:: Ino aranžmani :: Evropa ::
 

PUTOVANJA EVROPA

Vinska tura u Posavju

(3 dana autobusom)

Polazak: 03. decembar 2010.

Program putovanja:

1. dan (03.12.)     BEOGRAD – KRŠKO – SEVNICA – LISCA – VINSKI PODRUM - ŠENTJANŽ
Sastanak grupe na parkingu kod Sava Centra u 07:00 časova, polazak za Krško u 07:30. Usputno kraće zadržavanje radi odmora. Dolazak u Krško oko podneva. Smeštaj u hotel City 3*, piće dobrodošlice. Odlazak u Sevnicu i obilazak srednjevekovnog grada – Luterov podrum, unutrašnjost koja oduševljava bogatim slikama, medju kojima se ističu barokne freske četiri godišnja doba. Po obilasku grada, šetnja po gradu Sevnica. Odlazak do prodavnice donjeg veša i kupaćih kostima Lisca (kupovina po želji). Prema dogovoru umesto Lisce poseta prodavnici fabrike obuće Kopitarna (kupovina po želji). Posle toga, odlazak na Liscu (948 m), jedan od najlepših vrhova za razgledanje u posavskim brdima. Na Lisci ćete uživati u razgledanju, a u dobrim vremenskim uslovima pogled seže i do Alpa. Zatim ćemo se spustiti u dolinu na degustaciju vina i šampanjca u najmoderniji vinski podrum Mastnak. Vinski podrum Mastnak je podrum očaravajućih šampanjaca i Modre frankinje. Degustacija vina i šampanjca s hlebom, sirom i domaćom salamom. Posle degustacije odlazimo u Šentjanž, na turističku farmu poznatu po ekološkim proizvodima i odličnoj slovenačkoj tradicionalnoj hrani. Prvo ćemo prošetati po voćnjaku, gde će nam vlasnik predstaviti proizvodnju i proizvode, a sve to dok se u kuhinji priprema večera sa izabranim slovenačkim specijalitetima. Po prijatnom druženju uz večeru i vino, povratak u hotel.  Noćenje.
2. dan (04.12.)
KRŠKO – KRŠKI PODRUM - BREŽICE - REPNICE - ZIDANICA U GADOVI PEĆI - KRŠKO

Doručak. Obilazak Valvazorovog kompleksa, kraći obilazak kulturno – istorijskih znamenitosti Krškog. Odlazak u Krški podrum. Obilazak obuhvata prezentaciju celokupnog tehnološkog postupka i šetnju po predivnom starom gradskom podrumu. Degustacija 4 vrste vina, obično je to Beli pinot, Cviček, Modra frankinja i Modra frankinja „Prestige“. Uz vina se poslužuju domaći hleb i sir. Na kraju prijatnog susreta, svaki posetilac dobija bocu Zelenog silvanca na poklon. Posle obilaska vinskog podruma nastavljamo put u Brežice. Reka Sava je tu kroz vekove, na levoj obali (bregu) diktirala izgradnju starog grdskog naselja i tako odredila ime breg – brežujci – Brežice. Zidinama utvrdjeno mesto razvijalo se pored zamka, pored koga su se u srednjem veku razvijali trgovina i zanatstvo. Danas se u zamku nalazi posavski muzej sa bogatim zbirkama kulturne ostavštine Posavja. Po razgledanju zamka prošetaćemo po gradu i otići do Bizeljsko gde ćemo videti „repnice“, koje su svetska posebnost Posavja. To su jame, koje su nekada iskopane kao prostor za zimnicu, a danas se koriste kao vinski podrumi. U jednoj od najlepših probaćete poznata bizeljska vina. Posle degustacije nastavak puta ka planinama Gorjanaca u „Gadova peć“, u prelepu staru vinsku „Zidanica“ - kolibu, gde će nas sačekati dobra večera i vino u podrumu. Možda nam se čak pridruže i muzičari. Povratak u hotel u kasnim večernjim satima. Noćenje.
3. dan (05.12.)
KRŠKO–KOSTANJEVICA NA KRKI–CISTERIJANSKI SAMOSTAN–GRAD MOKRICE-BEOGRAD

Posle doručka odlazak u Kostanjevicu na Krki. Šetnja po jedinom gradu u Sloveniji koji je nastao na ostrvu reke Krke. Vožnja do cisterijanskog samostana i razgledanje zbirki Galerije Božidar Jakac i Forma Viva. Ručak u gostionici. Na povratku ćemo posetiti zamak Mokrice, prošetaćemo po parku i pogledati igralište za golf. Popodnevni polazak za Beograd. Dolazak u Beograd u večernjim satima.

obavezno pogledajte:

Putno osiguranje
Opšti uslovi putovanja
Najčešći turistički pojmovi
Sabra Travel Club

PRODAJNA MESTA

Srbija
Republika Srpska

SUBAGENTI ONLINE


PRETRAZITE SAJT

Cena aranžmana po osobi: 195 Eur

Doplata za 1/1: 15 eur

CENA ARANŽMANA UKLJUČUJE:
- prevoz na gore navedenoj relaciji mini busom turističke klase
- piće dobrodošlice
- 2 noćenja sa doručkom – samoposluživanje, u City hotelu 3* u dvokrevetnoj sobi
- turističku taksu
- 2 večere – meni, na turističkoj farmi
- razgledanja prema programu
- degustacije prema programu
- 1 ručak – meni u gostioni
- troškovi vodiča na srpskom jeziku
- troškove organizacije i vodjstva puta

CENA ARANŽMANA NE UKLJUČUJE:
- piće uz večeru
- doplatu za muziku (harmonika) uz večeru u „Zidanica“ 4 EUR po osobiosobi
- individualne troškove putnika
- ostale nepomenute usluge

C
ITY HOTEL 3*         www.city-hotel.si
Hotel se nalazi u samom grdskom jezgru Krškog, udaljen 5 km od autoputa Ljubljana - Zagreb. Raspolaže sa 72 jednokrevetne ili dvokrevetne sobe i 4 apartmana. Najveći broj soba je opremljen kupatilom (tuš), klimom, satelitskom TV, telefonom, bezičnim internetom i mini barom.

USLOVI I NAČIN PLAĆANJA:
Plaćanje je isključivo u dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursu poslovne banke za efektivu, na dan uplate. 30% od ukupne vrednosti aranžmana plaća se prilikom rezervacije, a preostali iznos do pune cene aranžmana gotovinski, platnim karticama ili čekovima građana do 4 mesečne rate, najkasnije 15 dana pre početka aranžmana.
Za korisnike kreditnih kartica Banca Intesa (VISA, American Express i MasterCard) i Alpha banke (VISA i American Express) mogućnost plaćanja na više rata bez kamate.

NAPOMENA: Organizator putovanja može zahtevati povećanje ugovorene cene samo ako je posle zaključenja ugovora došlo do promene u kursu razmene valute, promene u tarifama prevoznika ili drugim slučajevima koji utiču na cenu putovanja. U slučaju promena cena: goriva, putarina, parkinga, tunela, vinjeta-putna taksa, u odnosu na dan izlaska programa, cena je podložna promeni.
Organizator putovanja zadržava pravo izmene redosleda pojedinih sadržaja u programu u zavisnosti od uslova.

NAPOMENA ZA VIZNI REŽIM:
- Za putnike koji nemaju novi (crveni) biometrijski pasoš, neophodna je šengen viza. Informacije o neophodnoj dokumentaciji potražite u agenciji.
- Preporučuje se putnicima, sa novim biometrijskim pasošima, da se o uslovima ulaska u zemlje EU (potrebna novčana sredstva za boravak, zdravstveno osiguranje, potvrde o smeštaju ...) informišu na sajtu Delegacije  EU u Srbiji www.europa.rs ili u ambasadi ili konzulatu zemlje u koju putuju ili kroz koje prolaze. Agencija ne snosi odgovornost u slučaju da pogranične vlasti onemoguće putniku ulaz na teritoriju EU.

Minimum za realizaciju aranžmana je 15 prijavljenih putnika.
U slučaju nedovoljnog broja prijavljenih agencija ima pravo otkaza aranžmana do 5 dana pre polaska.

Organizator putovanja:SABRA COMPANY, licenca broj OTP 5/2010, izdao APR, Registar turizma 27.01.2010. godine. Uz ovaj program važe opšti uslovi putovanja organizatora