:: Novogodišnji aranžmani ::
 

NOVA GODINA

Atina

(6 dana autobusom)
29.12.2010. - 03.01.2011.

Program putovanja:

1.dan  29.12.      BEOGRAD
Polazak autobusa kod železničke stanice “Prokop”, stara okretnica gradskog autobusa br. 34 - ispod muzeja “25. maj” i “Kuće cveća” pored “Partizanovog” stadiona u 16.00 časova. Noćna vožnja kroz Srbiju, Makedoniju sa kraćim usputnim odmorima.
2.dan  30.12.      ATINA
Dolazak u Atinu u prepodnevnim satima. Panoramsko razgledanje grada autobusom (Trg Omonija, Trg Sintagma gde se nalazi Parlament i straža Evzona, Olimpijski stadion, Zevsov hram, Hadrijanova vrata, Bajronov spomenik, Nacionalna biblioteka, univerzitet...), i Pireja (crkva Sv. Nikole i luke Pasalimani). Smeštaj u hotel. Slobodno popodne za novogodišnji šoping i individualne aktivnosti. Noćenje.
3.dan  31.12.      ATINA
Doručak. Slobodno vreme ili fakultativni celodnevni izlet za Argolidu - Korint, Epidaurus (obilazak antičkog pozorišta iz IV veka p.n.e. i muzeja) i Mikena (Kraljevske grobnice i Lavlje kapije). Povratak u Atinu, priprema za doček. U večernjim satima, individualni doček Nove Godine na nekom od gradskih trgova. Srećna Nova godina!!! Noćenje.
4.dan  01.01.      ATINA
Doručak. Slobodno vreme za individualne aktivnosti ili fakultativni  izlet do mesta Vouliagmeni – udaljenog  oko 20-tak km od Atine, poznatog po mineralnom jezeru i izuzetno blagoj klimi. Šetnja pored jezera, ili ručak (nije uključen u cenu izleta) u nekoj od tradicionalnih grčkih taverni učiniće Vaš odmor od novogodišnje noći što prijatnijim. Povratak u Atinu. Noćenje. 
5.dan  02.01.      ATINA
Doručak. Napuštanje soba do 10.00 časova. Slobodno vreme ili fakultativna poseta Akropolju (Propileji, Partenon, Erehtejon, novootvoreni muzej, koji se nalazi na 10 minuta hoda od samog lokaliteta - Akropolja…) sa stručnim lokalnim vodičem. Polazak za Beograd sa dogovorenog mesta po lokalnom vremenu oko 15 časova. Noćna vožnja kroz Grčku i Makedoniju do Srbije sa kraćim usputnim odmorima.
6.dan  03.01.      BEOGRAD
Očekivano vreme dolaska u Beograd u prepodnevnim satima (oko 10:00 časova), u zavisnosti od uslova na putu i graničnih prelaza.

obavezno pogledajte:

Putno osiguranje
Opšti uslovi putovanja
Najčešći turistički pojmovi
Sabra Travel Club

PRODAJNA MESTA

Srbija
Republika Srpska

SUBAGENTI ONLINE


PRETRAZITE SAJT

Cena aranžmana po osobi:   
 Hotel BEST WESTERN ZINON 3*: 179 Eur
Doplata za 1/1 sobu: 60 eur

Hotel JASON PRIME 4*: 199 Eur
Doplata za 1/1 sobu: 80 eur

USLOVI I NAČIN PLAĆANJA:
Aranžman se plaća isključivo u dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursu poslovne banke  na dan uplate.
Prijava putovanja podrazumeva uplatu akontacije u iznosu od 70 Eur, a ostatak – gotovinski, čekovima građana na četiri jednake mesečne rate ili platnim karticama (Dina, VISA, Visa Electron, MasterCard, Maestro ili American Express),  najkasnije 15 dana pre putovanja.
Za korisnike kreditnih kartica Banca Intesa (VISA, American Express i MasterCard) i Alpha banke (VISA i American Express) mogućnost plaćanja na više rata bez kamate.
U slučaju značajnih poremećaja na monetarnom tržištu, cena aražmana podleže promeni.
Ne postoji mogućnost sopstvenog prevoza.

U CENU ARANŽMANA JE UKLJUČENO:
Prevoz  turističkim autobusom na navedenoj relaciji, smeštaj u odabranom hotelima na bazi 3 noćenja sa doručkom u dvokrevetnim ili dvokrevetnim sobama sa pomoćnim ležajem, panoramsko razgledanje grada u pratnji vodiča na srpskom jeziku, usluge vodiča - pratioca prema programu, troškovi međunarodnog putnog osiguranja sa osiguranom sumom do 10.000 Eur, za sve putnike bez ograničenja starosnih granica, u vidu medicinske asistencije po uslovima Uniqa osiguranja - osnovno osiguravajuće pokriće (u slučaju zdravstvene intervencije, osiguranik je dužan da sam snosi troškove intervencije do 30Eur, a razliku do punog iznosa lečenja nadoknađuje osiguravajuća kuća).)  i troškovi organizacije putovanja.

U CENU ARANŽMANA NIJE UKLJUČENO:
Grčka individualna viza za korisnike aranžmana koji poseduju stari plavi pasoš i koju su, prema uputstvu grčkog konzulata, u obavezi da sami obezbede grčku vizu, međunarodno putno osiguranje sa osiguranom sumom do 30.000 €, koje je prema uputstvu ambasade neophodno za pribavljanje individualne vize, za putnike koji poseduju stare-plave pasoše Republike Srbije, fakultativni izleti i individualni troškovi.

POPUST ZA DECU :
Deca uzrasta od 0 – 12 godine u pratnji dve punoplatežne osobe ostvaruju popust od 30% od ukupne cene aranžmana, imaju smeštaj u pomoćnom ležaju i mesto u autobusu.

CENE FAKULTATIVNIH IZLETA:
Akropolj - 20 Eur, Argolida - 40 Eur, Vouliagmeni – 10 Eur. Cene izleta su podložne promenama u zavisnosti od broja prijavljenih putnika, a minimalni broj prijavljenih putnika za realizaciju izleta je 20. U slučaju manjeg broja prijavljenih cena fakultative podložna je promeni prema uslovima lokalne agencije ino-partnera, koju putnici nisu u obavezi da  prihvate.

NAPOMENA ZA VIZNI REŽIM:
● Putnici koji nameravaju da putuju sa starom putnom ispravom - plavim pasošem u obavezi su da individualno pribave turističku vizu za Republiku Grčku (taksa iznosi 35 € i plaća se direktno u Konzulatu prilikom apliciranja). Molimo putnike da se blagovremeno informišu o potrebnoj dokumentaciji Organizator putovanja ne snosi odgovornost u slučaju nedobijanja ili nerealizacije grčke vize i u tom slučaju smatra se da putnik odustaje od aranžmana i podleže troškovima otkaza prema čl.10 Opštih uslova putovanja organizatora. Putnici koji nisu državljani Srbije u obavezi su da se sami upoznaju sa viznim režimom, zemlje u koju putuju kao i zemalja kroz koje prolaze.
● Preporučuje se putnicima, sa novim biometrijskim pasošima, da se o uslovima ulaska u zemlje EU (potrebna novčana sredstva za boravak, zdravstveno osiguranje, potvrde o smeštaju ...) informišu na sajtu Delegacije  EU u Srbiji www.europa.rs ili u ambasadi ili konzulatu zemlje u koju putuju ili kroz koje prolaze. Organizator putovanja ne snosi odgovornost u slučaju da pogranične vlasti onemoguće putniku ulaz na teritoriju EU.

VAŽNE NAPOMENE:
● Mole se putnici da vode računa o svojim putnim ispravama, novcu i stvarima u toku trajanja aranžmana. U slučaju gubitka istih, organizator putovanja ne snosi bilo kakvu odgovornost za nastalu štetu.
● Organizator zadržava pravo izmene pojedinih stavki iz programa i redosled rasporeda fakultativnih izleta, usled objektivnih okolnosti koje mogu nastati kao posledica specifičnog perioda putovanja.
● U slučaju promena cena: goriva, putarina, parkinga, tunela, trajekta, vinjeta-putna taksa u odnosu na dan izlaska programa – cena je podložna promeni.

OPISI HOTELA:
Hotel Best Western Zinon *** - se nalazi u širem centru Atine, u neposrednoj blizini Trga Omonija. Sve sobe su klimatizovane, dvokrevetne ili dvokrevetne sa pomoćnim ležajem, sa TWC-om, TV-om, telefonom. U sklopu hotela nalazi se restoran, internet cafe. Usluga: noćenje sa doručkom (švedski sto - samoposluživanje). www.zinon-hotel.gr
Hotel Jason Prime **** - se nalazi u centru Atine, udaljen na oko 200 m od Trga Omonija. Sve sobe su klimatizovane, dvokrevetne ili dvokrevetne sa pomoćnim ležajem, sa TWC-om, TV-om, mini barom (korišćenje uz doplatu na recepciji hotela), telefonom, fenom. U sklopu hotela nalazi se restoran sala, internet cafe, sef.
Usluga: noćenje sa doručkom (švedski sto - samoposluživanje). www.douros-hotels.com

Aranžman je rađen na bazi od minimum 40 putnika.
Krajnji rok za obaveštavanje o otkazu aranžmana je 5 dana pre datuma polaska.

SABRA COMPANY, licenca broj OTP 5/2010, izdao APR, Registar turizma 27.01.2010. godine, nastupa u svojstvu posrednika u prodaji - subagenta.
Organizator putovanja: Argus, licenca broj OTP 1/2010, izdao APR, Registar turizma 20.01.2010. godine. Uz ovaj program važe opšti uslovi putovanja organizatora