:: Ino aranžmani :: Evropa ::
 

PUTOVANJA EVROPA

 

Portorož

(5 dana autobusom)
sa posetom Veneciji, Piranu, Trstu i šoping u Udinama
Polasci: 21. oktobar; 04. i 18. novembar 2010.
Mondenski Portorož i starinski Piran, Venecija – očaravajuće istorijsko nasleđe  na vodi koje nestaje, Trst – dah poseban zbog svojih mešanih uticaja i nadasve odličan šoping u Udinama...neka sva vaša čula uživaju u posebnim mirisima mora  uz  potpuni sklad, lepotu, umetnost i otmenost ...

Program putovanja:

1. DAN BEOGRAD - TRST
Sastanak grupe u 21.30 h, kod železničke stanice “PROKOP”. Polazak autobusa u 22.00 h. Noćna vožnja kroz Hrvatsku i Sloveniju sa kraćim zadržavanjima radi odmora. 
2. DAN TRST - PORTOROŽ
Dolazak u Trst u prepodnevnim satima. Po dolasku,  kraći obilazak grada: Trg Unita d’Italia, Tvrđava San Guisto, Crkva Svetog Trojstva .... i slobodno vreme za individualna razgledanja i šoping. U popodnevnim satima, nastavak vožnje za Portorož. Smeštaj u hotel i slobodno popodne i veče za odmor, šetnju promenadom, individulani obilazak Pirana, wellness aktivnosti i kupanje u zatvorenom bazenu sa grejanom morskom vodom. Noćenje.
3. DAN PORTOROŽ - UDINE - PORTOROŽ
Doručak. Slobodan dan za individualna razgledanja, odmor, šetnju do istorijskog grada Piran, wellness aktivnosti i kupanje u zatvorenom bazenu sa grejanom morskom vodom ili fakultativni šoping izlet u Udine, stari grad smešten između Jadranskog mora i Alpi sa svojom Tvrđavom, centralnom ulicom Via Mercatovecchio – pa odatle sporednim uličicama pored mnogobrojnih radnji sve do Trga San Giacomo ...za savršeni kraj dana u  Udinama predahnite uz  specijalitete lokalaca - piće »grappa« i voćni kolač »gubana«.   Noćenje.
4. DAN PORTOROŽ - VENECIJA - BEOGRAD
Doručak. Odjava iz  hotela i nakon doručka sastanak grupe i polazak za Veneciju u 08.00 h. Vožnja do Punta Sabbione. Ukrcavanje na brodić za Veneciju. Po dolasku razgledanje Venecije pešice: znamenitosti na trgu Sv. Marka – bazilika Sv. Marka, Crkva Piazema, Stubovi zaštitnici, Biblioteka, Kampanela, Sat Kula, most Uzdisaja, Duždeva palata, Most Rialto,  kanal Grande i dr. Slobodno popodne za individualna razgledanja, kupovinu suvenira i šetnju.Sastanak na rivi u predvečernjim satima, ukrcavanje na brodić i povratak na Puntas Sabbione. Kraće slobodno vreme za pripremu za put. U večernjim satima, ukrcavanje u autobus i polazak za Srbiju. Noćna vožnja kroz Sloveniju i Hrvatsku uz kraća usputna zadržavanja radi odmora i obavljanja carinskih formalnosti.
5. DAN BEOGRAD
Dolazak na mesto polaska u ranim prepodnevnim satima (oko 08.00h, u zavisnosti od uslova na putu i graničnim prelazima). Kraj programa.

obavezno pogledajte:

Putno osiguranje
Opšti uslovi putovanja
Najčešći turistički pojmovi
Sabra Travel Club

PRODAJNA MESTA

Srbija
Republika Srpska

SUBAGENTI ONLINE

PRETRAZITE SAJT

Cena  paket aranžmana po osobi:  hotel VILE PARK 3*     149 €

USLOVI I NAČIN PLAĆANJA:
Plaćanje je isključivo u dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursu poslovne banke  za efektivu, na dan uplate.
65 € po osobi  prilikom rezervacije, a preostali iznos do pune cene aranžmana – gotovinski, platnim karticama ili čekovima građana na četiri mesečne rate, najkasnije 15 dana pre početka aranžmana.

ARANŽMAN OBUHVATA:
Prevoz autobusom (visokopodni ili doubledecker) na relaciji prema programu; 2 noćenja sa doručkom (samoposluživanje tzv. ’švedski sto’) u hotelu Vile Park 3* (ili sličan) u  Portorožu  u dvokrevetnim i dvokrevetnim sobama sa pomoćnim ležajem, prevoz vaporetom od Punta Sabbione do venecijanske rive i nazad,  neograničeno korišćenje bazena sa grejanom morskom vodom u susednom hotelu Histrion 4*, obilaske i posete prema programu, troškove međunarodnog putnog osiguranja sa osiguranom sumom do 10.000 EUR, za sve putnike bez ograničenja starosnih granica, u vidu medicinske asistencije po uslovima Uniqa osiguranja, usluge vodiča i organizaciju puta u celini.

OBAVEZNA DOPLATA:
Lokalna turistička taksa u Portorožu u iznosu 3 € (plaćanje u agenciji u dinarskoj protivvrednosti) po putniku.

ARANŽMAN NE OBUHVATA:
Fakultativni izlet do Udina u iznosu od 15  (minimalan broj za izvođenje fakultative je 25 osoba; u slučaju manjeg broja prijavljenih organizator putovanja zadržava pravo na korigovanu, višu cenu koje putnici nisu u obavezi da prihvate), individualnu slovenačku šengen vizu, lokalnu turističku taksu u Portorožu,  ulaznice za kulturno istorijske spomenike (od cca 5 € do cca 25 € u zavisnosti od objekta), međunarodno putno osiguranje sa osiguranom sumom do 30.000 €, koje je prema uputstvu ambasade neophodno za pribavljanje individualne vize, za putnike koji poseduju stare-plave pasoše Republike Srbije, individualne troškove i  ekstra hotelske troškove koje putnici individualno naprave u toku putovanja.

DOPLATE:
doplata za 1/1 sobu iznosi 29 €, doplata za polupansion 10 € po osobi za obe noći (2 večere - samoposluživanje tzv. ’švedski sto’).  

NAPOMENA ZA VIZU:
Organizator putovanja ne posreduje u postupku dobijanja individualne turističke šengen vize kod Konzularnog odeljenje ambasade Republike Slovenije. Putnici su u obavezi da je individualno obezbede prema uslovima objavljenim od strane Ambasade i taksu, koja iznosi 35€ plate službeniku Ambasade prilikom predaje dokumentacije (važi za stare plave pasoše). Organizator putovanja nije ovlašćen i ne ceni valjanost putnih i drugih isprava. Organizator putovanja ne snosi odgovornost u slučaju nedobijanja individualne slovenačke  vize i u tom slučaju smatra se da putnik odustaje od aranžmana i podleže troškovima otkaza prema čl. 10 Opštih uslova putovanja organizatora.

VAŽNO:
Preporučuje se putnicima sa novim biometrijskim pasošima, da se o uslovima ulaska u zemlje EU (potrebna novčana sredstva za boravak, zdravstveno osiguranje, potvrde o smeštaju ...) informišu na sajtu Delegacije  EU u Srbiji www.europa.rs ili u ambasadi ili konzulatu zemlje u koju putuju. Agencija ne snosi odgovornost u slučaju da pogranične vlasti onemoguće putniku ulaz na teritoriju EU. Organizator putovanja nije ovlašćen i ne ceni valjanost putnih i drugih isprava.

VAŽNA NAPOMENA:
U slučaju promena cena:  goriva, putarina, parkinga, tunela, trajekta, vinjeta-putna taksa u odnosu na dan izlaska programa – cena je podložna promeni.

OPIS HOTELA
Vile Park 3* (ili sličan iz porodice Bernardin ) je jedan od nekoliko hotela koja čine ovaj kompleks, pored njega u neposrednoj blizini se nalazi i GH Bernardin  i Hotel Histrion gde su gostima hotela Vile Park na raspolaganju besplatno kupanje u Aqua parku Laguna i usluge wellness i kozmetičkog centra uz doplatu (masaže, kozmetički tretmani itd…). Hotel Vile Park 3* povezuje 5 vila sa 217 soba: Orada, Galeja, Galeb, Nimfa i Barka. Sve sobe su sa kupatilom i SAT TV. Gostima su na raspolaganju i restorani Majolka i Bistro.  www.h-bernardin.si

NAPOMENA:
Program je rađen na bazi minimum  40 putnika. U slučaju nedovoljnog broja prijavljenih putnika, Organizator putovanja zadržava pravo otkaza putovanja o čemu je dužan obavestiti prijavljene putnike minimum 5 dana pre objavljenog datuma započinjanja putovanja. Organizator putovanja zadržava pravo promena redosleda pojedinih sadržaja u programu putovanja.

SABRA COMPANY, licenca broj OTP 5/2010, izdao APR, Registar turizma 27.01.2010. godine, nastupa u svojstvu posrednika u prodaji - subagenta.
Organizator putovanja: Argus, licenca broj OTP 1/2010, izdao APR, Registar turizma 20.01.2010. godine. Uz ovaj program važe opšti uslovi putovanja organizatora