:: Ino aranžmani :: Evropa ::
 

PUTOVANJA EVROPA

 

Rusija i Baltičke zemlje

(11 dana avion/bus)

sa obilaskom Moskve, St.Petersburga, Viljnusa, Varšave i Krakova
26.04. – 06.05.2009.

PROGRAM PUTOVANJA:

1. dan                    BEOGRAD – MOSKVA
Sastanak grupe na aerodromu "Beograd" kod šaltera za međunarodni saobraćaj. Poletanje aviona za Moskvu. Dolazak u Moskvu. Polazak autobusom na panoramsko razgledanje u pratnji stručnog lokalnog vodiča: centar grada, Crveni trg, Kremaljska tvrdjava, crkva Vasilija Blaženog, Boljšoj teatar, Novodevičji manastir, Vrapčeva brda, bivša Lenjinova brda i  univerzitet "Lomonosov", park Pobede, periferija grada i dr. Smeštaj u hotelu. Noćenje.
2. dan                    MOSKVA
Doručak. Poseta Kremlju jedinstvenom spomeniku ruske arhitekture gde su Uspensku, Blagovestansku, Arhangelsku crkvu i Patrijarsisku palatu ukrasili Rubljov, Teofan Grek i drugi majstori staroruskog slikarstva. U sklopu Kremlja se nalazi oruzarnica, kongresni dvorac i dr.  Poseta Lenjinovom mauzoleju u aleji pod zidinama Kremlja. Slobodno vreme. Noćenje.
3. dan                    MOSKVA – ST. PETERSBURG (oko 720 km)
Doručak. Poseta muzeju sa razgledanjem panorame „Borodinska bitka“ gde je prikazana epizoda čuvene bitke između Napoleonove i Ruske vojske u mestu Borodin 1812 godine. Polazak za St.Petersburg oko 21 sat (noćna vožnja).
4. dan                    ST. PETERSBURG
Dolazak u prepodnevnim satima. Smeštaj u hotelu. Polazak na razgledanje grada autobusom u pratnji stručnog lokalnog vodiča: Nevski prospekt, Anjickov most, Dvorski trg sa zimskim dvorcem, trg dekabrista sa spomenikom Petru I, krstarica „Aurora“, Petro-Pavlovska tvrdjava. Povratak u hotel. Slobodno vreme. Noćenje.
5. dan                    ST. PETERSBURG
Doručak. Poseta Ermitazu znamenitom muzeju u prostorijama Zimskog dvorca koji ima vise od 2.500.000 eksponata, bogate kolekcije slika Leonarda da Vinčija, Raffaela Tiziana, Rembrandta i drugih najboljih svetskih majstora, kao i zbirke umetničkih dela starog Egipta, Grčke i Rima. Poseta Isaklijevoj sabornoj crkvi trećoj po veličini u svetu. Njena raskošna unutrašnjost obiluje bogatim dekorom a crkveni svod i piloni su oslikani sa više od 150 slika sa temama iz svetog pisma i 62 jedinstvena mozaika. Slobodno vreme. Noćenje.
6. dan                    ST.PETERSBURG
Doručak. Celodnevni fakulativni izlet u: Puškin – bivše carsko selo koje je poznato po prelepim parkovima. Obilazak Katerininog dvorca zimske rezidencije Ruskih careva. Petrovdvorec – zanimljiv kompleks parkova, fontana kaskada i palate iz XVIII - letnje rezidencije Ruskih careva poznate kao „Ruski Versaj“, ili slobodno vreme za indivdualno razgledanje grada. Noćenje.
7. dan                    ST. PETERSBURG – VILJNUS (oko 710 km)
Doručak. Slobodno vreme za individualno razgledanja  grada. Polazak oko 22 sat (noćna vožnja).
8. dan                    VILJNUS
Po dolasku razgledanje starog dela grada isprepletanog uličicama i zdanjima koji se mogu smatrati najboljim primercima gotike, renesanse i baroka. Obilazak Gornjeg zamka i kule Gedaminosa, zvonika iz XIII veka, katedrale, crkva Sv.Ane i crkva Bernandinaca iz XIV veka, katedrale Petra i Pavla, Univerziteta. Smeštaj u hotelu. Slobodno vreme. Noćenje.
9. dan                    VILJNUS - VARSAVA (oko 430 km)
Doručak. Nastavak putovanja za Varšavu sa kraćim usputnim zadržavanjima radi odmora. Panoramsko razgledanje grada sa obilaskom Stare Varšave, Velikog Trga, Dvorca Vilanov i dr.  Smeštaj u hotelu. Noćenje.
10. dan                  VARSAVA – KRAKOV - BEOGRAD (oko 1110 km)
Doručak. Nastavak putovanja za Krakov. Po dolasku panoramsko razgledanje jednog od najlepših gradova Evrope, grada koji ima istoriju staru hiljadu godina, sa najvećim evropskim srednjovekovnim trgom, i sa najvrednijim gotičkim oltarom u Evropi. Panoramsko razgledanje grada sa obilaskom Jagjelonskog univerziteta, Bogorodicne crkve, Glavnog trga i drugo.  Slobodno vreme do polaska za Beograd. Putovanje sa kraćim usputnim zadržavanjima radi odmora (noćna vožnja).
11. dan                  BEOGRAD
Dolazak u Beograd u prepodnevnim satima.

obavezno pogledajte:

Putno osiguranje
Opšti uslovi putovanja
Najčešći turistički pojmovi
Sabra Travel Club

PRODAJNA MESTA

Srbija
Republika Srpska

SUBAGENTI ONLINE

PRETRAZITE SAJT

Cena aranzmana po osobi:     639 Eur

USLOVI I NAČIN PLAĆANJA:
Cena aranžmana se plaća u dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursu poslovne banke na dan uplate za efektivu. Prilikom rezervacije uplaćuje se akontacija u iznosu od 30%, ostatak najkasnije 15 dana pre polaska na put. Mogućnost plaćanja u gotovom, na jednake mesečne rate čekovima građana do 01.09.2009.godine ili platnim karticama (Dina, VISA, Visa Electron, MasterCard, Maestro i American Express)
U CENU ARANŽMANA JE URAČUNATO:
prevoz turističkim autobusima na pomenutim relacijama, prevoz avionom na relaciji Beograd - Moskva, smeštaj u dvokrevetnim ili dvokrevetnim sobama sa pomoćnim ležajem u hotelu sa 2* u Varšavi i u hotelima sa 3* u Viljnusu, St.Petersburgu i Moskvi na bazi noćenja sa doručkom (usluživanje - kontinentalni), razgledanja po programu putovanja, usluge lokalnog vodiča, pratilac grupe, kao i troškovi organizacije putovanja.
U CENU ARANŽMANA NIJE URAČUNATO:
taksa za vizu (35 €), usluge viziranja pasoša (800 din.), obavezno putno zdravstveno osiguranje, aerodromske takse 51 € (takse su podlozne promeni), ulaznice za kulturno istorijske spomenike čija cena zavisi od objekta koji se obilazi (od 5 € do 20 €), fakultativni izlet čija cena zavisi od broja prijavljenih osoba (cca 65 €), individualni troškovi i sve ostale nepomenute usluge.
NAPOMENE:
Aranžman je rađen na bazi od najmanje 200  putnika Organizator putovanja zadržava pravo da u slučaju izmene cene prevoza, deviznog kursa, nedovoljnog broja putnika i sl., izmeni cenu aranžmana za odgovarajući iznos, kao i da otkaže putovanje najkasnije 5 dana pre polaska. Organizator putovanja zadržava pravo izmene redosleda pojedinih sadržaja u programu. Svi ostali uslovi korišćenja aranžmana navedeni su u Opštim uslovima putovanja Organizatora. Sve informacije o potrebnim dokumentima za viziranje pasoša potražite na prodajnom mestu. Agencija Sabra je u gore navedenom programu posrednik u prodaji – subagent. Organizator putovanja: Putnik, Lic. A kat. br.184, izdata 18.02.2006. Uz ovaj program važe Opšti uslovi putovanja organizatora, koji su sastavni deo programa.