:: Krstarenja ::
 

KRSTARENJE DO SEVERNOG POLA

 
Poseidon Artic Voyages
Ledolomac "50 godina pobede"
 
datum: 23. jul - 06. avgust 2011. (15 dana)
 
Ledolomac „50 godina pobede“ je najveći, najmoderniji i najmoćniji nuklearni ledolomac na svetu, nova generacija broda, predstavlja nadogradnju Arktik klase, vlašništvo je Ruske Federacije. Program putovanja je napravljen tako da se što bolje i bliže prikažu regioni i oblasti koje se posećuju. Predavači će održati predavanja i odgovoriti na sva Vaša pitanja. Iskusni kapetan i posada će učiniti sve da ovo putovanje za Vas bude nezaboravno i bezbedno...

Program putovanja:

1. dan (23. Jul 2011.)   BEOGRAD - HELSINKI
Sastanak na aerodromu Nikola Tesla u Beogradu dva sata pre poletanja aviona. Poletanje u 17.00h za Minhen (kompanija Lufthansa), sletanje u Minhen u 18.35h, kraće zadržavanje u tranzitu aerodroma i nastavak puta za Helsinki. Let iz Minhena u 19.35h, sletanje u Helsinki u 23.00h (po lokalnom vremenu), glavni grad Finske. Smeštaj u hotel gde ćete biti dočekani od strane predstavnika North Pole Voyages. Noćenje.

2. dan (
24. Jul 2011.)   MURMANSK
Nakon doručka transfer do aerodroma u Helsinkiju i ukrcavanje na čarter let za Murmansk (let traje 2 sata). Nakon sletanja u Murmansk transfer do broda i ukrcavanje na brod po imenu „50 godina pobede“. Početak krstarenja ka severu preko zaliva Kola. Plovidba.

3. dan (
25. Jul 2011.)   PLOVIDBA
Tokom putovanja ka severu Barencovim morem, slede bezbednosne instrukcije za Vašu potpunu zaštitu na brodu i tokom ekspedicija na visokim nadmorskim visinama na Arktiku. Plovidba.

4. -6. dan (26. – 28. Jul 2011.)   PLOVIDBA

Putovanje na Severni pol. Podjednako interesantno kao sam Severni pol je i 3 dana putovanja, posmatranje leda sa palube ostavlja bez daha. Ukoliko vreme dozvoljava, takođe prelepo iskustvo je vožnja helikopterom iznad ledolomca, kao i šetnja po ledu. Plovidba.

7
. dan (29. Jul 2011.SEVERNI POL
Dan kada se očekuje dolazak na Severni pol. Iskrcavanje sa broda, uzbuđenje kao da ste na vrhu sveta. Da bi se proslavila ova pobeda, svi putnici će pružiti ruke jedni drugima i zaigrati medjunarodno kolo. Na kraju dana će se praviti roštilj, a oni najhrabriji i sa avanturističkim duhom će moći da urone u Arktički okean.

8
. - 11. dan (30. Jul – 02. Avgust 2011.)   PLOVIDBA
Arhipelag Ruskog Arktika, jedinstveno iskustvo, istraživanje Arktika. U zavisnosti od vremenskih uslova i leda, mogućnost istraživanja arhipelaga Franc Josef Land, koji se sastoji od 190 ostrva, jedinstven pejzaž i prirodne lepote.

12. - 14. dan (03. - 05. Avgust 2011.) MURMANSK
Povratak ledolomca u Murmansk – prilika da ponovo proživite avanturu. Takođe, mogućnost uživanja u sadržajima broda (teretana, bazen, sauna, biblioteka, bar...). Plovidba.
Dolazak u Murmansk u popodnevnim časovima i iskrcavanje sa broda. Ukrcavanje na čarter let i povratak za Helsinki. Transfer do hotela. Noćenje u hotelu.

15. dan (06. Avgust 2011.)
   HELSINKI - BEOGRAD
Doručak. Napuštanje hotela i transfer do aerodroma u Helsinkiju. Let za Beograd preko Minhena u 06.55h ujutru, dolazak u Mihnen u 08.25h (po lokalnom vremenu). Kraće zadržavanje u tranzitu aerodroma, poletanje iz Minhena za Beograd u 10.55h. Sletanje na aerodrom Nikola Tesla u 12.55h.

obavezno pogledajte:

First minute ponuda
Last minute ponuda
Putno osiguranje
Opšti uslovi putovanja
Najčešći turistički pojmovi
Sabra Travel Club

PRODAJNA MESTA

Srbija
Republika Srpska

SUBAGENTI ONLINE


PRETRAZITE SAJT

Cene su izražene u USD po osobi za 12+2 noćenja
Datum polaska/Tip kabine
1/2 Standard
Mini apartman
Apartman
Apartman Pobeda
Apartman Arktika
23. Jul 2011.
22.450
25.050
31.150
32.150
33.150

Cena uključuje:
2 noćenja sa doručkom (švedski sto) u hotelu 4 ili 5* u Helsinkiju (noć pre i posle krstarenja), 12 noćenja na brodu na bazi punog pansiona (četiri obroka dnevno uključujući peciva popodne, švedski sto/meni), smeštaj u izabranoj vrsti kabine, grupni transfer hotel-aerodrom-hotel u Helsinkiju (za čarter let za Murmansk), grupni transfer aerodrom-brod-aerodrom u Murmansk-u, sve kratke ekskurzije helikopterom (po programu putovanja), program predavanja i neformalne razgovore iskusnog tima i gostujućih predavača, vodootporne čizme, mantil i fen za kosu u kabini, informativni materijal, lučke takse, medicinsko osiguranje koje pokriva rizik od evakuacije i repatrijacije (pokrivenost 50.000 eur).

Cena ne uključuje:

Povratnu avio kartu do Helsinkija (cena u momentu izrade programa sa taksama iznosi cca 350 eur po osobi), transfer do/od hotela u Helsinkiju (preporučujemo taksi), ličnu potrošnju (alkoholnih i svih drugih pića koja se naručuju, pranje veša), putno osiguranje, osiguranje od otkaza aranžmana – po važećoj tarifi Delta Generali i napojnice – plaćaju se na brodu poslednjeg dana boravka. Napojnice su predmet lične diskrecije (iznose od 3 do 5 EUR/na dan po osobi).

Doplate:

Doplata za jednokrevetnu kabinu je 70%

Uslovi i način plaćanja:

Plaćanje je u dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursu poslovne banke, na dan uplate. 30% od ukupne vrednosti aranžmana plaća se prilikom rezervacije, a preostali iznos do pune cene aranžmana gotovinski, platnim karticama (Dina, VISA, Visa Electron, MasterCard, Maestro ili American Express), najkasnije 100 dana pre početka aranžmana.
Sve cene u dolarima, navedene u ovom programu putovanja, istaknute su na osnovu i u skladu sa Zakonom o deviznom poslovanju, shodno članu 34. stav 3., kao i način naplate aranžmana, koji se vrši u dinarima po prodajnom kursu poslovne banke organizatora putovanja na dan plaćanja.

Vize:

Za putnike koji nemaju novi (crveni) biometrijski pasoš, neophodna je šengen viza sa više ulazaka. Informacije o neophodnoj dokumentaciji potražite u agenciji.
Ukoliko u momentu putovanja bude potrebna viza za Rusku Federaciju, putnik je dužan sam da se informiše i pribavi istu.

Napomene:

Pasoš mora da važi minimum šest meseci od dana zavšetka aranžmana.
Moguće je pomeranje rute zbog vremenskih i tehničkih uslova plovidbe.

Opis kabina/broda:

Na brodu je na raspolaganju 46 standardnih kabina, 6 mini apartmana, 6 apartmana, 1 apartman pobeda, 5 apartmana arktika.
Sve kabine su sa prozorom koji se otvara, opremljene sa TWC, TV, DVD plejerom, fenom za kosu.
Pored kabina za smeštaj, gostima su na raspolaganju restoran, lobi, bar, teretana, biblioteka, bazen, sauna...
Brod nije kategorisan zvezdicama ili slovima.

Tehničke karakteristike broda:

Dužina: 160m, širina: 30m, 140 članova posade, 120 putnika.

Otkazivanje rezervacije:

Svi zahtevi za otkazivanje moraju biti u pismenoj formi. Do 90 dana pre polaska zadržava se 5% - administrativni troškovi po osobi. Za otkaz 90 i manje dana pred polazak storno troškovi su 100%. Takođe, ukoliko putnik iz nekog razloga ne želi da učestvuje u nekom delu programa (vožnja helikopterom...), povraćaj novca za to neće biti moguć.
Poseidon Arctic Voyages ima pravo otkazivanja putovanja do 8 nedelja pred put ili u slučaju više sile do samog datuma polaska.

ARANŽMAN JE RAĐEN NA BAZI INDIVIDUALNIH POLAZAKA
 (te se isti ne može otkazati od strane organizatora putovanja. Brodar je propisao da je minimalan broj prodatih kabina za realizaciju aranžmana 20)

SABRA COMPANY, licenca broj OTP 5/2010, izdao APR, Registar turizma 27.01.2010. godine, nastupa u svojstvu organizatora putovanja.Uz ovaj program  važe Opšti uslovi putovanja organizatora, osim u slučaju otkaza aranžmana kada se primenjuju Opšti uslovi putovanja brodske kompanije.
Cenovnik br. 1 – 20. Mart 2011.