:: Ino aranžmani :: Evropa ::
 

PUTOVANJA EVROPA

Uskrs u Beču

(5 dana autobusom)
polazak: 21. april 2011.
Program putovanja:

1.DAN  (četvrtak)               BEOGRAD – BEČ
Sastanak grupe u 21.30 časa kod železničke stanice “Prokop” stara okretnica autobusa br 34. - ispod muzeja “25. maj” i “Kuće cveća” pored “Partizanovog” stadiona i polazak u 22.00 časa. Vožnja preko Novog Sada, Subotice i Mađarske sa kraćim usputnim zadržavanjima radi carinskih formalnosti i odmora. Noćna vožnja.
2.DAN (petak)                      BEČ
Dolazak u Beč u jutarnjim satima. Po dolasku, panoramsko razgledanje grada: Trg Marije Terezije – raskošni dvorac dinastije Habsburg, Parlament, Opera, Univerzitet, katedrala Sv. Stefana, zgrada Ujedinjenih nacija, Meksički trg... Nakon razgledanja, smeštaj u odabrani hotel. Ostatak dana slobodan za individualne  aktivnosti, šoping (radno vreme prodavnica u gradu petkom i subotom do 18.00h), a gosti Austria Trend Eventhotela Pyramide 4* mogu se relaksirati u opuštajućem ambijentu zatvorenog bazena sa saunom i parnim kupatilom ili posetiti najveći  tržni centar centralne Evrope na samo pet minuta hoda udaljenosti od ovog hotela. Noćenje.
3.DAN (subota)                   BEČ
Doručak. Slobodan dan za individualna razgledanja, obilazak zabavnog parka Prater gde se nalazi ogromni točak  - zaštitini znak grada, posetu mnogobrojnim muzejima i šoping, a mi vam preporučujemo fakultativnu posetu Donauturmu (bečki toranj) gde u kafe-restoranu sa panoramskim pogledom na grad možete probati pravu bečku kafu i originalnu Sacher tortu sa šlagom. U večernjim satima, predlažemo  fakultativni izlet i večeru u Gumpoldskirchenu, boemskoj četvrti nadomak Beča gde uz domaća vina i lokalne specijalitete možete uživati do kasnih večernjih sati. Noćenje.
4.DAN (nedelja)                  BEČ – BEOGRAD
Doručak. Nakon doručka, odjava iz hotela  i organizovan prevoz do centra Beča. Predlažemo posetu nekom od hrišćanskih hramova (pravoslavni vernici mogu pristustvovati službi i u  Srpskoj Pravoslavnoj crkvi - dodatne informacije u nastavku programa) ili  slobodan dan za individualne aktivnosti.  U nastavku dana,  fakultativna poseta dvorcu Schönbrunn – veličanstvenoj letnjoj rezidenciji austrijskih vladara (obavezna rezervacija prilikom prijave). Sastanak grupe na dogovorenom mestu oko 18.00h i polazak za Srbiju.  Sastanak grupe i nastavak vožnje do Beograda, preko Mađarske, Subotice i Novog Sada sa kraćim usputnim zadržavanjima radi osveženja i carinskih formalnosti.
5. DAN (ponedeljak)          BEOGRAD
Očekivani dolazak u Beograd na mesto polaska je oko 02.00. časa posle ponoći (u zavisnosti od uslova na putu i graničnim prelazima). Kraj programa.

obavezno pogledajte:

Putno osiguranje
Opšti uslovi putovanja
Najčešći turistički pojmovi
Sabra Travel Club

PRODAJNA MESTA

Srbija
Republika Srpska

SUBAGENTI ONLINE


PRETRAZITE SAJT

Cena paket aranžmana po osobi:   
 ARION 3*: 105 Eur
Doplata za 1/1 sobu (radi se na upit): 49 eur

A T EVENT HOTEL PYRAMIDE 4*: 119 Eur
Doplata za 1/1 sobu (radi se na upit): 65 eur

USLOVI I NAČIN PLAĆANJA:
Aranžman se plaća isključivo u dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursu poslovne banke  na dan uplate.
Prijava putovanja podrazumeva uplatu od 65 Eur po osobi, a ostatak – gotovinski, čekovima građana na četiri jednake mesečne rate ili platnim karticama (Dina, VISA, Visa Electron, MasterCard, Maestro ili American Express),  najkasnije 15 dana pre putovanja. Za korisnike kreditnih kartica Banca Intesa (VISA, American Express i MasterCard) i Alpha banke (VISA i American Express) mogućnost plaćanja na više rata bez kamate. U slučaju značajnih poremećaja na monetarnom tržištu, cena aražmana podleže promeni.
Sve cene u eurima, navedene u ovom programu putovanja, istaknute su na osnovu i u skladu sa Zakonom o deviznom poslovanju, shodno članu 34. stav 3., kao i način naplate aranžmana, koj se vrši u dinarima po prodajnim kursu poslovne banke organizatora putovanja na dan plaćanja.

U CENU ARANŽMANA JE UKLJUČENO:
Troškovi međunarodnog putnog osiguranja sa osiguranom sumom do 10.000 EUR, za sve putnike bez ograničenja starosnih granica, u vidu medicinske asistencije po uslovima Uniqa osiguranja - osnovno osiguravajuće pokriće (u slučaju zdravstvene intervencije, osiguranik je dužan da sam snosi troškove intervencije do 30Eur, a razliku do punog iznosa lečenja nadoknađuje osiguravajuća kuća), prevoz turističkim autobusom na relaciji prema programu, 2 noćenja sa doručkom (švedski sto samoposluživanje) u odabranom hotelu u dvokrevetnim i dvokrevetnim sobama sa pomoćnim ležajem, korišćenje zatvorenog vodenog kompleksa u hotelu 4*, obilaske prema programu, usluge vodiča  i troškove organizacije putovanja u celini.

U CENU ARANŽMANA NIJE UKLJUČENO:
Fakultativni izleti, individualni troškovi koje putnici naprave u toku putovanja, ostali nepomenuti troškovi, međunarodno putno osiguranje sa osiguranom sumom do 30.000 Eur, koje je prema uputstvu ambasade neophodno za pribavljanje individualne vize za putnike koji poseduju stare plave pasoše Republike Srbije

FAKULTATIVNI IZLETI:
(u organizaciji ino partnera - Kompas Beč)
Dvorac Schönbrunn 25 € po osobi - u cenu uključen grand obilazak dvorca u pratnji stručnog lokalnog vodiča i ulaznica (obavezna rezervacija prilikom prijave za aranžman – ograničen broj mesta), Gumpoldskirchen 25 € po osobi - u cenu uključen prevoz od hotela i nazad, muzika i večera - podrazumeva meni koji se sastoji od predjela, glavnog jela, dezerta i 1/4 litre vina – dodatno piće i hrana se plaćaju po individualnom cenovniku);  Minimalan broj prijavljenih za izvođenje fakultative po objavljenim cenama je za Schönbrunn 30, a za Gumpoldskirchen i Donauturm - 20 osoba (u slučaju nedovoljnog broja putnika organizator izleta zadržava pravo ponuditi korigovane, više cene u odnosu na zainteresovani broj putnika koje isti nisu u obavezi da prihvate);
Predviđen raspored privremenog zaustavljanja: - zaustavljanje radi usputnih odmora predviđeno je na svakih 3 do 4 sata vožnje na usputnim stajalištima, a u zavisnosti od raspoloživosti kapaciteta stajališta i uslova na putu

NAPOMENA ZA VIZNI REŽIM:
Organizator putovanja nije ovlašćen i ne ceni valjanost putnih i drugih isprava.
Putnici koji nameravaju da putuju sa starim, plavim pasošima u obavezi su da individualno pribave turističku vizu za Republiku Austriju (taksa iznosi 35 € i plaća se direktno u Ambasadi prilikom apliciranja). Molimo putnike da se blagovremeno informišu o potrebnoj dokumentaciji kod Ambasade Republike Austrije. Putnici koji nisu državljani Republike Srbije u obavezi su da se sami upoznaju sa viznim režimom zemlje u koju putuju kao i zemalja kroz koje prolaze. Organizator putovanja ne snosi odgovornost u slučaju nedobijanja austrijske  vize i u tom slučaju smatra se da putnik odustaje od aranžmana i podleže troškovima otkaza prema čl. 10 Opštih uslova putovanja organizatora.

VAŽNO:
Preporučuje se putnicima sa novim biometrijskim pasošima, da se o uslovima ulaska u zemlje EU (potrebna novčana sredstva za boravak, zdravstveno osiguranje, potvrde o smeštaju ...) informišu na sajtu Delegacije  EU u Srbiji www.europa.rs ili u ambasadi ili konzulatu zemlje u koju putuju. Agencija ne snosi odgovornost u slučaju da pogranične vlasti onemoguće putniku ulaz na teritoriju EU. Organizator putovanja nije ovlašćen i ne ceni valjanost putnih i drugih isprava.
Molimo da uzmete u obzir da postoji mogućnost da neki od sadržaja hotela ne budu u funkciji usled objektivnih okolnosti, kao i da usled državnih ili verskih praznika na određenoj destinaciji neki od lokaliteta, ili tržnih centara, prodavnica, restorana, muzeja... ne rade. Oznaka kategorije hotela u programu je zvanično utvrđena, i važeća na dan zaključenja ugovora između organizatora putovanja i ino partnera, te eventualne naknadne promene koje organizatoru putovanja nisi poznate ne mogu biti relevantne. Poštovani putnici, želimo da Vas upozorimo da usled svetske ekonomske krize može doći do opadanja kvaliteta i servisa hotelskih usluga, na svim destinacijama, na šta organizator putovanja ne može imati uticaja.

NAPOMENE:
Organizator zadržava pravo izmene termina i uslova izvođenja fakultativnih izleta predviđenih ovim programom. U slučaju promena cena: goriva, putarina, parkinga, tunela, trajekta, vinjeta-putna taksa u odnosu na dan izlaska programa – cena je podložna promeni. Broj telefona vodiča na lokaciji će biti dostupan putnicima u momentu izdavanja vaučera, a najkasnije pre otpočinjanja ugovorenog putovanja.

OPIS HOTELA:
Hotel Arion 3* je nedavno renoviran, moderan hotel u delu Beča Schwechat, udaljen 10 km od centra Beča i 5 km od aerodroma. Hotel ima salu gde se služi doručak, parking i sve sobe sa TWC, TV. Brzim S7 Bahn-om se iz centra Beča (stanica Wienmitte kod hotela Hilton i Stadtparka - smer aerodrom) do stanice Schwechat stiže za cca 17 minuta, a u pravcu hotel-centar Beča prevozi brzi S8 Bahn. Stanica Schwechat udaljena od hotela na 10 minuta hoda. Prevoz na svakih 30 minuta, karta košta 1.7 € u jednom pravcu za I ZONU i kupuje se na uličnim automatima gde i karte za metro. Na navedenoj relaciji važeća i dnevna karta za prevoz (važi 24h) koja košta oko 5€      www.arion-hotels.com

Austria Trend Eventhotel Pyramide 4* se nalazi južno od Beča u Vosendorfu na 5 min hoda od najvećeg srednjeevropskog tržnog centra SCS. Tramvajska stanica se nalazi ispred samog hotela, odakle se za oko 30 min vožnje stiže do samog centra Beča i zgrade Opere. Sve sobe imaju TWC sa fenom, klimu, mini bar, sef, SAT TV. Gostima hotela su na raspolaganju 3 restorana, wellness sa tropskim rastinjem, zatvoreni bazen, whirlpool, sauna, parno kupatilo, solarijum, kardio zona sa fitnessom. Korišćenje vodenog kompleksa je besplatno za goste hotela.   
www.austria-trend.at/eventhotel-pyramide

Aranžman je rađen na bazi 40 putnika. U slučaju nedovoljnog broja prijavljenih putnika, krajnji rok za obaveštavanje o otkazu aranžmana je najkasnije 5 dana pre datuma polaska.
Organizator putovanja zadržava  pravo izmene redosleda pojedinih sadržaja u programu.

SABRA COMPANY, licenca broj OTP 5/2010, izdao APR, Registar turizma 27.01.2010. godine, nastupa u svojstvu posrednika u prodaji - subagenta.
Organizator putovanja: Argus, licenca broj OTP 1/2010, izdao APR, Registar turizma 20.01.2010. godine. Uz ovaj program važe opšti uslovi putovanja organizatora
Cenovnik br. 3 od 20.01.2011.