:: Krstarenja :: Krstarenje Jadranom - Katarina Line ::
 

KRSTARENJE JADRANOM

 
Split - Omiš/Pučišća - Korčula - Lastovo -
Ravnik (Zelena špilja) - Komiža/Vis - Biševo (Modra špilja) -
Starigrad - Bol - Split
polazak iz Splita - (8 dana / 7 noćenja)
 
polasci 2014.:
19. Jul; 09. Avgust
 
PROGRAM PUTOVANJA:

1. dan (subota)   SPLIT - OMIŠ/PUČIŠĆA
Polazak iz splitske luke u 13:00h i krstarenje duž dalmatinske obale. Nakon popodnevnog kupanja, u zavisnosti od vremenskih prilika nastavlja se putovanje prema Omišu ili Pučišćima na ostrvu Braču. Omiš je slikoviti gradić usečen u strme planinske litice kroz koje reka Cetina već vekovima pronalazi svoj put ka moru. Ovde se može isprobati RAFTING na reci Cetini, penjanje na staru tvrđavu iznad grada, igranje odbojke na pesku... Pučišća je tipično mediteransko mesto smešteno na severnoj obali ostrva Brača u dnu duboke uvale. U Pučišćima se može uživati u kristalno čistom moru, prelepoj prirodi, domaćoj hrani, vinu i maslinovom ulju. Noćenje.
2. dan (nedelja)   OMIŠ/PUČIŠĆA - KORČULA
Nakon doručka i prepodnevnog kupanja u kristalno plavom moru, ručak će biti poslužen na samom vrhu poluostrva Pelješca u uvali Lovište ili mirnoj uvali Kneža na ostrvu Korčula. Tokom popodneva može se fakultativno razgledati Korčula, rodno mesto Marka Pola, za koju legenda kaže da ju je utemeljio trojanski junak Anthenor u 12. veku pre nove ere. Noćenje u luci.
3. dan (ponedeljak)   KORČULA - LASTOVO
Nakon doručka nastavak puta ka Lastovu, najudaljenijem naseljenom dalmatinskom ostrvu zbog čega su ga Rimljani prozvali Carskim ostrvom. Usidreni u luci Ubli, mogućnost posete zaštićenom Parku prirode ili poseta najvećem naselju na ostrvu – Lastovu i uživanje u šetnji uličicama starog grada. Ostrvo je okruženo mnoštvom manjih ostrva, sa mnogobrojnim uvalama pogodnim za ronjenje, a poznat je i po brojnim crkvicama i neobičnim dimnjacima. Noćenje.
4. dan (utorak)   LASTOVO - Ravnik (Zelena špilja) - KOMIŽA/VIS
Nakon doručka nastavak plovidbe prema ostrvu Visu, koji je godinama bio zatvoren za posete turista zbog prisutnosti mornarice, što mu daje poseban šarm jer je zadržao izgled Mediterana kakav je nekada bio... U neposrednoj blizini Visa nalazi se ostrvo Ravnik, na kojem je smeštena Zelena špilja. Ona je ime dobila po neobičnom svetlu koje se oslikava u moru. U zavisnosti od vremenskih prilika plovi se dalje prema gradu Komiži ili gradu Visu gde je noćenje. Komiža je tipično mediteransko mesto na zapadnoj obali Visa, gde se rodilo ribarstvo istočne obale Jadrana. Uživanje u šetnji uskim uličicama i bogatoj baštini ili možda u šljunkovitim plažama sa izvorima pitke vode koji se protežu uzduž cele istočne obale komiškog zaliva. Grad Vis smešten je na severnoj strani ostrva, a razvio se uz ostatke antičke Isse, prvog urbanog središta u Hrvatskoj. Takođe postoji mogućnost posete ostataka rimskih termi, gradskog muzeja... Noćenje.
5. dan (sreda)   KOMIŽA/VIS - Biševo (Modra špilja) - STARIGRAD
Doručak. Rano ujutro kreće se prema ostrvu Biševu radi posete Modroj špilji, prekrasnom prirodnom fenomenu, ukoliko to dozvole promenjive i ponekad teške vremenske prilike ovog kraja. Sledi kratka poseta Komiži ili Visu (gradu u kojem nije bilo noćenje prethodne večeri) i nastavak plovidbe prema Starigradu na ostrvu Hvaru, najsunčanijem jadranskom ostrvu. Slobodno popodne za upoznavanje ovog jedinstvenog grada, čije je polje, kao najstarija u Hrvatskoj i najbolje očuvana starogrčka parcelacija gradskog zemljišta na Mediteranu sa pripadajućom gradskom jezgrom, uvršćeno na popis svetske baštine pod zaštitom UNESCO-a. Noćenje.
6. dan (četvrtak)   STARIGRAD - BOL
Nakon doručka kreće se prema prekrasnom ostrvu Šolta koji još nije previše nastanjen niti izgrađen te je poznat po odličnom, izuzetno tamno smeđem maslinovom ulju i po malim ribarskim mestima. Upravo u jednom takvom malom mestu, Bol, se noći kako bi se moglo uživati u izvrsnoj svežoj ribi i drugim čarima ovog jedinstvenog ostrva... Noćenje.
7. dan (petak)   BOL - SPLIT
Doručak. Ovaj dan je uglavnom namenjen za kupanje u uvalama ostrva Šolte ili susednog Brača. U popodnevnim satima povratak u Split, drugi najveći grad u Hrvatskoj i glavni grad regije Dalmacije. Njegova istorijska bogatstva i lepote ne pripadaju samo njegovim stanovnicima, već i svima onima koji žele uhvatiti komadić lepote. Nudi se mogućnost za razgledanje starog gradskog jezgra (Dioklecijanove palate pod zaštitom UNESCO-a) uz vodiča na engleskom jeziku. Noćenje.
8. dan (s
ubota)   SPLIT
Nakon doručka preostaje još samo oproštaj od posade i novih prijatelja s nadom ponovnog susreta na nekom od brodova Katarina line flote.

obavezno pogledajte:

First minute ponuda
Last minute ponuda
Putno osiguranje
Osiguranje od otkaza...
Opšti uslovi putovanja
Najčešći turistički pojmovi
Sabra Travel Club

PRODAJNA MESTA

Srbija
Republika Srpska

SUBAGENTI ONLINE


PRETRAZITE SAJT

Cene su izražene u Eur po osobi na bazi polupansiona za 7 noćenja
Datum polaska
Tip kabine
A kategorija
na palubi
A kategorija
pod palubom
B kategorija
na palubi
B kategorija
pod palubom
19.07., 10.08.
705,00 €
645,00 €
560,00 €
510,00 €

Cena uključuje:
7 noćenja na brodu na bazi polupansiona (krstarenje prema programu, smeštaj u izabranoj kategoriji kabine, polupansion - kontinentalni doručak i ručak).

Cena ne uključuje:

Boravišnu taksu i lučke takse (20 €/ po osobi – plaćaju se na licu mesta), prevoz do/od luke ukrcaja/iskrcaja, fakultativne izlete, kapetanovu večeru, ličnu potrošnju (alkoholnih i svih drugih pića koja se naručuju), putno osiguranje po važećoj tarifi Dunav osiguranja, osiguranje od otkaza aranžmana i napojnice – plaćaju se na brodu poslednjeg dana boravka. Napojnice su predmet lične diskrecije (iznose od 3 do 5 EUR/na dan po osobi).

Doplate:

Ulaznice za nacionalne parkove variraju od 10 do 15 eur po osobi – u zavisnosti od sezone i parka
Fakultativno razgledanje Zadra (sa vodičem na engleskom jeziku) – 10 eur po osobi
Fakultativno razgledanje Krka (sa vodičem na engleskom jeziku) – 10 eur po osobi
Fakultativno razgledanje Opatije (sa vodičem na engleskom jeziku) – 10 eur po osobi
Fakultativno razgledanje Raba (sa vodičem na engleskom jeziku) – 10 eur po osobi
Dodatak za pun pansion: 115 eur po osobi/nedeljno, minimum 10 prijavljenih osoba
Dodatak za piće uz glavni obrok: 16 eur/nedeljno – izbor 1 pića uz ručak (čaša vina, piva ili soka)
Dodatak za vodu: 20 eur po osobi/nedeljno – uključuje 1.5 litar vode po osobi/po danu (plaćanje na licu mesta)
Kapetanova večera 25 eur po osobi – mogućnost ribljeg ili mesnog menija – pripremljeno na svakom brodu na poseban način
Mogućnost čuvanog parkinga u Opatiji cca. 10 – 15 eur dnevno
Doplata za jednokrevetnu kabinu je 50%

Popusti:

III odrasla osoba u kabini – 30% (treći ležaj na upit)
Dete 0-10 godina u kabini – 50% (treći ležaj na upit)

Uslovi i način plaćanja:

Plaćanje je u dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursu Marfin banke, na dan uplate. 40% od ukupne vrednosti aranžmana plaća se prilikom rezervacije, a preostali iznos do pune cene aranžmana gotovinski, platnim karticama (Dina, VISA, Visa Electron, MasterCard, Maestro ili American Express) ili čekovima građana do šest jednakih mesečnih rata, najkasnije 35 dana pre početka aranžmana. Za korisnike kreditnih kartica Banca Intesa (VISA, American Express i MasterCard) i Alpha banke (VISA i American Express) mogućnost plaćanja na više rata bez kamate.
Sve cene u eurima, navedene u ovom programu putovanja, istaknute su na osnovu i u skladu sa Zakonom o deviznom poslovanju, shodno članu 34. stav 3., kao i način naplate aranžmana, koji se vrši u dinarima po prodajnom kursu poslovne banke organizatora putovanja na dan plaćanja.

Napomene:

Ukrcavanje počinje u 11h, a krstarenje u 13h.
Pasoš mora da važi minimum šest meseci od dana zavšetka aranžmana.
Mogućnost posredovanja agencije pri rezervaciji hotelskog smeštaja u Opatiji pre i posle krstarenja.
Moguće je pomeranje satnica i rute zbog vremenskih i tehničkih uslova plovidbe.
Brodar zadržava pravo promene imena broda ako za to postoji razlog.
U slučaju otkaza aranžmana, pored primene Opštih uslova brodara i eventualno hotelijera i prevoznika (u slučaju dodatnih usluga), za slučaj otkaza aranžmana, plaća se i naknada Organizatoru za troškove rezervacije i otkaza aranžmana, kao što su bankarski troškovi plaćanja i povraćaja sredstava, provizije na platne kartice, troškovi otkaza hotela i prevoza i slično, u iznosu od 4500 dinara.

Opis kabina/broda:

A+ kategorija - klimatizovane i prostrane kabine (bračni ili odvojeni kreveti), na novoizgrađenim brodovima (usluga uključuje jednu kapetanovu večeru i razgledanje Dubrovnika ili Zadra).
A kategorija -  kabine sa sopstvenim tuš/wc-om (3 ležaj dostupan), uglavnom kreveti na sprat.
B kategorija -  kabine sa umivaonikom, zajednički tuš/wc, kreveti na sprat.
Kabine na palubi - nalaze se na glavnoj i gornjoj palubi.
Kabine pod palubom - kabine u trupu broda.
Brodovi nisu kategorisani zvezdicama ili slovima.

ARANŽMAN JE RAĐEN NA BAZI MINIMUM 10 PRIJAVLJENIH PUTNIKA
U suprotnom organizator putovanja zadržava pravo otkaza aranžmana najkasnije 5 dana pre početka putovanja

Brodska kompanija može otkazati ili promeniti itinerer krstarenje (dan i vreme isplovljavanja i luke uplovljavanja)
iz objektivnih razloga (vremenske prilike, štrajkovi, nemiri, ratovi, epidemije...).

SABRA COMPANY, licenca broj OTP 5/2010, izdao APR, Registar turizma 27.01.2010. godine, nastupa u svojstvu Organizatora putovanja.
Uz ovaj program  važe Opšti uslovi putovanja Organizatora, osim u slučaju otkaza aranžmana
kada se primenjuju Opšti uslovi putovanja brodske kompanije i obračunava naknada Organizatoru navedena u napomeni.
Cenovnik br. 1 – 10. Februar 2014. godine.