:: Novogodišnji aranžmani ::
 

NOVA GODINA

Ohrid

(4 dana autobusom)

30.12.2010. - 02.01.2011.

Program putovanja:

1.DAN           BEOGRAD-OHRID:
Polazak autobusa kod železničke stanice “Prokop” - stara okretnica gradskog autobusa br. 34 - ispod muzeja “25. maj” i “Kuće cveća” pored “Partizanovog” stadiona u 23.00 sata. Noćna vožnja sa usputnim odmorima.  
2.DAN          OHRID:
Dolazak u Ohrid u prepodnevnim satima. Razgledanje grada koji je poznat kao Jerusalim na Balkanu: Arheološki muzej, manufaktura papira, crkva Sv.Sofija iz XI veka (najveći očuvani fresko-ansambl u Evropskom slikarstvu tog vremena), crkva Sv. Bogorodica Perivlepte (Sv. Kliment), izgrađena 1295.god. na vrhu starog grada, Rimski teatar, bazilika... Obilazak crkve Sv. Jovana Bogoslova Kanea, jedne od najstarijih crkava u Ohridu. Obilazak stare čaršije i šoping u autentičnim ohridskim dućanima poznatim po izuzetnim filigranskim rukotvorinama i nadaleko čuvenim ohridskim biserima porodica Filevi i Talevi. Smeštaj u odabrane hotele. SVEČANA NOVOGODIŠNJA VEČERA (osim gostiju u hotelu DONCO).  Noćenje.
3.DAN         OHRID:
Doručak. Oko 12.00. časova organizovani izlet do manastira Sveti Naum iz X veka, koji se nalazi na oko 30 km od Ohrida u najslikovitijem delu Ohridskog jezera. Slobodno po-podne za odmor i individualna razgledanja. Večera (U hotelu „Klimetica“ svečana repriza). Noćenje .
4.DAN        OHRID - BEOGRAD:
Doručak. Napuštanje hotela i polazak ka Beogradu uz kraća usputna zadržavanja radi odmora. Dolazak u Beograd u večernjim satima.

obavezno pogledajte:

Putno osiguranje
Opšti uslovi putovanja
Najčešći turistički pojmovi
Sabra Travel Club

PRODAJNA MESTA

Srbija
Republika Srpska

SUBAGENTI ONLINE


PRETRAZITE SAJT

Cena paket aranžmana po osobi:
NAZIV HOTELA
USLUGA
CENA
Hotel KLIMETICA  3*
PP
215 Eur
Hotel DONCO 4*
ND
165 Eur
Hotel BELLEVUE 4*
PP
205 Eur
Hotel METROPOL 4*
PP
205 Eur
Hotel GRANIT 4*
PP
229 Eur
Legenda:              ND – noćenje sa doručkom              PP – polupansion (doručak i večera) 

DOPLATA:
Doplata za jednokrevetnu sobu iznosi 50% od cene aranžmana, osim u hotelu DONCO gde ne postoji mogućnost jednokrevetne sobe.

USLOVI I NAČIN PLAĆANJA:
Aranžman se plaća isključivo u dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursu poslovne banke  na dan uplate.
Prijava putovanja podrazumeva uplatu od 40 % od cene aranžmana, a ostatak – gotovinski, čekovima građana na četiri jednake mesečne rate ili platnim karticama (Dina, VISA, Visa Electron, MasterCard, Maestro ili American Express),  najkasnije 15 dana pre putovanja.
Za korisnike kreditnih kartica Banca Intesa (VISA, American Express i MasterCard) i Alpha banke (VISA i American Express) mogućnost plaćanja na više rata bez kamate.

U CENU ARANŽMANA JE UKLJUČENO:
Prevoz turističkim autobusom na relaciji Beograd – Ohrid - Beograd, smeštaj u odabranom hotelu - 2 noći na bazi naznačene usluge, razgledanje grada Ohrida i manastira Sv. Naum, svečanu novogodišnju večeru (osim gostiju u hotelu DONCO), usluge vodiča – pratioca (za vreme trajanja aranžmana) i troškove organizacije putovanja,troškovi međunarodnog putnog osiguranja sa osiguranom sumom do 10.000 EUR, za sve putnike bez ograničenja starosnih granica, u vidu medicinske asistencije po uslovima Uniqa osiguranja.

U CENU ARANŽMANA NIJE UKLJUČENO:
Ulaznice za lokalitete, individualni troškovi  i sve ostali ne pomenuti troškovi

Za sopstveni prevoz cena aranžmana  umanjuje se za 30 Eur.  
Za putnike koji koriste sopstveni prevoz ne podrazumeva se korišćenje sedišta u autobusu, u toku trajanja aranžmana.

POPUST ZA DECU: .
Hotel Klimetica: deca do 4 godine plaćaju 80 € i imaju smeštaj u zajedničkom ležaju i  imaju mesto u autobusu, deca od 4 do 12 godina ostvaruju popust od 30% - imaju smeštaj na pomoćnom ležaju u hotelu i imaju zasebno mesto u autobusu.
Hotel Dončo: deca do 3 godina plaćaju 80 € i imaju smeštaj u zajedničkom ležaju i  imaju mesto u autobusu a deca od 3 do 12 godina imaju  popust od 30% od ukupne cene - imaju smeštaj u zajedničkom ležaju i imaju mesto u autobusu. Hotel  poseduje samo 1/2 sobe .
Hotel Bellevue: nema popuste
Hotel Metropol: nema popuste
Hotel Granit: deca do 6 godina plaćaju 80 € i imaju smeštaj u zajedničkom ležaju i  imaju mesto u autobusu,  deca od 6 do 12 godina ostvaruju popust od 30% od ukupne cene, koriste pomoćni ležaj i imaju mesto u autobusu.

NAPOMENA:
Organizator putovanja nije ovlašćen i ne ceni valjanost putnih i drugih isprava.
Putnici koji nisu državljani Srbije u obavezi su da se sami upoznaju sa viznim režimom zemlje u koju putuju.
U slučaju promena cena:  goriva, putarina, parkinga, tunela, trajekta, vinjeta-putna taksa u odnosu na dan izlaska programa – cena je podložna promeni.

OPISI HOTELA:
Hotel KLIMETICA ***
Hotel se nalazi u turističkom naselju Sv.Stefan, udaljen oko 100 metara od obale jezera i 4 km od centra Ohrida. Hotel u svom sastavu ima: restoran sa nacionalnom i intrnacionalnom kuhinjom, bar. Sve sobe su sa TWC-om, opremljene TV-om.
Usluga : polupansion-doručak švedski sto -samoposluživanje , večera- meni.  www.hotelklimetica.com.mk
Hotel DONČO ****
Hotel se nalazi na glavnom Bulevaru u centru Ohrida, na oko 700 metara od zidina starog grada. Hotel raspolaže sa restoranom domaće kuhinje, barom, konferencijskom salom. Sve sobe su klimatizovane, sa TWC-om, opremljene mini barom i TV-om.
Usluga : noćenje/doručak-“švedski sto” - samoposluživanje www.hoteldonco.com.mk
Hotel BELLEVUE ****
Hotel se nalazi u kompleksu Metropol Resort-a  u sklopu sa hotelima Metropol i Turist udaljenog od centra Ohrida oko 7 km. u predivnom ambijentu šume i na samoj plaži. U sklopu hotela je nekolko restorana, barova, otvoreni bazen za decu i odrasle, noćni klub, teretana, košarkaški i teniski tereni, i parkin. Sve sobe imaju kupatilo, TV sa mogućnošću »pay program«, klima uredjaje, telefon i mini bar.
Usluga : polupansion - doručak, večera – -“švedski sto” - samoposluživanje www.metropol-ohrid.com
Hotel METROPOL ****
Najveći i najlepši hotel u kompleksu Metropol Resort-a,  u sklopu sa hotelima Bellevue i Turist udaljenog od centra Ohrida oko 7 km u predivnom ambijentu šume i na samoj plaži.Hotel raspolaže sa više restorana, barova, kongresnim i banket centrom, tržnim centrom iparkingom. Sve sobe su sa kupatilom TV-SAT, mini barom, telefonom i klima uredjajem.
Usluga : polupansion - doručak, večera – -“švedski sto” - samoposluživanje www.metropol-ohrid.com
Hotel GRANIT ****
Hotel  se nalazi u turističkom naselju Sv.Stefan, na samoj obali jezera i 5 km od centra Ohrida. Hotel raspolaže sa restoranom, barom, terasom, sopstvenom plažom, terenima za tenis i košarku, fitnes klubom, masažom i konferencijskom salom. Sve sobe su klimatizovane sa TWC-om opremljene TV-om, i telefonom.
Usluga : polupansion - doručak, večera - -“švedski sto” - samoposluživanjewww.hotelgranit.com.mk 

 Aranžman je rađen na bazi minimum 40 putnika, a u suprotnom, krajni rok za obaveštavanje o otkazu aranžmana je 5 dana pre planiranog polaska.  

SABRA COMPANY, licenca broj OTP 5/2010, izdao APR, Registar turizma 27.01.2010. godine, nastupa u svojstvu posrednika u prodaji - subagenta.
Organizator putovanja: Argus, licenca broj OTP 1/2010, izdao APR, Registar turizma 20.01.2010. godine. Uz ovaj program važe opšti uslovi putovanja organizatora