:: Letovanje 2018 / Leto 2018 :: Grčka ::
 

VIZE i OSIGURANJE - GRČKA

Vize:
- Od 01.01.2012. plavi (stari) pasoši više ne važe
Državljani BJRM - FYROM-a i srpski državljani u čijim pasošima se kao mesto rođenja ili bilo kom drugom mestu u pasošu navodi “Makedonija“, a ne “BJRM” – „FYROM“ mogu putovati u Grčku, ali će tada na graničnom prelazu dobiti poseban dokument na kome će se overiti ulazak putnika u Grčku, i isti mora sačuvati i predati pograničnim vlastima prikom napuštanja teritorije Grčke. To praktično znači, da u svojoj putnoj ispravi putnik neće dobiti overu ulaska u Grčku, već na posebnom obrascu i to opšte pravilo važi za sve granične prelaze sa R. Grčkom.
Od Ambasade R. Grčke u Beogradu smo obavešteni da je za putovanje u ovu zemlju (kao i druge zemlje EU) neophodna viza za vlasnike novih biometijskih pasoša izdatih od strane Koordinacione uprave pri Minsitarstvu unutrašnih poslova u Beogradu (tj. ako u pasošu stoji da je izdat od: MUP R SRBIJE, KOORDINACIONA UPRAVA).
Za vlasnike  biometijskih pasoša  koji su izdati na teritoriji Kosova a u kojima stoji da su izdati od npr.  „MUP R Srbije – PU za Peć.“ vize nisu potrebne.
Troškovi izdavanja garancije - apliciranje za INDIVIDUALNU vizu iznose 690 dinara po rezervaciji.
Neophodna dokumentacija za apliciranje za individualnu vizu
Formular
Saglasnost
Za dobijanje vize neophodna je potpuna dokumentacija i agencija ne snosi odgovornost za nedobijanje iste.
 
Putno osiguranje:
Cene se razlikuju u zavisnosti od broja dana i vrste polise (individualna, porodična ili grupna). Informacije o cenama pogledajte ovde ili potražite u našim poslovnicama.
Za putnike koji imaju novi (crveni) biometrijski pasoš, putno osiguranje nije obavezno, ali se preporučuje. Troškovi pregleda i lečenja u inostranstvu su izuzetno visoki. Na osnovu iskustava putnika iz zemalja iz okruženja, postoji mogućnost da granične službe tranzitnih i odredišnih zemalja zatraže polisu osiguranja na granici ili nalože da se osiguranje kupi na licu mesta po znatno višim cenama nego u Srbiji. Agencija ne može biti odgovorna u slučaju da putnik nema osiguiranje i to bude razlog da ga granične vlasti ne puste u zemlju ili zadrže na granici radi kupovine polise.
Obavezno pročitati Opšte uslove Generali ili Uniqa Osiguranja prilikom sklapanja polise.
 
 

obavezno pogledajte:

First minute ponuda
Last minute ponuda
Putno osiguranje
Opšti uslovi putovanja
Najčešći turistički pojmovi
Sabra Travel Club

PRODAJNA MESTA

Srbija
Republika Srpska

SUBAGENTI ONLINE


PRETRAZITE SAJT