:: Novogodišnji aranžmani ::
 

NOVA GODINA

Berlin

(6 dana avionom (5 noćenja))
30.12.2012. - 04.01.2013.

Program putovanja:   

1. dan (30. decembar)       BEOGRAD - BERLIN
Sastanak putnika na aerodromu „Nikola Tesla“ kod šaltera Filip Travela broj 1102 u 16 sati. Poletanje za Berlin u 18.05 sati (let JU 354). Dolazak u Berlin u 20 sati. Transfer do hotela, smeštaj. Noćenje.
2. dan (31. decembar)       BERLIN
Doručak. Polazak na panoramsko razgledanje grada: letnja palata kraljce Sofije Šarlote, zgrada Nemačke opere, Memorijalna crkva, glavna trgovačka ulica - Kurfurstendam, spomenik boginje pobede - Zlatna Elza, nova železnička stanica, nemački parlament koji je smešten u zgradi Rajhstaga, Brandenburška kapija, ulica Unter den Linden, istočna galerija sa ostacima berlinskog zida, TV kula, Katedrala, Trg Aleksandar, Gradska većnica, Kontrolna tačka Čarli, Trg Potsdam… Slobodno popodne. Individualni doček Nove godine. Noćenje.
3. dan (1. januar)                BERLIN
Doručak. Poludnevni fakultativni izlet autobusom u “Tropical island“ - najveću  plažu i vodeni park u zatvorenom prostoru sa tropskom klimom, temperaturom vazduha od 26 stepeni i temperaturom vode od 28 stepeni. Ova turistička atrakcija sa mnogim sadržajima kao što su: plaže, bazeni, tobogani, tropska šuma, „Bali“ laguna, tereni za mini golf, kafei, restorani, prodavnice nalazi se u starom, renoviranom hangaru površine 66.000 kvadratnih metara. Povratak u Berlin. Noćenje.
4. dan (2. januar)                BERLIN
Doručak. Poludnevni fakultativni izlet “Potsdam”, grad nedaleko od Berlina, poznat po letnjoj rezidenciji kralja Frederika Velikog. Letnjikovac je izgrađen sredinom 18. veka u rokoko stilu kao pandan Versaju. Ime dvorca Sansusi znači bezbrižan jer je i njegovo postojanje trebalo kralju da obezbedi beg od svakodnevice i formalnosti dvora. Palata ima 12 tematskih različitih soba, a okružuje je raskošan park koji se kaskadno spušta od palate u dužini od 2 kilometra, a krase ga brojne fontane i mermerne statue. Slobodno popodne. Noćenje.
5. dan (3. januar)                BERLIN
Doručak. Slobodan dan, prilika za posetu “Ostrvu muzeja” sa obilaskom muzeja Pergamon i Egipatskog muzeja, šetnju parkom Tiergarte, posetu zoološkom vrtu ili posetu palate Šarlotenburg. Muzej Pergamon je poznat po bogatoj kolekciji antikviteta iz perioda antičke Grčke, Bliskog Istoka i islamske kulture. Najznačajniji eksponati su Ištarina kapija koja je krasila vrata Vavilona oko 580. godine pre nove ere. Tu je i rekonstruisani oltar grada Pergamona, ulaz u pijacu antičkog grada Mileta i najznačajniji eksponati drevnih civilizacija Vavilona, Persije i Asirije. Što se tiče Egipatskog muzeja, pored velikog broja artefakata iz doba Novog Kraljevstva, najvažniji je svakako bista kraljice Nefertiti. Cena ulaznice oko 15 evra; ili dnevna šetnja impozantnim parkom Tiergrten koji je otvoren 1861. godine. Sa površinom od 5,17 kvadratnih kilometara predstavlja jedan od najvećih parkova na svetu koji se nalaze u centru grada; Ili poseta zoološkom vrtu, najstarijem i najvećem zoološkom parku u Nemačkoj koji godišnje poseti više od 3 miliona posetilaca. Cena ulaznice oko 13 evra; Ili obilazak Šarlotenburg palate, najveće palate u Berlinu, koju je izgradio Fridrih III 1699. godine za svoju ženu Šarlotu. U palati se može videti najveća kolekcija francuskog slikarstva 18. veka izvan Francuske. Cena ulaznice oko 10 evra. Noćenje.
6. dan (4. januar)                BERLIN - BEOGRAD
Doručak. Transfer do aerodroma. Poletanje za Beograd u 18.25 sati (let JU 355). Dolazak u Beograd u 20.05 sati.

obavezno pogledajte:

Putno osiguranje
Opšti uslovi putovanja
Najčešći turistički pojmovi
Sabra Travel Club

PRODAJNA MESTA

Srbija
Republika Srpska

SUBAGENTI ONLINE

PRETRAZITE SAJT

Cena aranžmana po osobi: 499 Eur

Doplata za 1/1 sobu: 140 €

U CENU ARANŽMANA JE UKLJUČENO:
Avionski prevoz na relaciji Beograd - Berlin - Beograd (prevoznik JAT Airways), smeštaj u hotelu kategorije tri zvezdice, 5 noćenja sa doručkom u standardnim dvokrevetnim sobama, transferi na relacijama aerodrom - hotel i hotel - aerodrom u Berlinu prema programu, panoramsko razgledanje grada, usluge vodiča i troškovi organizovanja putovanja.

U CENU PUTOVANJA NIJE UKLJUČENO:
Aerodromske takse (oko 114 Eur na dan objavljivanja programa, čiji je iznos podložan promeni i koje se plaćaju u dinarima u agenciji), fakultativni izleti i ulaznice, međunarodno putno zdravstveno osiguranje, individualni troškovi putnika i ostale nepomenute usluge

OPIS SMEŠTAJA:
Hotel ALL SEASON BERLIN MITTE 2*+, Brunnenstrasse 1-2. 10119 Berlin, telefon +49 3048 49 110 www.ibisstyles.com
Nalazi se u severnom delu grada Mitte. Najbliža metro stanica je Rosenthaler Platz koja se nalazi u neposrednoj blizini hotela. Najbliže atrakcije su Trg Aleksandar i Ostrvo muzeja. Moderan i nedavno renovirani hotel raspolaže sa 145 soba. Sobe su uređene u minimalističkom stilu i imaju: SAT TV, kupatilo sa fenom, WiFi u sobi. Opis i usluge ovog hotela odgovaraju hotelima kategorije tri zvezdice. Doručak je pojačani kontinentalni sa samoposluživanjem.
Organizator putovanja zadržava pravo zamene ovog hotela sličnim hotelom iste ili više kategorije od navedenog hotela.

FAKULTATIVNI IZLETI:
- Poludnevni fakultativni izlet autobusom “Tropical island” 35 Eur. Odlazak i povratak na izlet je autobusom, ulaznica je uračunata u cenu.
- Poludnevni fakultativni izlet autobusom “Potsdam” 60 Eur. U okviru izleta obilaze se palata Sansusi za koju je uračunata ulaznica i slušalice. 
Prijavljivanje za izlete je prilikom prijavljivanja za putovanje, a plaćanje je u Berlinu, isključivo u evrima. Potrebno je najmanje 15 prijavljenih učesnika za realizaciju. U slučaju manjeg broja prijavljenih, izlet bi mogao da se realizuje uz korigovanje cene.

NAPOMENA:
Uz blagovremeni upit u agenciji, postoji mogućnost smeštaja u jednokrevetnim ili trokrevetnim sobama u kojima je treći ležaj pomoćni.

USLOVI I NAČIN PLAĆANJA:
Aranžman se plaća isključivo u dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursu poslovne banke  na dan uplate.
Prijava putovanja podrazumeva uplatu od 40 % od cene aranžmana, a ostatak – gotovinski, čekovima građana na četiri jednake mesečne rate ili platnim karticama (Dina, VISA, Visa Electron, MasterCard, Maestro ili American Express),  najkasnije 15 dana pre putovanja. Za korisnike kreditnih kartica Banca Intesa (VISA, American Express i MasterCard) i Alpha banke (VISA i American Express) mogućnost plaćanja na više rata bez kamate. Sve cene u eurima, navedene u ovom programu putovanja, istaknute su na osnovu i u skladu sa Zakonom o deviznom poslovanju, shodno članu 34. stav 3., kao i način naplate aranžmana, koj se vrši u dinarima po prodajnim kursu poslovne banke organizatora putovanja na dan plaćanja.

OPŠTE NAPOMENE:
- Organizator putovanja zadržava pravo da, u slučaju izmene cene prevoza, izmene deviznog kursa, nedovoljnog broja prijavljenih putnika i slično, izmeni cenu putovanja za odgovarajući iznos ili otkaže putovanje najkasnije pet dana pre polaska na putovanje.
- U okviru razgledanja gradova ili lokaliteta navedenih u programima putovanja, nisu predviđene posete ni obilasci enterijera javnih građevina, institucija i spomenika kulture, osim kada je to posebno naznačeno.
- Organizator putovanja zadržava pravo izmena u redosledu i vremenu realizacije  turističkog programa tokom putovanja zbog vanrednih okolnosti na licu mesta (zakašnjenje ili kvar prevoznog sredstva, radovi na putu, gužve u saobračaju, štrajkovi i slično).
- Putnicima koji su državljani Republike Srbije nije potrebna ulazna viza za zemlje Evropske unije, ali je preporučljivo da se o uslovima za ulazak u ove zemlje informišu putem sajta www.europa.rs.
- Organizator putovanja nije ovlašćen i ne ceni valjanost putnih i drugih isprava.  Putnici koji nisu državljani Republike Srbije u obavezi su da se sami upoznaju sa viznim režimom zemlje u koju putuju i zemalja kroz koje prolaze.
- Organizato rputovanja ne snosi odgovornost u slučaju da pogranične vlasti spreče izlazak putnika iz zemlje ili im onemoguće ulazak na teritoriju zemalja Evropske unije, zemalja u tranzitu ili u zemalje van EU, zbog neispravnih dokumenata, učinjenog prekršaja ili nepoštovanja viznih ili carinskih propisa.
- Mole se putnici da se brižljivo staraju o svojim putnim ispravama, dokumentima, novcu, vrednim stvarima i prtljagu; Organizator putovanja ne snosi odgovornost za njihov eventualni gubitak, krađu ili nestanak iz bilo kog razloga, tokom čitavog trajanja putovanja.

ARANŽMAN JE RAĐEN NA BAZI 20 PUTNIKA
U slušaju nedovoljnog broja prijavljenih putnika, krajnji rok za obaveštavanje o otkazu aranžmana je najkasnije 5 dana pre datuma polaska.
Organizator putovanja zadržava  pravo izmene redosleda pojedinih sadržaja u programu.
Molimo Vas da se pre zaključenja ugovora o putovanju upoznate sa programom putovanja i Opštim uslovima putovanja organizatora

SABRA COMPANY, licenca broj OTP 5/2010, izdao APR, Registar turizma 27.01.2010. godine, nastupa u svojstvu posrednika u prodaji - subagenta.
Organizator putovanja: Filip Travel, licenca broj OTP 196/2010, izdao APR, Registar turizma 10.02.2010. godine
Uz ovaj program važe opšti uslovi putovanja organizatora
Cenovnik br. 1 od 28.09.2012.