:: Ino aranžmani :: Afrika ::
 

PUTOVANJA EGIPAT

 

VELIKA EGIPATSKA TURA

Hurgada, Asuan, krstarenje Nilom, Luksor, Kairo, Aleksandrija

Polasci: 01., i 22. oktobar 2009. (12 dana / 11 noći)

 

PROGRAM PUTOVANJA:

1.DAN:                    BEOGRAD – HURGADA
Sastanak putnika na aerodromu Nikola Tesla kod šaltera Argus tours-a. Poletanje aviona za Egipat. Dolazak u Hurgadu. Smeštaj u hotel. Noćenje.
2. - 4. DAN:           HURGADA
Doručak. Slobodan dan za odmor i rekreaciju. Mogućnost za neki od brojnih fakultativnih izleta: razgledanje podvodnog sveta Crvenog mora podmornicom,ronjenje u predivnom ambijentu za one koji poseduju ronilačku dozvolu, nezaboravno pecanje, fish picnic, koralno ostrvo, safari.Večera. Noćenje.
5. DAN                   HURGADA – ASUAN
Doručak. Odlazak autobusom do Asuana. Dolazak u Asuan. Poludnevi obilazak: Velika Asuanska brana, kamenolom sa nedovršenim džinovskim obeliskom... Vožnja felukama po Nilu oko Elefant i Kičenerevog ostrva, koje je poznato po botaničkoj bašti sa egzotičnim rastinjem koje uspeva u tom podneblju. Transfer do luke. Ukrcavanje na brod. Večera. Noćenje.
6. DAN                   ASUAN – KRSTARENJE NILOM– KOMOMBO – EDFU
Doručak. Krstarenje do Komomba. Poseta i obilazak dvojnom Horusovom i Sobekovom hramu iz Ptolomejskog perioda. Krstarenje do Edfu-a. Obilazak hrama posvećenom bogu Horusu. Nastavak krstarenja do Luksora. Usluga pun pansion. Noćenje.
7. DAN                   LUKSOR – KARNAK – DOLINA KRALJEVA
Doručak. Dolazak u Luksor, poseta zapadnoj obali gde su Memnonovi kolosi, grobnice egipatskih farona u Dolini kraljeva kao i pogrebni hram kraljice Hatšepsut. Obilazak istočne obale gde su hramovi Luksor i Karnak Usluga: pun pansion. Noćenje.
8. DAN                   LUKSOR
Doručak. Slobodno vreme. Ručak. U popodnevnim satima transfer do železničke stanice. Noćna vožnja vozom do Kaira. Preporučujemo spavaća kola.
9. DAN:                  KAIRO
Dolazak voza u prepodnevnim satima. Razgledanje: plato Giza : Keopsova, Kefrenova i Mikerinova piramida, dolinski hram kralja Kefrena sa velikom Sfingom, Nacionalni arheološki muzej sa Tutankamonovim blagom, jedan od najvećih bazara Kan Al Kalili, panoramsko razgledanje Grada mrtvih, Saladinove citadele, poseta  centrima za proizvodnju parfema..Smeštaj u hotel. Noćenje.
10. DAN:                KAIRO – ALEKSANDRIJA
Doručak. Slobodno vreme za individualne aktivnosti. Fakultativni izlet za Aleksandriju sa panoramskim razgledanjem tvrđave Kait Bej na mestu svetionika Faros, Abu El Abas džamije, aleksandrijske biblioteke, Montaze vrtova – u kojoj se nalaze letnje rezidencije poslednjih egipatskih kraljeva,...Povratak u hotel. Noćenje.
11. DAN:                KAIRO – SAKARA
Doručak. Slobodno vreme za individualne aktivnosti. Mogućnost fakultativne posete Koptskoj četvrti, crkvi Abu Sergio, obilazak lokaliteta Sakara gde se nalazi stepenasta piramida kralja Džosera, Tetijeva piramida i mastaba Mererurke. Noćenje.
12. DAN:                KAIRO – BEOGRAD
Doručak. Transfer do aerodroma. Dolazak u Beograd.

obavezno pogledajte:

Putno osiguranje
Opšti uslovi putovanja
Najčešći turistički pojmovi
Sabra Travel Club

PRODAJNA MESTA

Srbija
Republika Srpska

SUBAGENTI ONLINE

PRETRAZITE SAJT

Cena paket aranžmana po osobi u eurima:

Hotel

Period

01.10.
12.10.

22.10.
02.11.

FOUR STAR / CRUISE 1/2 PCT

669

669

Prvo dete

339

339

Drugo dete

339

339

Doplata za jednokrevetnu  sobu iznosi 140 Eur
Popust  za dete do 12 godina se primenjuje u pratnji dve punoplatežne osobe u istoj sobi. Dete bilo kog uzrasta koje koristi osnovni ležaj plaća punu cenu aranžmana

USLOVI I NAČIN PLAĆANJA:
Plaćanje je isključivo u dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursu poslovne banke  za efektivu, na dan uplate. 270 € po osobi prilikom rezervacije a preostali iznos do pune cene aranžmana gotovinski, platnim karticama, najkasnije 15 dana pre početka aranžmana

VAŽNA NAPOMENA:
Programom predviđene usluge se pružaju od trenutka ulaska putnika u hotel, do trenutka napuštanja hotela, a prema hotelskim pravilima. Vreme rada klima uređaja, razlikuje se u zavisnosti od hotela i ne podrazumeva 24 sata neprekidnog trajanja. Pomoćni ležaj u gotovo svim hotelima u Egiptu je sklopivog tipa drvene ili metalne konstrukcije. Cena hotela pretežno zavisi od kvaliteta i lokacije. Postoji mogućnost da neki od sadržaja hotela trenutno nije u funkciji usled objektivnih okolnosti, za šta organizator ne snosi odgovornost. U hotelima koji uslugu ishrane pružaju po principu švedskog stola postoji mogućnost da se, usled nedovoljnog broja gostiju, u nekim periodima, servira meni umesto švedskog stola- samoposluživanje, što se ne smatra promenom aranžmana. Strogo je zabranjeno unošenje hrane i pića u hotelski objekat. U sobe se ulazi prvog dana boravka posle 14.00 h i napuštaju se do 12.00 h poslednjeg dana boravka. Organizator putovanja zadržava pravo mogućnosti izmene u programu putovanja (redosled pojedinih sadržaja u programu) u zavisnosti od objektivih okolnosti. Organizator putovanja nije ovlašćen i ne ceni valjanost putnih i drugih isprava. Postoji mogućnost večernjih i noćnih letova, u zavisnosti od raspoloživosti i dozvola avio flote, u tom slučaju obrok u avionu menja obrok u hotelu.

ARANŽMAN OBUHVATA:
Avio-prevoz na relaciji Beograd - Kairo / Hurgada - Beograd za polazak 12.10., Beograd - Hurgada / Kairo - Beograd, za polaske 01.10. i 22.10. autobuske transfere prema programu, smeštaj u dvokrevetnim ili dvokrevetnim sobama sa pomoćnim ležajem za aranzman 12 dana -  na bazi 4 polupansiona u hotelu 4* u Hurgadi, krstarenje brodom sa 4* na bazi 3 puna pansiona, prevoz vozom na liniji Luksor - Kairo, 3 noćenja sa doručkom u hotelu 4* u Kairu, za aranzman 11 dana na bazi 3 noćenja sa doručkom u hotelu 4* u Kairu, prevoz vozom na liniji Kairo-Asuan, krstarenje brodom sa 4* na bazi 3 puna pansiona, 3 polupansiona u hotelu 4* u Hurgadi, razgledanje i posete prema programu, troškove medjunarodnog putnog zdravstvenog osiguranjasa osiguranom sumom do 12.000 EUR, za sve putnike od 3 meseca do 83 godine starostiu vidu medicinske asistencije po uslovima Wiener Stadtische osiguranja – osnovno osiguravajuće pokriće (obaveštenja i uputstva sa osiguranjem sadržana su u Opštim uslovima Wiener Stadtische osiguranja, koji su Vam na raspolaganju već prilikom uplate aranžmana. U slučaju ambulantnog lečenja, osiguranik je dužan da sam snosi troškove do 100 evra, a razliku do punog iznosa Osiguravač će nadoknaditi direktno zdravstvenoj ustanovi. Nakon povratka u zemlju Osiguravač će Osiguraniku refundirati plaćeni iznos u dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursu Narodne banke Srbije),usluge predstavnika agencije i troškove organizacije putovanja.

ARANŽMAN NE OBUHVATA:
Sveaerodromsketakse trenutno oko 87€ - koje se plaćaju na aerodromu «Nikola Tesla» na dan putovanja predstavnicima SU-PORT-a/Jat Airways-a(plaćaju se u dinarskoj protivvrednosti - taxe su podložne promenama),egipatsku vizu,obavezni bakšiš redovnog programa 15 € koji se plaća isključivo u Egiptu predstavniku ino partnera, troškove fakultative i bakšiša na fakultativnim izletima, ulazak u piramide, individualne troškove, ekstra hotelske troškove, troškove ostalih osiguranja...Postoji mogućnost doplate za spavaća kola u vozu, isključivo u agenciji prilikom rezervacije, koja obuhvata večeru i doručak u vozu 1/2 30 EUR, 1/1 spavaća kola 65 EUR ( ne postoje 1/2+1 spavaća kola).

VIZA :
Za državljane Srbije (putnici koji nisu državljani Srbije u obavezi su da se sami upoznaju sa viznim režimom zemlje u koju putuju) se dobija prilikom ulaska u Egipat (15$) ili se može dobiti individualno u ambasadi Egipta u Beogradu, uz potvrdu o putovanju i jednu fotografiju (12$).

Promena datuma putovanja, kao i promena hotela, računa se kao otkaz putovanja. Za obaveštenje o tačnom vremenu poletanja aviona iz Beograda, obavezno kontaktirati agenciju dva dana pred put! Aranžman je rađen na bazi minimum 25  putnika , u suprotnom krajnji rok za obaveštavanje o otkazu aranžmana je najkasnije 5 dana pre datuma polaska.

SABRA COMPANY, licenca kategorije A, broj 13, izdata 26.01.2006. godine nastupa u svojstvu posrednika u prodaji – subagenta.
Organizator putovanja: Argus tours, Licenca A kategorije  br.001, izdata 30.12.2005.
Uz ovaj program važe Opšti uslovi putovanja organizatora