:: Ino aranžmani :: Evropa ::
 

PUTOVANJA EVROPA

Lisabon

(5 dana avionom (4 noćenja))

Polazak: 01. maj 2016.

PROGRAM PUTOVANJA:

1.dan, 01.05.2016. BEOGRAD - RIM - LISABON
Sastanak grupe na aerodromu “Nikola Tesla” kod šaltera br.710 dva sata pre poletanja aviona. Čekiranje za let. Let zaRim kompanijom Aie Serbia. Dolazak u Rim i nastavak sa istog aerodroma za Lisabon kompanijom Tap. Sletanje na aerodrom u Lisabonu (vreme leta ispod tabele). Odlazak na panoramsko razgledanje grada u pratnji vodiča na srpskom jeziku: Istočna četvrt Park nacija, zvana Expo, sa šetalištem, žičarom i jednim od najvećih Okeanarijuma u svetu, odakle se pruža pogled na most Vasko da Gama koji je dugačak 17.5 km, Avenija Republike sa romantičnim zgradama u art deko stilu i arenom za borbu sa bikovima, park Edvarda VII i Trg Markiza od Pombala, odakle se grad širi prema severu, Avenija Slobode puna neodoljivih i luksuznih prodavnica, istorijski trgovi Restauradores i Rosio, stari centar zvani Bajša, trg Komersio na samoj obali reke Težo, jedan od najlepših u Evropi, zapadna četvrt Belem, odakle je krenuo Vasko da Gama na prvo putovanje do Indije, manastir Svetog Žeronima, remek-delo manuelinske gotike, kula Svetog Visentea, zvana Belenska kula i spomenik Velikim prekookeanskim otkrićima. Transfer do hotela. Smeštaj u hotel.Slobodno vreme. Noćenje.
2. dan, 02.05.2016. LISABON - OBIDOŠ - BATALJA - NAZARE - ALKOBASA - LISABON
Doručak. Slobodno vreme za individualne aktivnosti ili mogućnost organizovanja celodnevnog fakultativnog odlaska do Obidoša, šarmantnog, srednjovekovnog gradića, opasanog zidinama koji se nalazi u pokrajini Leiria, na oko 80 km severno od Lisabona. Obidoš je bio tradicionalni venčani dar portugalskih kraljeva svojim kraljicama, zbog čega često nazivaju “The wedding city”. Obilazak grada. Slobodno vreme. Nastavak putovanja za Batalju. Po dolasku, poseta dominikanskom manastiru iz 14. veka, remek-delu manuelinske umetnosti, koji je pod zaštitom UNESCO-a. Slobodno vreme. Nastavak putovanja za Nazare, živopisno ribarsko mestašce na obali Atlantskog okeana. Odlazak do vidikovca-Sitio, odakle se pruža spektakularan pogled na okean. Slobodno vreme. Nastavak putovanja za Alkobasu, gradić koji je dobio ime po dve reke, Alkove i Basa. U središtu grada nalazi se istoimeni manastir, jedan od najvažnijih manastira u Portugalu. Osnovao ga je prvi portugalski kralj, Afonso Enrikeš u slavu pobede nad Mavarima. Obilazak crkve manastirskog kompleksa Alkobase. Slobodno vreme. Povratak u Lisabon. Noćenje.
3. dan, 03.05.2016. LISABON - SINTRA - KABO DA ROKA - KAŠKAIŠ - EŠTORIL - LISABON
Doručak. Slobodno vreme za individualne aktivnosti ili mogućnost organizovanja poludnevnog fakultativnog odlaska do Sintre, koji je pod zaštitom je UNESCO-a od 1995. godine zbog prelepih zamkova i palata koji je krase. Po dolasku, obilazak Sintre: šetnja po centru Sintre…Slobodno vreme. Nastavak putovanja za Kabo da Roku. Usputno zadržavanje na najzapadnijoj tački kontinentalnog dela Evrope - Kabo da Roka. Nastavak vožnje uz obalu Atlantika. Prolazak kroz Kaškaiš, nekadašnje ribarsko selo koje je postalo slavno kada je krajem 19. veka postalo odmaralište kraljevske porodice. Danas je popularno letovalište, i Eštoril, u kome se nalazi jedan od najvećih evropskih kazina. Poznat je po brojnim luksuznim hotelima i igralištima za golf. Povratak u Lisabon. U večernjim časovima mogućnost organizovanja fakultativnog odlaska na fado veče (veče portugalske nacionalne muzike). Noćenje.
4. dan, 04.05.2016. LISABON
Doručak. Slobodan dan za individualne aktivnosti. Noćenje.
5. dan, 05.05.2016. LISABON - MILANO - BEOGRAD
Doručak. Napuštanje hotela. Transfer na aerodrom; polazak aviona za Beograd (pogledati vreme u tabeli). Poletanje za Milano kompanijom Tap (vreme leta ispod tabele). Sletanje na aerodrom u Milanu i nastavak za Beograd sa istog aerodroma kompanijom Air Serbia. Dolazak u Beograd. (Kraj usluga)

obavezno pogledajte:

Putno osiguranje
Opšti uslovi putovanja
Najčešći turistički pojmovi
Sabra Travel Club

PRODAJNA MESTA

Srbija
Republika Srpska

SUBAGENTI ONLINE


PRETRAZITE SAJT

Cena aranžmana po osobi:
Opis:
Termin putovanja:
Hotel:
Cena:
Uskrs / Dan rada
01.05 - 05.05.2016.
Vip Berna 3*
349 €
Vip Executive Villa Rica 4*
379 €
Vreme leta za polazak 01.05.2016.
JU 530 Beg 07:00- Fco 08:30 / TP 831 Fco 11:30-Lis 13:35
Vreme leta za povratak 05.05.2016.
TP 804 Lis 14:40-Mxp 18:15 / JU 545 Mxp 20:55-Beg 22:35

USLOVI I NAČIN PLAĆANJA:
Aranžman se plaća isključivo u dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursu Marfin banke  na dan uplate.
Prijava putovanja podrazumeva uplatu od 40 % od cene aranžmana, a ostatak - gotovinski, čekovima građana na četiri jednake mesečne rate ili platnim karticama (Dina, VISA, Visa Electron, MasterCard, Maestro ili American Express),  najkasnije 15 dana pre putovanja. Za korisnike kreditnih kartica Banca Intesa (VISA, American Express i MasterCard) i Alpha banke (VISA) mogućnost plaćanja na više rata bez kamate.
Sve cene u eurima, navedene u ovom programu putovanja, istaknute su na osnovu i u skladu sa Zakonom o deviznom poslovanju, shodno članu 34. stav 3., kao i način naplate aranžmana, koj se vrši u dinarima po prodajnim kursu poslovne banke organizatora putovanja na dan plaćanja. U slučaju značajnih poremećaja na monetarnom tržištu, cena aražmana podleže promeni.

U CENU ARANŽMANA JE UKLJUČENO:
Povratni avionski prevoz na relaciji Beograd –Rim – Lisabon/ Lisabon - Milano –Beograd sa kompanijama Air Serbia i Tap Portugal; Smeštaj u izabranom hotelu prema tabeli na bazi 4 noćenja sa doručkom u standardnim dvokrevetnim sobama; Transferi na relacijama aerodrom-hotel-aerodrom u Lisabonu prema programu; Panoramsko razgledanje grada sa vodičem na srpskom jeziku; Troškovi organizacije putovanja; Usluge pratioca grupe; Usluge licenciranog vodiča na destinaciji


U
CENU ARANŽMANA NIJE UKLJUČENO:
Aerodromske takse - oko 223 € (aerodromske takse se plaćaju  u agenciji prilikom rezervacije i podložne su promenama); fakultativniizleti;obavezna gradska komunalna taksa za Lisabon i okolinu u iznosu od 1 evro po osobi i noć i,međunarodno putno osiguranje; individualni troškovi putnika i ostale nepomenute usluge

DOPLATA ZA 1/1 SOBU:  35% od ukupne cene aranžmana

POPUSTI:
- deca 0 - 2 godine plaćaju 30 €, u pratnji dve punoplatežne osobe (nemaju sedište u avionu, nemaju ležaj u hotelu)
- deca 2 -12 godina imaju popust 10% u pratnji dve punoplatežne osobe (imaju sedište u avionu, imaju ležaj u hotelu)     
- treća odrasla osoba u hotelu Vip Executive Villa Rica 4* ima popust 5 % (1/2+1 sobe  su na upit, hotel Vip Berna 3* nema mogućnost 1/2+1 soba)noplatežne osobe (imaju sedište u avionu, imaju ležaj u hotelu)
- treća odrasla osoba u sobi 1/2 +1 popust 5%

CENE FAKULTATIVNIH IZLETA PO OSOBI:
(podložne su promenama, minimum za realizaciju izleta je 10 putnika, deca od 2-12 godina ostvaruju popust, deca od 0-2 godine besplatno)
- Sintra, Kabo Da Roka, Kaškaiš i Eštoril - 40 € odrasli / 35 € deca (u cenu nije uključena ulaznica za Kraljevsku palatu u Sintri)
- Obidoš, Batalja, Nazare, Alkobasa - 60 € odrasli / 55 € deca (u cenu je uključena ulaznica za manastir Batalja)
- Fado veče - 45 € odrasli / 40 € deca (u cenu je uključena večera koja obuhvata predjelo, čorbu, glavno jelo-gde može da se bira između jela od ribe i jela od mesa, vino po želji i kafa)
- Evora - 60 € odrasli / 50 € deca

NAPOMENE U VEZI FAKULTATIVNIH IZLETA:
Cena se uglavnom sastoji od troškova rezervacije, prevoza, vodiča, ulaznica, organizacije...Termini fakultativnih izleta su promenljivi i zavise od slobodnih termina po lokalitetima, broja prijavljenih putnika i objektivnih okolnosti.
Fakultativni izleti nisu obavezni deo programa i zavise od broja prijavljenih putnika. (minimum za realizaciju izleta je 15 plativih putnika). Fakultativni izleti su organizovani od strane lokalne agencije, ino-partnera Organizatora putovanja. Svu odgovornost prilikom izvođenja fakultativnih izleta snosi ino-partner.
NAPOMENA:  Prijave za fakultativne izlete vrše se isključivo u agenciji - plaćanje vodiču na destinaciji.

OPIS I LOKACIJA HOTELA:
Hoteli iz ove ponude imaju restoran, a svaka soba ima tuš/WC. Smeštaj je u navedenim hotelima do popune mesta:
Hotel Vip Executive Villa Rica 4*- http://www.hotelvillaricalisboa.com/
Ovaj moderan hotel se nalazi na liniji gradskog prevoza, udaljen je oko 15 minuta od svih većih znamenitosti u Lisabonu.
Raspolaže sa 171 sobom. Hotel poseduje 3 restorana, bar, konferencijske sale, saunu, fitness centar, zatvroreni bazen i parking.
Svaka soba poseduje kupatilo (tuš/WC), fen, TV, telefon i mini bar. Doručak – kontinentalni švedski sto.
Hotel Vip Berna 3* - www.viphotels.com
Hotel pripada svetski poznatom lancu hotela VIP. Nalazi se na liniji gradskog prevoza, na 10-ak minuta od strogog centra Lisabona.
Raspolaže sa 240 soba. Hotel poseduje restoran, bar, 5 konferencijskih sala, internet i parking.
Svaka soba poseduje kupatilo (tuš/WC), TV, telefon, klima uređaj i internet uz doplatu. Doručak – kontinentalni švedski sto.

NAPOMENE U VEZI SMEŠTAJA:
- U smeštajne objekte se ulazi prvog dana boravka od 14:00 časova (postoji mogućnost ranijeg ulaska), a napuštaju se poslednjeg dana boravka do 09:00 časova. Svaki hotel ima restoran. Svaka soba ima tuš/WC. Smeštaj iz ove ponude registrovan je, pregledan i standardizovan od strane Nacionalne turističke asocijacije zemlje u kojoj se nalazi. Opis destinacija i smeštaja dostupan je u agenciji
- Opisi smeštajnih objekata su informativnog karaktera. Za eventualna odstupanja i kvalitet usluge u okviru smeštajnih objekata, organizator putovanja ne snosi odgovornost, jer to isključivo zavisi od smeštajnih objekata
- Objašnjenje: kontinentalni švedski sto – manji izbor namirnica i uglavnom je slatki doručak. Uglavnom je zastupljena internacionalna kuhinja
- U pojedinim smeštajnim objektima treći i četvrti ležaj mogu biti pomoćni. Dimenzija i izgled pomoćnog ležaja zavise od mogućnosti smeštajnih objekata, može biti sofa na razvlačenje, ali je uglavnom standardne veličine tako da je zbog pomoćnog ležaja, trećoj odrasloj osobi je odobren gore navedeni popust.
- Organizator putovanja ne može da utiče na razmeštaj po sobama, jer to isključivo zavisi od recepcije smeštajnog objekta
- Neki od dopunskih sadržaja smeštajnih objekta su dostupni uz doplatu. Postoji mogućnost odstupanja i promena oko dostupnosti nekih sadržaja, jer isključivo zavise od smeštajnih objekata (npr. sef, parking, mini-bar, TV,  klima uređaj...)

OPŠTE NAPOMENE:                      
- Proveriti 2 dana pre putovanja tačno mesto sastanka i vreme poletanja aviona
- Besplatni prtljag - 1 prtljag koji se predaje (maksimum do 20kg)  i 1 ručni prtljag koji se unosi u avion (svaki kilogram preko dozvoljenog se dodatno naplaćuje). Nije dozvoljeno imati u ručnom prtljagu oštre predmete (makaze, nož...) i tečnost preko 100 ml
- Dužina trajanja slobodnog vremena za individualne aktivnosti tokom programa putovanja zavisi od objektivnih okolnosti (npr. dužine trajanja obilazaka,  termina polazaka…)
- Za sve informacije date usmenim, telefonskim ili elektronskim putem agencija ne snosi odgovornost. Validan je samo pisani program putovanja istaknut u prostorijama agencije
- Organizator putovanja zadržava pravo promene programa putovanja usled nepredviđenih objektivnih okolnosti (npr. gužva na granicama, gužva u saobraćaju, zatvaranje nekog od lokaliteta predviđenog za obilazak...)
- Potpisnik ugovora o putovanju ili predstavnici grupe putnika obavezni su da sve putnike upoznaju sa ugovorenim programom  putovanja, uslovima plaćanja i osiguranja, kao i Opštim uslovima putovanja organizatora putovanja
- Maloletni putnici prilikom putovanja moraju imati overenu saglasnost roditelja
- Sva vremena u programima putovanja su data po lokalnom vremenu zemlje u kojoj se boravi
- Putnici koji poseduju inostrani pasoš dužni su sami da se informišu kod nadležnog konzulata o uslovima koji važe za odredišnu ili tranzitnu zemlju (vizni, carinski, zdravstveni i dr.) i da sami blagovremeno i uredno obezbede potrebne uslove i isprave
- Preporuka je, da se putnici informišu o uslovima ulaska u zemlje Evropske unije (potrebna novčana sredstva za boravak, zdravstveno osiguranje, potvrde o smeštaju ...) na web-stranici Delegacije Evropske unije u Srbiji www.europa.rs ili u ambasadi ili konzulatu zemlje u koju putuju. Agencija ne snosi odgovornost u slučaju da pogranične vlasti onemoguće putniku ulaz na teritoriju Evropske unije
- Zbog poštovanja satnica predviđenih programom putovanja, kao i poštovanja vremena ostalih putnika iz grupe, ne garantujemo mogućnost zadržavanja na granici koja predstavlja izlazak iz Evropske Unije, radi overe računa i povraćaja poreza iz Evropske Unije (tax free).
- Ukoliko avio prevoz podrazumeva presedanje na drugi let na tranzitnom aerodromu, to se vrši individualno. 

V A Ž N A    N A P O M E N A:
Vreme poletanja aviona određuje avio kompanija. Vremena poletanja i sletanja aviona su data po lokalnim vremenima.
Postoji mogućnost jutarnjih ili večernjih letova i da se u tom slučaju nestigne na predviđeni obrok. To ne može biti predmet žalbe putnika, jer je činjenično stanje nastupilo usled objektivnih okolnosti na koje organizator putovanja nije mogao da utiče.
Postoji mogućnost da se dobije hladni obrok ili lanč paket (zavisi da li smeštajni objekat ima tu mogućnost). 

Molimo Vas da pažljivo pročitate Opšte uslove putovanja
Aranžman je rađen na bazi od minimum 30 prijavljenih putnika i usled nedovoljnog broja putnika organizator putovanja ima pravo otkaza putovanja, najkasnije 5 dana pre termina polaska. Organizator putovanja zadržava pravo korekcije ugovorene cene  pre početka putovanja usled promene u kursu razmene valute ili promene u tarifama prevoznika i u zakonom predviđenim slučajevima

SABRA COMPANY, licenca broj OTP 5/2010, izdao APR, Registar turizma 27.01.2010. godine i obnovio 05.02.2016. godine. nastupa u svojstvu posrednika u prodaji - subagenta.
Organizator putovanja: VIVA, Beograd, Krunska 48, br tr 220-66886-30, licenca broj OTP 61/2010, izdao APR, Registar turizma 02.02.2010. godine
Uz ovaj program važe opšti uslovi putovanja organizatora
Cenovnik Lisabon (Uskrs / Dan rada) br. 3 od 04.03.2016.