:: Novogodišnji aranžmani ::
 

NOVA GODINA

Prag

(6 dana autobusom (4 noćenja))

28.12.2012. - 02.01.2013.

PROGRAM PUTOVANJA

1. dan (28.12.)                      BEOGRAD           
Polazak autobusom za Prag u 21:00h (Sava Centar - savska strana). Vožnja pored Subotice, graničnog prelaza Horgoša, pored Budimpešte sa usputnim zadržavanjem radi graničnih formalnosti i odmora.
2. dan (29.12.)                     BRATISLAVA - PRAG
Dolazak u Bratislavu u jutarnjim satima. Po dolasku razgledanje grada šetnjom (obilazak centralnog dela Bratislave): katedrala Sv. Martina, palata Grasalkovič, kula Sv. Mihajla, Narodno pozorište… šetnja romantičnim ulicama starog dela grada na obali Dunava, zatim obilazak bratislavskog dvorca.  Posle kraćeg odmora nastavak vožnje do Praga. Dolazak u Prag u kasnim popodnevnim satima. Smeštaj u hotel. Kasno popodne zajednički odlazak u centar Praga, upoznavanje šetnjom sa starim delom grada. Noćenje.
3. dan (30.12.)                     PRAG - HRADČANI
Doručak. Posle doručka polazak na razgledanje grada uz pratnju lokalnog vodica na srpskom jeziku. Obilazamo dvorac na Hradčanima sa  monumentalnom katedralom Sv.Vida; staru kraljevsku palatu; baziliku Sv.Đorđa, zatim nastavljamo razgledanje kroz Malostranske namjesti. Prelazimo Vltavu Karlovim mostom, stara kula na mostu, spomenik Karlu IV i Karlovom ulicom dolazimo u Starometske namjesti na Starogradski trg sa astronomskim satom “Orloj”, razgledanje se završava na Vaclavskim namjestima. Slobodno popodne u centru Praga. Uveče (fakultativno) odlazak na vožnju brodom po Vltavi (večernja panorama Praga) sa večerom. Noćenje.
4. dan (31.12.)                     PRAG - DRESDEN
Doručak. Slobodno dan u Pragu ili (fakultativno) odlazak na celodnevni izlet u Dresden, grad na istoku Nemačke koji je zbog svog izuzetnog kulturnog značaja nazvan i Firencom na Elbi. Povratak u hotel u kasnim popodnevnim satima i slobodno vreme za pripremu za doček Nove Godine na Vaclavskom ili Stargoradskom trgu uz muziku na otvorenim binama, kuvano vino i vatromet. Provod do ranih jutarnjih sati. Individualni povratak u hotel. Noćenje. 
5. dan (01.01.)                      PRAG - KARLOVE VARI
Doručak. Posle doručka (fakultativno) odlazak na izlet u Karlove Vari. Obilazak i razgledanje Karlovih Vari, najpoznatijeg srednjoevropskog banjskog i turističkog mesta i jednog od najlepših srednjoevropskih gradova. Obilazmo čuvene banjske lekovite izvore termalne vode i kolonade (Termal Spring, Market Collonade...), grand hotel Pupp, crkvu Sv Marije Magdalene, rusku crkvu Sv. Petra i Pavla uz priču o čuvenim piscima, kompozitorima, istorijskim ličnostima koje su boravile u ovoj banji (Karlo IV, Gete, Mocart, Petar Veliki...), kao i većina holivudskih glumaca koji svake godine posećuje Karlove Vari povodom filmskog festivala. Uz to nećemo propustiti da probamo čuvenu Becherovku otkrivenu pre 200 godina, karlovarske oblande, vodu sa lekovitih izvora... Povratak u Prag u popodnevnim satima. Slobodno veče u centru Praga. Noćenje.
6. dan (02.01.)                                      PRAG - BEOGRAD
Doručak. Posle doručka napuštanje hotela, polazak za Beograd, vožnja sa usputnim zadržavanjem radi odmora. Dolazak u Beograd u večernjim satima na mesto polaska. (Kraj usluga)

obavezno pogledajte:

Putno osiguranje
Opšti uslovi putovanja
Najčešći turistički pojmovi
Sabra Travel Club

PRODAJNA MESTA

Srbija
Republika Srpska

SUBAGENTI ONLINE


PRETRAZITE SAJT

Cena aranžmana po osobi: 199 Eur

Doplata za 1/1 sobu: 40 €

U CENU ARANŽMANA JE UKLJUČENO:
Prevoz turističkim autobusom (klima/video) na navedenoj relaciji, smeštaj u hotelu Slavia 3* u 1/2 ili 1/2+1 sobama na bazi 4 noćenja sa doručkom (buffet-servis, tzv. švedski sto), razgledanje Praga i Hradčana uz pratnju stručnog vodiča na srpskom jeziku, troškovi organizacije i vođenja aranžmana

U CENU ARANŽMANA NIJE UKLJUČENO:
Međunardno zdravstveno osiguranje, fakultativni programi -izleti, individualni troškovi putnika i ostali nepomenuti troškovi

FAKULTATIVNI IZLETI:
Krstarenje Vltavom uz buffet večeru u trajanju od 2h - 20 Eur po osobi, izlet u Dresden - 30 Eur po osobi, izlet u Karlove Vari - 25 Eur po osobi Za izlete je potrebno je najmanje 25 prijavljenih putnika.

USLOVI I NAČIN PLAĆANJA:
Aranžman se plaća isključivo u dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursu poslovne banke  na dan uplate.
Prijava putovanja podrazumeva uplatu od 40 % od cene aranžmana, a ostatak – gotovinski, čekovima građana na četiri jednake mesečne rate ili platnim karticama (Dina, VISA, Visa Electron, MasterCard, Maestro ili American Express),  najkasnije 15 dana pre putovanja. Za korisnike kreditnih kartica Banca Intesa (VISA, American Express i MasterCard) i Alpha banke (VISA i American Express) mogućnost plaćanja na više rata bez kamate. Sve cene u eurima, navedene u ovom programu putovanja, istaknute su na osnovu i u skladu sa Zakonom o deviznom poslovanju, shodno članu 34. stav 3., kao i način naplate aranžmana, koj se vrši u dinarima po prodajnim kursu poslovne banke organizatora putovanja na dan plaćanja.

NAPOMENE:
Organizator putovanja nije ovlašćen i ne ceni valjanost putnih i drugih isprava.  Putnici koji nisu državljani Republike Srbije u obavezi su da se sami upoznaju sa viznim režimom zemlje u koju putuju i zemalja kroz koje prolaze.
Preporučuje se putnicima da se o uslovima ulaska u zemlje EU (potrebna novčana sredstva za boravak, zdravstveno osiguranje, potvrde o smeštaju ...) informišu na sajtu Delegacije  EU u Srbiji www.europa.rs ili u ambasadi ili konzulatu zemlje u koju putuju. Organizator putovanja ne snosi odgovornost u slučaju da pogranične vlasti onemoguće putniku ulaz na teritoriju EU
Molimo da uzmete u obzir da postoji mogućnost da neki od sadržaja hotela ne budu u funkciji usled objektivnih okolnosti, kao i da usled državnih ili verskih praznika na određenoj destinaciji neki od lokaliteta, ili tržnih centara, prodavnica, restorana, muzeja,... ne rade. Oznaka kategorije hotela u programu je zvanično utvrđena, i važeća na dan zaključenja ugovora između organizatora putovanja i ino partnera, te eventualne naknadne promene koje organizatoru putovanja nisi poznate ne mogu biti relevantne
Organizator izleta zadržava pravo izmene termina i uslova izvođenja fakultativnih izleta predviđenih ovim programom. U slučaju promena cena:  goriva, putarina, parkinga, tunela, trajekta, vinjeta-putna taksa u odnosu na dan izlaska programa - cena je podložna promeni. Za ovaj program ne postoji mogućnost korisćenja sopstvenog prevoza.
Mole se putnici da vode računa o svojim putnim ispravama, novcu i stvarima u toku trajanja aranžmana.

OPIS HOTELA:
Hotel Slavia 3* se nalazi u ulici Vladivostočka pored stadiona/sportskog centra Slavia. Do centra Praga se stiže za oko 20 min odličnom tramvajskom vezom. Hotel raspolaže sa dva restorana, snack barom i prostranim lobijem. Sobe su standardne dvokrevetne ili dvokrevetne sa pomoćnim ležajem,  imaju kupatilo, wc, telefon, sat tv i wifi internet priključak. Usluga u hotelu je noćenje sa doručkom (buffet servis - švedski sto. www.slaviahotel.cz

ARANŽMAN JE RAĐEN NA BAZI 35 PUTNIKA
U slušaju nedovoljnog broja prijavljenih putnika, krajnji rok za obaveštavanje o otkazu aranžmana je najkasnije 5 dana pre datuma polaska.
Organizator putovanja zadržava  pravo izmene redosleda pojedinih sadržaja u programu.
Molimo Vas da se pre zaključenja ugovora o putovanju upoznate sa programom putovanja i Opštim uslovima putovanja organizatora

SABRA COMPANY, licenca broj OTP 5/2010, izdao APR, Registar turizma 27.01.2010. godine, nastupa u svojstvu posrednika u prodaji - subagenta.
Organizator putovanja: Belvi, licenca broj OTP 180/2010, izdao APR, Registar turizma 09.02.2010. godine.
Uz ovaj program važe opšti uslovi putovanja organizatora.
Cenovnik broj 1 od 15.10.2012. godine.