:: Krstarenja :: Krstarenje Jadranom - Katarina Line ::
 

KRSTARENJE JADRANOM

 
Split - Rogoznica/Primošten - Vodopadi Krke - Kornati/Sali
Zadar - Vodice - Trogir - Split
polazak iz Splita - (8 dana / 7 noćenja)
 
polasci 2014.:
02., 16. Avgust
 
PROGRAM PUTOVANJA:

1. dan (subota)   SPLIT - ROGOZNICA ili PRIMOŠTEN
Polazak iz splitske luke u 13:00h. Nakon ručka plovi se duž ostrva Čiova i provodi se dan u nekoj mirnoj uvali. Noćenje u Rogoznici ili Primoštenu (zavisno od situacije u pojedinoj luci), mali slikoviti gradovi iz kojih potiče čuveno vino BABIĆ. Noćenje.
2. dan (nedelja)   ROGOZNICA ili PRIMOŠTEN - ŠIBENIK - KRKA VODOPADI/SKRADIN ili ZLARIN
Nakon doručka, jedrenje prema Šibeniku za jutarnje razgledanje ovog istorijskog grada, Šibenik je poznat po starom dvorcu izdignutom nad gradskim jezgrom, baroknim crkvama (Sv. Lovre) Foscolo palatom (gotički stil). Nakon razgledanja grada polazak prema vodopadima reke Krke oko podneva. Za vreme ručka uživanje u  predivnom pogledu na kanjon reke Krke. Poslepodne slobodno vreme za razgledanje i uživanje u prirodi i vodopadima Nacionalnog parka, veoma bogato florom i faunom. Noćenje u Skradinu ili na ostrvu Zlarinu (u zavisnosti od situacije u maloj luci Skradin). Noćenje.
3. dan (ponedeljak)   VODOPADI KRKE - KORNATI - SALI
Doručak. Nastavak plovidbe ka Nacionalnom Parku Kornati - bogatom ribom i kulturnom i istorijskom ostavštinom. Rimske vile, stara hrišćanska crkva Sv. Marije i srednjovjekovne tvrđave i naselja dodatno uvećavaju vrednost ostrva. Kornati se sastoje od 140 ostrva. Noćenje u Salima ili na Dugom ostrvu.
4. dan (utorak)   SALI - ZADAR
Doručak. Celo jutro je rezervisano za kupanje. U popodnevnim satima polazi se prema Zadru gde je noćenje. Dolazak u Zadar u večernjim satima gde će biti organizovano fakultativno razgledanje grada sa vodičem na engleskom jeziku. Vekovima je ova dalmatinska metropola, i danas centar regije, bio grad bogatog istorijskog nasleđa svetskog značenja vidljivog i danas na svakom koraku (Rimski forum iz 1. veka, crkva Sv. Donata iz 9. veka – najpoznatija srednjovekovna bazilika i simbol grada, moćne gradske zidine sa Gradskim vratima iz 16. veka, brojne palate, vile i drugo istorijsko nasleđe). Grad je posebno poznat po svojim restoranima u centru i pomenutim istorijskim spomenicima izvan i unutar samog gradskog jezgra. Od posebnog značaja su i slavne Zadarske morske orgulje. Noćenje.
5. dan (sreda)     ZADAR - VODICE
Doručak. Plovidba natrag duž obale srednje Dalmacije. Vreme za kupanje i ručak. Dolazak u tipično dalmatinsko mesto Vodice u večernjim satima. Veče na jednoj od predivnih terasa i  restorana ili šetnja uz predivne plaže ovog tipičnog dalmatinskog gradića. Noćenje.
6. dan (četvrtak)   VODICE - TROGIR
Doručak. Kreće se prema predivnom starom čuvenom gradiću Trogiru. Nakon ručka i kupanja u jednoj od uvala, uplovljava se u Trogir. Popodne i veče su rezervisani za otkrivanje ovog istorijskog grada koji mnogi nazivaju ‘’Malom Venecijom’’ sa mnogim majstorskim primercima gradske arhitekture. Mogućnost oranizovanog razgledanja Trogira sa vodičem na engleskom jeziku. Noćenje.
7. dan (petak)  TROGIR - SPLIT
Doručak. Povratak na splitsku rivijeru. Kako je Split blizu, skoro ceo dan je predviđen za kupanje. Staje se u jednoj od uvala na ostrvu Čiovu (povezan mostom sa Trogirom). U kasnim poslepodnevnim satima, nastavlja se jedrenje prema poslednjoj luci, uživajući u prekrasnom pogledu na splitsku rivijeru. Mogućnost oranizovanog razgledanja Splita sa vodičem na engleskom jeziku. Split je jedan od gradova pod zaštitom UNESCO-a i njegova istorijska bogatstva i lepota ne pripadaju samo ljudima koji žive u blizini njegovih zidina već se nude svim ljudima sveta. Noćenje u Splitu.
8. dan (subota)   SPLIT
Nakon doručka, preostaje još samo oproštaj od posade i novih prijatelja s nadom skorog susreta na nekom od brodova Katarina line flote.

obavezno pogledajte:

First minute ponuda
Last minute ponuda
Putno osiguranje
Osiguranje od otkaza...
Opšti uslovi putovanja
Najčešći turistički pojmovi
Sabra Travel Club

PRODAJNA MESTA

Srbija
Republika Srpska

SUBAGENTI ONLINE


PRETRAZITE SAJT

Cene su izražene u Eur po osobi na bazi polupansiona za 7 noćenja
Datum polaska
Tip kabine
A kategorija
na palubi
A kategorija
pod palubom
B kategorija
na palubi
B kategorija
pod palubom
02.08., 16.08.
705,00 €
645,00 €
560,00 €
510,00 €

Cena uključuje:
7 noćenja na brodu na bazi polupansiona (krstarenje prema programu, smeštaj u izabranoj kategoriji kabine, polupansion - kontinentalni doručak i ručak).

Cena ne uključuje:

Boravišnu taksu i lučke takse (20 €/ po osobi – plaćaju se na licu mesta), prevoz do/od luke ukrcaja/iskrcaja, fakultativne izlete, kapetanovu večeru, ličnu potrošnju (alkoholnih i svih drugih pića koja se naručuju), putno osiguranje po važećoj tarifi Dunav osiguranja, osiguranje od otkaza aranžmana i napojnice – plaćaju se na brodu poslednjeg dana boravka. Napojnice su predmet lične diskrecije (iznose od 3 do 5 EUR/na dan po osobi).

Doplate:

Ulaznice za nacionalne parkove variraju od 10 do 15 eur po osobi – u zavisnosti od sezone i parka
Fakultativno razgledanje Zadra (sa vodičem na engleskom jeziku) – 10 eur po osobi
Fakultativno razgledanje Krka (sa vodičem na engleskom jeziku) – 10 eur po osobi
Fakultativno razgledanje Opatije (sa vodičem na engleskom jeziku) – 10 eur po osobi
Fakultativno razgledanje Raba (sa vodičem na engleskom jeziku) – 10 eur po osobi
Dodatak za pun pansion: 115 eur po osobi/nedeljno, minimum 10 prijavljenih osoba
Dodatak za piće uz glavni obrok: 16 eur/nedeljno – izbor 1 pića uz ručak (čaša vina, piva ili soka)
Dodatak za vodu: 20 eur po osobi/nedeljno – uključuje 1.5 litar vode po osobi/po danu (plaćanje na licu mesta)
Kapetanova večera 25 eur po osobi – mogućnost ribljeg ili mesnog menija – pripremljeno na svakom brodu na poseban način
Mogućnost čuvanog parkinga u Opatiji cca. 10 – 15 eur dnevno
Doplata za jednokrevetnu kabinu je 50%

Popusti:

III odrasla osoba u kabini – 30% (treći ležaj na upit)
Dete 0-10 godina u kabini – 50% (treći ležaj na upit)

Uslovi i način plaćanja:

Plaćanje je u dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursu Marfin banke, na dan uplate. 40% od ukupne vrednosti aranžmana plaća se prilikom rezervacije, a preostali iznos do pune cene aranžmana gotovinski, platnim karticama (Dina, VISA, Visa Electron, MasterCard, Maestro ili American Express) ili čekovima građana do šest jednakih mesečnih rata, najkasnije 35 dana pre početka aranžmana. Za korisnike kreditnih kartica Banca Intesa (VISA, American Express i MasterCard) i Alpha banke (VISA i American Express) mogućnost plaćanja na više rata bez kamate.
Sve cene u eurima, navedene u ovom programu putovanja, istaknute su na osnovu i u skladu sa Zakonom o deviznom poslovanju, shodno članu 34. stav 3., kao i način naplate aranžmana, koji se vrši u dinarima po prodajnom kursu poslovne banke organizatora putovanja na dan plaćanja.

Napomene:

Ukrcavanje počinje u 11h, a krstarenje u 13h.
Pasoš mora da važi minimum šest meseci od dana zavšetka aranžmana.
Mogućnost posredovanja agencije pri rezervaciji hotelskog smeštaja u Opatiji pre i posle krstarenja.
Moguće je pomeranje satnica i rute zbog vremenskih i tehničkih uslova plovidbe.
Brodar zadržava pravo promene imena broda ako za to postoji razlog.
U slučaju otkaza aranžmana, pored primene Opštih uslova brodara i eventualno hotelijera i prevoznika (u slučaju dodatnih usluga), za slučaj otkaza aranžmana, plaća se i naknada Organizatoru za troškove rezervacije i otkaza aranžmana, kao što su bankarski troškovi plaćanja i povraćaja sredstava, provizije na platne kartice, troškovi otkaza hotela i prevoza i slično, u iznosu od 4500 dinara.

Opis kabina/broda:

A+ kategorija - klimatizovane i prostrane kabine (bračni ili odvojeni kreveti), na novoizgrađenim brodovima (usluga uključuje jednu kapetanovu večeru i razgledanje Dubrovnika ili Zadra).
A kategorija -  kabine sa sopstvenim tuš/wc-om (3 ležaj dostupan), uglavnom kreveti na sprat.
B kategorija -  kabine sa umivaonikom, zajednički tuš/wc, kreveti na sprat.
Kabine na palubi - nalaze se na glavnoj i gornjoj palubi.
Kabine pod palubom - kabine u trupu broda.
Brodovi nisu kategorisani zvezdicama ili slovima.

ARANŽMAN JE RAĐEN NA BAZI MINIMUM 10 PRIJAVLJENIH PUTNIKA
U suprotnom organizator putovanja zadržava pravo otkaza aranžmana najkasnije 5 dana pre početka putovanja

Brodska kompanija može otkazati ili promeniti itinerer krstarenje (dan i vreme isplovljavanja i luke uplovljavanja)
iz objektivnih razloga (vremenske prilike, štrajkovi, nemiri, ratovi, epidemije...).

SABRA COMPANY, licenca broj OTP 5/2010, izdao APR, Registar turizma 27.01.2010. godine, nastupa u svojstvu Organizatora putovanja.
Uz ovaj program  važe Opšti uslovi putovanja Organizatora, osim u slučaju otkaza aranžmana
kada se primenjuju Opšti uslovi putovanja brodske kompanije i obračunava naknada Organizatoru navedena u napomeni.
Cenovnik br. 1 – 10. Februar 2014. godine.