
Organizator putovanja: Filip travel,  licenca broj OTP 196/2010, izdao APR, Registar turizma 10.02.2010. godine. Uz ovaj program važe opšti uslovi putovanja organizatora
Cenovnik br. 1 od 06.11.2014.