:: Ino aranžmani :: Evropa ::
 

PUTOVANJA EVROPA

 

Pariz

(6 dana avionom (5 noćenja))
Polazak: 28. april 2015.

Program putovanja:

1. dan (utorak, 28. april 2015.) BEOGRAD - PARIZ
Sastanak putnika na aerodromu “Nikola Tesla” kod šaltera Filip Travela broj 702 u 04.40 sati. Poletanje za Pariz u 06.40 sati (let JU 310). Dolazak u Pariz u 09.15 sati. Polazak na panoramsko razgledanje grada autobusom: Veliki bulevari, crkva Madlena, Trg Opere, Trg Vandom, ulica Rivoli, Trg Konkord, Burbonska palata, Jelisejska polja, Trijumfalna kapija, Trg Trokadero, palata Šajo, Ajfelova kula, Marsovo polje, Vojna škola, kompleks Invalida sa velelepnom Crkvom kupole, ostrvo Site, katedrala Notr Dam… Smeštaj u hotel. Slobodno popodne. Noćenje.
2. dan (sreda, 29. april 2015.) PARIZ
Doručak. Poludnevna fakultativna poseta kraljevskom dvorcu i muzeju Luvr. Započet kao vojno utvrđenje krajem 12. veka, Luvr je postao kraljevska rezidencija krajem 14. veka. Odlike pravog raskošnog dvorca ukrašenog umetničkim delima dobio je tokom vladavine Fransoa i u prvoj polovini 16. veka. Posle Francuske Revolucije pretvoren je u muzej (1793). Danas, 219 godina posle ustanovljenja, ima reputaciju najslavnijeg i najbogatijeg muzeja u svetu sa kolekcijom od oko 300.000 umetničkih predmeta koju nikada niko nije video u celosti. U osam odeljaka izloženo oko 35.000 eksponata, od praistorije do sredine 19. veka, koje svakodnevno obiđe preko 20.000 posetilaca. Tokom posete Luvru videće se: temelji prvobitnog Luvra, najpoznatija skulptorska remek-dela antičkog doba “Miloska Venera” i “Nika Samotračka”, zatim galerija “Mediči” sa čuvenim Rubensovim ostvarenjima, “Mona Liza” i ga­le­rija italijanskog renesansnog slikarstva kao i galerija francuskog slikarstva 19. veka sa monumentalnim kompozicijama. Slobodno popodne. Noćenje.
3. dan (četvrtak, 30. april 2015.) PARIZ - VERSAJ - PARIZ (oko 50 km)
Doručak. Pre podne, poludnevni fakultativni izlet autobusom  “Versajski dvorac”. Ovaj ogromni dvorski kompleks okružen prostranim parkom – sa fasadom od 570 m i oko 1840 prostorija, najveći i najraskošniji u Evropi - izgrađen je i dograđivan po nalogu i željama Luja XIV ( 1643 – 1715) sa idejom glorifikacije Francuske i njene monarhije. “Kralj sunce” koji je, od svoje pete godine, formalno bio na prestolu 72 godine a faktički upravljao Francuskom pet i po decenija, okupljao je u Versaju vrhunske umetnike svoga vremena  koji su kontinuirano radili na proširenju i ulepšavanju dvorca i vrtova. Versajski dvorac je pretvoren u Francuski istorijski muzej (1837) i proglašen delom svetske kulturne baštine, pod zaštitom UNESCO-a. Tokom posete obilaze se: Veliki kraljevski apartmani, Kraljičini apartmani i čuvena “Dvorana ogledala“. Povratak u Pariz. Slobodno popodne. Noćenje.
4. dan (petak, 1. maj 2015.) PARIZ
Doručak. Poludnevni fakultativni obilazak Monmartra u pratnji vodiča. Monmatr (130 m.n.v) je najviše među 11 brda i brežuljaka na kojima leži Pariz ,nalazi se na njenom severnom obodu i spada u njegove najpoznatije istorijske kvartove. Na vrhu Monmartra uzdiže se velika bela bazilika Sakre Ker, čija su impozantna kupola i zvonik više od jednog veka sastavni deo siluete francuske prestonice. Od sedamdesetih godina 19. veka Monmartr naseljavaju i na njegovim padinama dolaze da stvaraju veliki umetnici kao Berlioz, Hajne, Renoar, Mone, Van Gog, Tuluz Lotrek, Pikaso, Dali… pretvorivši ga u prostor nekonvencionalnog i boemskog života. Poseta bazilici, šetnja uličicama oko glavnog trga Tertr gde se mogu videti desetine slikara za svojim štafelajima, do mesta gde su se odigrali dramatični događaji tokom Pariske komune (1871). Šetnja do poznatih trgova Pigal i Blanš u podnožju brda gde se nalazi kabare “Mulen ruž” (1889), jedan od simbola noćnog života Pariza. (Odlazak metroom; individualni povratak u hotel). Slobodno popodne. Noćenje.
 5. dan (subota, 2. maj 2015.) PARIZ - DIZNILEND - PARIZ
Doručak. Celodnevni fakultativni izlet “Diznilend”. Individualna poseta velikim celinama zabavnog parka: 1) Diznilend parku koji sačinjavaju a) Main Street (mali američki grad s početka 19. veka, tramvaj sa konskom vučom, stari voz… b) Frontierland (kauboji, Indijanci, brod sa Misisipija.. c) Advantureland (prikaz doživljaja Sindbada Moreplovca, Aladina, Indijane Džons… d) Fantasyland (Miki, Šilja, Paja patak i svi junaci crtanih filmova d) Discoveryland (od Žil Verna do savremene naučne fantastike…) 2. Studijima Volta Diznija (kreacije i način produkcije različitih vrsta Diznijevih filmova i c) Dizni selu (gde je ulaz besplatan) sa mnogobrojnim prodavnicama i restoranima. Noćenje.
6. dan (nedelja, 3. maj 2015) PARIZ - BEOGRAD
Doručak. Slobodno vreme do transfera na aerodrom. Poletanje za Beograd u 20.30 sati (let JU 315). Dolazak u Beograd u 22.55 sati. Kraj programa.

obavezno pogledajte:

Putno osiguranje
Opšti uslovi putovanja
Najčešći turistički pojmovi
Sabra Travel Club

PRODAJNA MESTA

Srbija
Republika Srpska

SUBAGENTI ONLINE


PRETRAZITE SAJT

 

Cena aranžmana po osobi: 559 Eur
doplata za 1/1 sobu: 210 eur
Hotel nema trokrevetne sobe, a cena za decu do 15 godina u sobi sa dve odrasle osobe je: 379 eur

USLOVI I NAČIN PLAĆANJA:
Aranžman se plaća isključivo u dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursu Marfin banke  na dan uplate.
Prijava putovanja podrazumeva uplatu od 40 % od cene aranžmana, a ostatak - gotovinski, čekovima građana na četiri jednake mesečne rate ili platnim karticama (Dina, VISA, Visa Electron, MasterCard, Maestro ili American Express),  najkasnije 15 dana pre putovanja. Za korisnike kreditnih kartica Banca Intesa (VISA, American Express i MasterCard) i Alpha banke (VISA) mogućnost plaćanja na više rata bez kamate.
Sve cene u eurima, navedene u ovom programu putovanja, istaknute su na osnovu i u skladu sa Zakonom o deviznom poslovanju, shodno članu 34. stav 3., kao i način naplate aranžmana, koj se vrši u dinarima po prodajnim kursu poslovne banke organizatora putovanja na dan plaćanja. U slučaju značajnih poremećaja na monetarnom tržištu, cena aražmana podleže promeni.

U CENU ARANŽMANA JE UKLJUČENO:
Prevoz avionom na relaciji Beograd - Pariz - Beograd (prevoznik Air Serbia), transferi aerodrom - hotel - aerodrom u Parizu prema programu; 5 noćenja sa doručkom u dvokrevetnim sobama u hotelu "Ibis La Defense" kategorije 3* u Parizu; panoramsko razgledanja grada; usluge vodiča i troškovi organizovanja putovanja.

U CENU PUTOVANJA NIJE UKLJUČENO:
Aerodromske takse (oko 118 evra na dan objavljivanja programa, čiji je iznos podložan promeni i koje se plaćaju u dinarskoj protivvrednosti u agenciji); fakultativni izleti; međunarodno putno zdravstveno osiguranje; individualni troškovi putnika i ostale nepomenute usluge.

FAKULTATIVNI IZLETI:
- Poludnevna poseta dvorcu i muzeju Luvr. Cena: 35 evra. U cenu je uključen dvočasovni obilazak Luvra po programu u prat­nji vodiča i ulaznica. Odlazak i povratak metroom.
- Poludnevni obilazak Monmartra u trajanju od oko tri sata. Cena: 25 evra. U cenu je uključen prevoz i usluga vodiča.
Poludnevni izlet autobusom “Versaj”. Cena: 70 evra. U cenu je uključena usluga lokalnog vodiča (odlazak metroom, individualni povratak u hotel).
 Celodnevni izlet u Diznilend. Cena: 130 evra (cena za decu: 115 evra). U cenu je uključen prevoz autobusom za minimum 15 prijavljenih putnika, ulaznica i usluga lokalnog vodiča. U slučaju manjeg broja prijavljenih, agencija može posredovati pri kupovini ulaznica za Diznilend, a prevoz može biti javnim gradskim prevozom, i to: brzim metroom (RER A4) - tridesetak minuta vožnje, cena 7,5 evra odrasli / 3,75 deca (po pravcu) ili šatl busom sa aerodroma na svakih 20 minuta, cena oko 20 evra /16 evra deca.
Prijavljivanje za fakultativne izlete i posete je prilikom prijavljivanja za putovanje, a plaćanje je u Parizu, isključivo u evrima i u efektivi. Potrebno je najmanje 15 učesnika za realizaciju ovog izleta i posete. U slučaju manjeg broja prijavljenih, izleti bi mogli da se realizuju uz korigovanje cene.  

VAŽNA NAPOMENA ZA PUTOVANJE “PARIZ:
- Uz blagovremeni upit, postoji mogućnost smeštaja u jednokrevetnim sobama.

MEĐUNARODNO PUTNO ZDRAVSTVENO OSIGURANJE:
Agencija preporučuje putnicima da pre polaska na putovanje pribave polisu međunarodnog putnog zdravstvenog osiguranja.

SMEŠTAJ:
Hotel IBIS LA DEFENSE ***, Pariz, 4 Boulevard de Neuilly, 92081 Paris, telefon: +33 4197 4040, www.ibis.com
Nalazi se u srcu Defansa, savremene gradske četvrti, preko puta metro stanice Esplanade de la Defense. Hotel ima 286 nedavno renoviranih soba sa kupatilom sa fenom, te­le­fonom, internet konekcijom (na zahtev uz doplatu), SATTV-om. Kontinentalni doručak - samoposluživanje.
Organizator putovanja zadržava pravo zamene hotela hotelom iste ili više kategorije.

OPŠTE NAPOMENE:
- Organizator putovanja zadržava pravo da, u sličaju izmene cene prevoza, izmene deviznog kursa, nedovoljnog broja prijavljenih putnika i slično, izmeni cenu putovanja za odgovarajući iznos ili otkaže putovanje najkasnije pet dana pre polaska na putovanje.
- U okviru razgledanja gradova navedenih u programima putovanja, nisu predviđene posete ni obilasci enterijera javnih građevina, institucija i spomenika kulture, osim kada je to posebno naznačeno.
- Proveriti 2 dana pre putovanja tačno mesto sastanka i vreme poletanja aviona
- Besplatni prtljag - 1 prtljag koji se predaje (maksimum do 20kg)  i 1 ručni prtljag koji se unosi u avion (svaki kilogram preko dozvoljenog se dodatno naplaćuje). Nije dozvoljeno imati u ručnom prtljagu oštre predmete (makaze, nož...) i tečnost preko 100 ml
- Za sve informacije date usmenim, telefonskim ili elektronskim putem organizator putovanja ne snosi odgovornost. Validan je samo pisani program putovanja istaknut u prostorijama agencije
- Putnici koji poseduju inostrani pasoš dužni su sami da se informišu kod nadležnog konzulata o uslovima koji važe za odredišnu ili tranzitnu zemlju (vizni, carinski, zdravstveni i dr.) i da sami blagovremeno i uredno obezbede potrebne uslove i isprave
- Preporuka je, da se putnici informišu o uslovima ulaska u zemlje Evropske unije (potrebna novčana sredstva za boravak, zdravstveno osiguranje, potvrde o smeštaju ...) na web-stranici Delegacije Evropske unije u Srbiji www.europa.rs ili u ambasadi ili konzulatu zemlje u koju putuju. Organizator putovanja ne snosi odgovornost u slučaju da pogranične vlasti onemoguće putniku ulaz na teritoriju Evropske unije
- Naša preporuka je da povedete računa na Vašem putovanju o ličnim dokumentima i novcu.
- Mole se svi putnici da pažljivo pročitaju Opšte uslove putovanja organizatora pre polaska na putovanje. Organizator putovanja smatra da se putnik u celosti upoznao sa Opštim uslovima putovanja i programom putovanja potpisivanjem prijave (ugovora) za putovanje i uplatom akontacije.

Aranžman je rađen na bazi od minimum 20 prijavljenih putnika i usled nedovoljnog broja putnika
organizator putovanja ima pravo otkaza putovanja, najkasnije 5 dana pre termina polaska.

SABRA COMPANY, licenca broj OTP 5/2010, izdao APR, Registar turizma 27.01.2010. godine, nastupa u svojstvu posrednika u prodaji - subagenta.
Organizator putovanja: Filip travel,  licenca broj OTP 196/2010, izdao APR, Registar turizma 10.02.2010. godine. Uz ovaj program važe opšti uslovi putovanja organizatora
Cenovnik br. 1 od 20.01.2015.