:: Novogodišnji aranžmani ::
 

NOVA GODINA

Zemlje Beneluksa

(8 dana autobusom 5 noćenja))
REGENSBURG - NIRNEBERG - LUXEMBURG - BRISEL - BRIŽ - AMSTERDAM - VIRZBURG - ROTHENBURG OB DER TAUBER
28.12.2012. - 04.01.2013.

Program putovanja:

1. dan (28.12)                        BEOGRAD - REGENSBURG (oko 970 km)
Sastanak putnika u Beogradu ispred Sava centra (savska strana) u 17.30 sati. Polazak autobusa u 18.00 sati. Prelazak preko srpsko-hrvatske granice kod Batrovaca. Noćna vožnja kroz Hrvatsku. Prelazak hrvatsko-slovenačke granice kod Macelja. Nastavak putovanja kroz Sloveniju, Austriju i Nemačku do Regensburga sa kraćim usputnim zadržavanjima.
2. dan (29.12)                         REGENSBURG - NIRNBERG (oko 110 km)
Dolazak u Regensburg, najlepši srednjevekovni grad Nemačke sa istorijom dugom više od 2000 godina. Stari grad je proglašen delom svetske kulturne baštine pod zaštitom UNESCO-a. Obilazak starog grada pešice sa vodičem: Kameni most iz 13. veka dugačak 310, a širok 7 metara, katedrala sv. Petra iz 13. veka, zelena pijaca sa crkvom sv. Jovana, kraljevska palata, kuće bogatih trgovaca, Zlatna kula iz 13. veka, istorijska Adler apoteka, gradska većnica, Pretorijanska kapija. Slobodno vreme. Polazak za Nirnberg. Smeštaj u hotelu na području Nirnberga. Noćenje.
3. dan (30.12)                         NIRNBERG - LUKSEMBURG -  BRISEL (oko 670km)
Doručak. U Nirnebrgu je rođen najveći slikar nemačke renesanse Albert Direr, a tu je počela i izrada prvih džepnih satova u 16. veku. Nirnberg je bio deo istorije Hitlerove nacističke partije i grad gde je vođen međunarodni sudski proces protiv nacističkih vođa. Obilazak istorijskog centra pešice sa vodičem: srednjevekovni bedemi sa kraljevskim dvorcem iz 12. veka, crkva sv. Lorenza, sv. Marije, sv. Sebalda iz 13. veka, trg sa lepom fontanom i gradskom kućom iz 14. veka, Fontana vrlina 16. vek, zgrade vina, kukuruza, carine iz 15. veka, kuća A. Direra, ulica starih zanata, Hangmanov most, fontana Dečak sa guskom, zgrada suda gde se održao Nirnberški proces. Polazak za Brisel. Dnevna vožnja kroz Nemačku do Luksemburga.
Luksemburg je glavni grad Velikog Vojvodstva Luksemburg koji se nalazi na ušću reka Alzet i Petrus. U prvim pisanim izvorima Luksemburg se spominje u 10. veku a status grada dobija 1244. godine. U svojoj istoriji bio je pod vlašću Španije, Francuske i Austrije. Dobija nezavisnost 1815. godine. Stari centar grada sa tvrđavom je pod zaštitom UNESCO-a. Obilazak grada autobusom i pešice sa vodičem: gradske zidine,stari deo grada sa Kneževom palatom, katedralom. Slobodno vreme. Nastavak puta kroz Belgiju do Brisela (oko 200km). Smeštaj u hotel. Slobodno vreme. Noćenje.
4. dan (31.12)                         BRISEL - BRIŽ - BRISEL (oko 200 km)
Doručak. Panoramsko razgledanje grada: Atomium-simbol Brisela; Muzejska četvrt - tu su institucije Evropske zajednice-zgrada Evropskog parlamenta i četvorokrilna zgrada Evropske komisije, katedrala sv. Mihaila, gotska katedrala, trg „Grand Place“ sa gradskom skupštinom i simbolom grada - malom bronzanom skulpturom “Maneken Pis”, berza i  pozorište. Fakultativni izlet za Briž. Vožnja kroz predele Flandrije do Briža - grada koji svojom arhitekturom predstavlja zlatni 12. vek zapadne Evrope a pod zaštitom UNESCO-a. Briž je bio središte burgundijskih vojvoda, a srednjevekovna Flandrija jedna od najbogatijih evropskih zemalja. Obilazak živopisnog istorijskog dela grada pešice: Glavni trg, kapela sv. Spasitelja, Trg Zand, samostan Begeijnhof, mreža bistro plavih kanala, romantične ulice i trgovi starog grada. Tu su i brojne prodavnice čokolade, butici u kojima se može kupiti čipka, brojne pivnice. Slobodno vreme za šetnju. Povratak u Brisel. Transfer autobusom do centra grada. Doček Nove godine. Transfer do hotela. Noćenje.
5. dan (01.01.2013)                BRISEL - AMSTERDAM - BRISEL (oko 400 km)
Doručak. Fakultativni celodnevni izlet sa vodičem za Amsterdam ili “Severnu Veneciju” najveći i glavni grad Holandije. Osnovan je krajem 12. veka kao malo ribarsko mesto na obali reke Amstel. Staro jezgro grada, jedno je od najvećih u Evropi, izgrađeno je u 17. veku. Ovo je grad mostova (1281), kanala (165), bicikala (600.000), brodova za stanovanje (2500), muzeja (Rebrant, Van Gog), pijace cveća, vetrenjača, odličnih sireva, klompi, dijamanata. Panoramsko razgledanje starog dela grada: Trg Dam, Spomenik ujedinjenju holandskih provincija, Kraljevska palata, Rokin, kula Mint, Nova crkva, muzej Madam Tiso, stara pivara Hajneken, panorama muzejske četvrti gde je i muzej Van Gog, muzej Rijks - najveći je umetnički i istorijski muzej u Holandiji. Slobodno vreme. Povratak u Brisel. Noćenje.
6. dan (02.01.2013)                BRISEL - VIRZBURG - ROTHENBURG ob der TAUBER (oko 570km)
Doručak. Nastavak putovanja prema Virzburgu. Dobro očuvani, barokni grad na reci Majni koji postoji već 13 vekova a danas je važan centar Bavarske gde uzgoj vinove loze i proizvodnja vina i piva zauzimaju važno mesto. Obilazak katedrale, crkve sv. Marije, gradske većnice, starog kamenog mosta iz 15. veka, dvorac Marijenberg, Vircburšku rezidenciju-biskupski dvorac od 13-18. veka koja se sada nalazi na list kulturne baštine pod zaštitom UNESCO-a. Slobodno vreme. Nastavak putovanja do Rothenburg ob der Taubera grada koji  se prvi put se spominje u 10. veku i leži na reci Tauber i ima očuvano staro jezgro iz srednjeg veka okruženo zidinama sa uskim kamenom popločanih ulica i zgradama sa tipičnim drvenim fasadnim ukrasima. Smeštaj u hotel. Noćenje.
7. dan (03.01.2013)                ROTHENBURG ob der TAUBER - BEOGRAD (oko 1100 km)
Doručak. Obilazak starog jezgra grada pešice sa vodičem: gradska kapija i skupština sa zvonikom iz 15. veka, na srednjevekovnom trgu crkva sv. Petra i Pavla iz 11. veka, Marijanina apoteka iz 15. veka, crkva sv. Jakova iz 14. veka. Slobodno vreme. Nastavak putovanja za Beograd. Noćna vožnja kroz Nemačku, Austriju, Sloveniju sa kraćim usputnim zadržavanjima radi odmora.
8. dan (04.01.2013)                BEOGRAD
Noćna vožnja kroz Hrvatsku. Prelazak hrvatsko-srpske granice kod Batrovaca. Dolazak u prepodne u Beograd.

obavezno pogledajte:

Putno osiguranje
Opšti uslovi putovanja
Najčešći turistički pojmovi
Sabra Travel Club

PRODAJNA MESTA

Srbija
Republika Srpska

SUBAGENTI ONLINE

PRETRAZITE SAJT

Cena aranžmana po osobi: 319 Eur

Doplata za 1/1 sobu: 150 €

U CENU ARANŽMANA JE UKLJUČENO:
Autobuski prevoz na navedenoj relaciji (visokopodni ili dabldeker sa audio i video opremom, bez obuhvaćenih usluga pića, hrane i dr. tokom putovanja), jedno noćenje u hotelu sa tri zvezdice u okolini Nirnberga, tri noćenja u Briselu u hotelu sa tri zvezdice, jedno noćenje u hotelu sa tri zvezdice u Rothenburgu ob der Tauberu sa doručkom u dvokrevetnoj sobi, razgledanja i obilasci sa vodičem prema programu, troškovi organizacije putovanja, usluge vodiča.

U CENU PUTOVANJA NIJE UKLJUČENO:
Fakultativni izleti i ulaznice, međunarodno putno zdravstveno osiguranje, individualni troškovi putnika i ostale nepomenute usluge

OPIS SMEŠTAJA:
Hotel Holiday Inn Express Schwabach 3*, Schwabach, Wendelsteiner Straße 4,tel: +49-912218800, www.express-schwabach.de
Hotel se nalazi u mestu Schvabah 18 km od grada Nirnberga na liniji  prevoza S2 pravac Roth. Hotel ima recepciju, aperitiv bar, restoran. Sobe su dvokrevetne sa kupatilom, opremljene sa telefonom, TV-om. Doručak -samoposluživanje (izbor više jela).
Hotel RAMADA BRUSSELS WOLUWE 4*, Brisel-Avenue des Pléiades 67-69, tel: +3227753180 www.ramadabrusselswoluwe.be.
Hotel se nalazi 6km daleko od centra grada na liniji gradskog prevoza. Hotel ima recepciju, aperitiv bar, restoran, fitness, WiFi internet, klima uređaj. Sobe su zvučno izolovane, dvokrevetne sa kupatilom, standardno opremljene sa telefonom, TV-om, sefom, fenom. Doručak -samoposluživanje (izbor više jela).
Hotel MERIAN 3*, Rothenburg ob der Tauber, Ansbacher Straße 42, Tel:+49 986187590, www.hotel-merian.de
Hotel se nalazi 1 km od istorijskog centra. Hotel ima recepciju, aperitiv bar, restoran,WiFi internet. Sobe su dvokrevetne sa kupatilom, standardno opremljene sa telefonom, TV-om, fenom. Doručak - samoposluživanje (izbor više jela).

FAKULTATIVNI IZLETI:
- Izlet u Briž 25 Eur (autobus, obilazak istorijskog centra, vodič, izlet traje oko 5 sati)
- Izlet u Amsterdam 35 Eur (autobus, obilazak istorijskog centra, vodič, izlet traje oko 10 sati).
Prijave prilikom rezervacije a uplate na licu mesta. Potrebno je najmanje 30 prijavljenih učesnika za realizaciju ovih izleta. U slučaju manjeg broja prijavljenih, izlet bi mogao da se realizuje uz korigovanu cenu. Organizator izleta zadržava pravo izmene termina i uslova izvođenja fakultativnih izleta predviđenih ovim programom.

NAPOMENA:
- Uz blagovremeni upit, postoji mogućnost smeštaja u jednokrevetnim ili trokrevetnim sobama u kojima je treći ležaj pomoćni.
- Organizator putovanja pravi raspored mesta za sedenje u autobusu imajući u vidu potrebe starijih lica, porodica sa malom decom, i pojedinih kategorija putnika prema redu prijavljivanja.
- Zaustavljanje radi usputnih odmora predviđeno je na svakih 3 do 4 sata vožnje na usputnim stajalištima, a u zavisnosti od raspoloživosti kapaciteta stajališta i uslova na putu.

USLOVI I NAČIN PLAĆANJA:
Aranžman se plaća isključivo u dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursu poslovne banke  na dan uplate.
Prijava putovanja podrazumeva uplatu od 40 % od cene aranžmana, a ostatak – gotovinski, čekovima građana na četiri jednake mesečne rate ili platnim karticama (Dina, VISA, Visa Electron, MasterCard, Maestro ili American Express),  najkasnije 15 dana pre putovanja. Za korisnike kreditnih kartica Banca Intesa (VISA, American Express i MasterCard) i Alpha banke (VISA i American Express) mogućnost plaćanja na više rata bez kamate. Sve cene u eurima, navedene u ovom programu putovanja, istaknute su na osnovu i u skladu sa Zakonom o deviznom poslovanju, shodno članu 34. stav 3., kao i način naplate aranžmana, koj se vrši u dinarima po prodajnim kursu poslovne banke organizatora putovanja na dan plaćanja.

OPŠTE NAPOMENE:
- Organizator putovanja zadržava pravo da, u slučaju izmene cene prevoza, izmene deviznog kursa, nedovoljnog broja prijavljenih putnika i slično, izmeni cenu putovanja za odgovarajući iznos ili otkaže putovanje najkasnije pet dana pre polaska na putovanje.
- U okviru razgledanja gradova ili lokaliteta navedenih u programima putovanja, nisu predviđene posete ni obilasci enterijera javnih građevina, institucija i spomenika kulture, osim kada je to posebno naznačeno.
- Organizator putovanja zadržava pravo izmena u redosledu i vremenu realizacije  turističkog programa tokom putovanja zbog vanrednih okolnosti na licu mesta (zakašnjenje ili kvar prevoznog sredstva, radovi na putu, gužve u saobračaju, štrajkovi i slično).
- Putnicima koji su državljani Republike Srbije nije potrebna ulazna viza za zemlje Evropske unije, ali je preporučljivo da se o uslovima za ulazak u ove zemlje informišu putem sajta www.europa.rs.
- Organizator putovanja nije ovlašćen i ne ceni valjanost putnih i drugih isprava.  Putnici koji nisu državljani Republike Srbije u obavezi su da se sami upoznaju sa viznim režimom zemlje u koju putuju i zemalja kroz koje prolaze.
- Organizato rputovanja ne snosi odgovornost u slučaju da pogranične vlasti spreče izlazak putnika iz zemlje ili im onemoguće ulazak na teritoriju zemalja Evropske unije, zemalja u tranzitu ili u zemalje van EU, zbog neispravnih dokumenata, učinjenog prekršaja ili nepoštovanja viznih ili carinskih propisa.
- Mole se putnici da se brižljivo staraju o svojim putnim ispravama, dokumentima, novcu, vrednim stvarima i prtljagu; Organizator putovanja ne snosi odgovornost za njihov eventualni gubitak, krađu ili nestanak iz bilo kog razloga, tokom čitavog trajanja putovanja.

ARANŽMAN JE RAĐEN NA BAZI 45 PUTNIKA
U slušaju nedovoljnog broja prijavljenih putnika, krajnji rok za obaveštavanje o otkazu aranžmana je najkasnije 5 dana pre datuma polaska.
Organizator putovanja zadržava  pravo izmene redosleda pojedinih sadržaja u programu.
Molimo Vas da se pre zaključenja ugovora o putovanju upoznate sa programom putovanja i Opštim uslovima putovanja organizatora

SABRA COMPANY, licenca broj OTP 5/2010, izdao APR, Registar turizma 27.01.2010. godine, nastupa u svojstvu posrednika u prodaji - subagenta.
Organizator putovanja: Filip Travel, licenca broj OTP 196/2010, izdao APR, Registar turizma 10.02.2010. godine
Uz ovaj program važe opšti uslovi putovanja organizatora
Cenovnik br. 1 od 01.10.2012.