:: Ino aranžmani :: Evropa ::
 

PUTOVANJA EVROPA

 

Barselona

(6 dana avionom (5 noćenja))

Polazak: 28. april 2016.

Program putovanja:

1. dan                         BEOGRAD – BEČ - BARSELONA
Sastanak putnika na aerodromu “Nikola Tesla” u 13.25 sati. Let za Beč (OS 774) u 15.25 sati. Sletanje na aerodrom u Beču u 16.40 sati. Let za Barselonu (OS 393) u 17.15 sati. Sletanje na aerodrom u Barseloni u 19.40 sati. Smeštaj u hotel. Noćenje.
2. dan                        BARSELONA
Doručak. Panoramsko razgledanje grada autobusom: Olimpijska luka, crkva Sagrada familia - remek delo arhitekte Antonija Gaudija, avenija Diagonal, park Guelj, brdo Mon Žuik, Paseo de Grasija – najglamuroznija ulica Barselone, Španski trg, imponzantni spomenik  Kristoforu Kolumbu, La Rambla , trg Katalonija, stara gotska četvrt. Slobodno vreme. Noćenje.
3. dan                      BARSELONA – TIBIDABO – ŠPANSKO SELO
Doručak. Slobodno vreme ili fakultativni izlet za brdo Tibidabo, najvišu tačku Barselone odakle se pruža prelep pogled na celu Barselonu. Polazak za špansko selo (Pueblo Espanjol) koje je otvoreno kao muzej raznih kultura i građevina Španije, tako da nakon posete imate osećaj da ste posetili celu Španiju. Poslepodne odlazak sa vodičem javnim prevozom i pešice: Gotička četvrt, najstariji deo grada, jedna od najsačuvanijih i najlepših u Evropi, sa spletom uskih krivudavih uličica i katedralom iz 14. i 15. veka, Avenija Diagonal, najvažnija ulica koja deli Barselonu na istočni i zapadni deo; Španski trg na kojem se nalaze kongresna dvorana, Nacionalna galerija katalonske umjetnosti i fontane; Kolumbov spomenik, visok 60 m i podignut na mestu gde je Kolumbo pristao s brodom nakon otkrića Amerike. U večernjim satima odlazak na otvorenu predstavu «Magične fontane», čudesnu igru svetlosti, vode i muzike na Plazi Espańa. Noćenje.
4. dan                    BARSELONA /GERONA - FIGUERAS – MUZEJ SALVADORA DALIJA
Doručak. Slobodno vreme za individualno razgledanje grada ili celodnevni fakultativni izlet za Geronu, grad sa dugom istorijom, veruje se da je osnovan oko 76. godine pre nove ere. Reka Oniar deli grad na dva dela, odvaja stari od novog. Gerona je prvobitno izgradjena od strane Rimljana kao utvrdjenje, a najbolji nacin da se istraži srednjevekovni grad je setnja uskim ulicama starog grada. Grad ima bogato arhitektonsko nasledje sto se najbolje ogleda u katedrali iz XI veka kao i rimskim zidinama. Izmedju ostalog grad je poznat i po najbolje očuvanoj jevrejskoj cetvrti u Evropi. Polazak autobusom do rodnog mesta cuvenog slikara Salvadora Dalija i obilazak retrospektivnog muzeja pod nazivom Museo Theatro Salvadory Gala Dali.  Obilazak muzeja. Noćenje.
5. dan  BARSELONA.
Doručak. Slobodno vreme za individualno razgledanje grada. Poslepodne odlazak sa vodičem javnim prevozom i pešice do Parka Güell, remek-djela Antonija Gaudíja, jednog od najlepših vidikovaca i simbola grada. Nastavak do katedrale Sagrada Familia, njegovog najvećeg nedovršenog projekta. U nastavku  odlazak do La Ramble, najživlje gradske avenije i pešačke zone koja povezuje Katalonski trg, središte novog grada, i Port Vell, staru luku. Noćenje.
6. dan BARSELONA - BEČ – BEOGRAD.
 Doručak. Transfer na aerodrom. Let za Beč (OS 392) u 10 sati. Sletanje na aerodrom u Beču u 12.20  sati. Nastavak puta za Beograd (OS 773) u 13.05 sati. Sletanje u Beograd u 14.10 sati.

obavezno pogledajte:

Putno osiguranje
Opšti uslovi putovanja
Najčešći turistički pojmovi
Sabra Travel Club

PRODAJNA MESTA

Srbija
Republika Srpska

SUBAGENTI ONLINE


PRETRAZITE SAJT

 

Cena aranžmana po osobi: 399 Eur

USLOVI I NAČIN PLAĆANJA:
Aranžman se plaća u dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursu Marfin Bank na dan uplate.
Prijava putovanja podrazumeva uplatu od 40% vrednosti aranžmana, a ostatak gotovinski, čekovima građana na četiri jednake mesečne rate ili platnim karticama (Dina, VISA, Visa Electron, Master Card, Maestro ili American Express), najkasnije 15 dana pre putovanja. Za korisnike kreditnih kartica Banca Intesa (VISA, American Express i Master Card) i Alpha banke (VISA i American Express) mogućnost plaćanja na 6 - 12 rata bez kamate. Takodje, postoji i mogućnost plaćanja aranžmana putem administrativne zabrane na više mesečnih rata. Sve cene u eurima, navedene u ovom programu putovanja, istaknute su na osnovu i u skladu sa Zakonom o deviznom poslovanju, shodno članu 34. stav 3., kao i način naplate aranžmana, koji se vrši u dinarima po prodajnom kursu Marfin bank na dan plaćanja. U slučaju značajnih poremećaja na monetarnom tržištu, kao i većih (pogledati OUP) promena troškova organizacije (goriva, hotela, putarina i slično), cena aražmana podleže promeni.

U CENU ARANŽMANA JE UKLJUČENO:
avionski prevoz na relaciji Beograd-Beč-Barselona-Beč-Beograd, smeštaj u hotelu kategorije tri zvezdice u dvokrevetnim ili dvokrevetnim sobama sa pomocnim lezajem na bazi  noćenja sa doručkom (samousluzivanje - izbor vise jela), transferi i razgledanja prema programu putovanja, usluge vodica i troškovi organizovanja putovanja.

U CENU ARANŽMANA NIJE UKLJUČENO:

aerodromske takse (oko 200 evra) u Beogradu, Beču i Barseloni (koje su podložne promenama i plaćaju se u dinarskoj protivvrednosti u poslovnici Sabra travela), medjunarodno putno zdravstveno osiguranje, ulaznice za kulturno istorijske objekte i fakultativni izleti - Izlet za „Tibidabo i Špansko selo“. Cena 30 €. (U cenu je uključeno: prevoz autobusom na relaciji hotel – Tibidabo i Špansko selo, ulaznica za Špansko selo, kao i angažovanje vodiča)
- Izlet za Geronu i Figueras. Cena 55 evra. (U cenu je uključeno: prevoz autobusom na relaciji hotel – Gerona - Figueras - hotel, ulaznica za muzej, kao i angažovanje vodiča) , gradska komunalna taksa (uvedena u Barseloni od 1. novembra 2012.) u iznosu od 1 evro dnevno po osobi za hotele kategorije četiri zvezdice i 0,50 centi dnevno po osobi za hotele kategorije tri zvezdice (koju putnici plaćaju na recepciji hotela prilikom dolaska).

NAPOMENA ZA FAKULTATIVNI PROGRAM:
Organizator izleta zadržava pravo izmene termina i uslova izvođenja fakultativnih izleta i pojedinih stavki iz programa usled objektivnih okolnosti. U slučaju promena cena goriva, putarina, parkinga, tunela, trajekta, u odnosu na dan izlaska programa, cena je podložna promeni. Fakultativni izleti se plaćaju na licu mesta, isključivo u eurima, lokalnom partneru ili pratiocu grupe. Neophodan je minimum od 20 putnika, a u slučaju manjeg broja prijavljenih cena izleta je podložna je promeni.

NAPOMENE
:
Organizator putovanja nije ovlašćen i ne ceni valjanost putnih i drugih isprava. Putnici koji nisu državljani Srbije u obavezi su da se sami upoznaju sa viznim režimom zemlje u koju putuju.
Preporučuje se putnicima, državljanima Srbije, da se o uslovima ulaska u zemlje EU (potrebna novčana sredstva za boravak, zdravstveno osiguranje, potvrde o smeštaju...) informišu na sajtu Delegacije EU u Srbiji www.europa.rs ili u ambasadi, odnosno konzulatu zemlje u koju putuju. Agencija ne snosi odgovornost u slučaju da pogranične vlasti onemoguće putniku ulaz na teritoriju EU. U slučaju nedobijanja ili nerealizacije Šengen vize (državljanima zemalja kojima je potrebna), smatra se da putnik odustaje od aranžmana i podleže troškovima otkaza prema članu 10. Opštih uslova putovanja organizatora (skraćeno OUP).
Broj telefona pratioca grupe ili predstavnika će biti dostupan putnicima u momentu izdavanja vaučera, a najkasnije pre otpočinjanja ugovorenog putovanja.
Predviđen raspored privremenog zaustavljanja: predviđeno je na svakih 3 do 4 sata vožnje na usputnim stajalištima, a u zavisnosti od raspoloživosti kapaciteta stajališta i uslova na putu. U okviru panoramskog razgledanja gradova navedenih u programima putovanja Organizatora nisu predviđene posete enterijera javnih gradjevina, institucija i spomenika kulture, osim kada je to posebno naznačeno.Treba uzeti u obzir da postoji mogućnost da neki od sadržaja hotela ne budu u funkciji usled objektivnih okolnosti, kao i da usled državnih ili verskih praznika na odredjenoj destinaciji neki od lokaliteta, tržnih centara, prodavnica, restorana, muzeja... ne rade. Oznaka kategorije hotela u programu je zvanično utvrđena i važeća na dan zaključenja ugovora između organizatora putovanja i ino partnera ili hotelijera, te eventualne naknadne promene koje organizatoru putovanja nisi poznate ne mogu biti predmet žalbe. Usled svetske ekonomske krize može doći do opadanja kvaliteta hotelskih usluga, na svim destinacijama, na šta organizator putovanja ne može imati uticaja. Mole se putnici da se brižljivo staraju o svom novcu, vrednim stvarima i prtljagu. Organizator putovanja ne snosi odgovornost za njihov eventualni gubitak, nestanak ili krađu tokom trajanja putovanja

OPIS HOTELA:

- Hotel Del Mar, 3*, Barselona, nalazi se u centru grada. Ima recepciju, restoran, bar… Sobe su dvokrevetne sa kupatilom, moderno opremljene. Doručak je na bazi samousluživanja www.hoteldelmarbarcelona.com
Sabra travel zadržava pravo zamene navedenih hotela sličnim hotelima, iste kategorije. 

ARANŽMAN JE RAĐEN NA BAZI 30 PUTNIKA
U slučaju nedovoljnog broja prijavljenih putnika, krajnji rok za obaveštavanje o otkazu aranžmana je najkasnije 5 dana pre datuma polaska.
Organizator putovanja zadržava pravo izmene redosleda pojedinih sadržaja u programu.
Molimo Vas da se pre zaključenja ugovora o putovanju upoznate sa programom putovanja
i Opštim uslovima putovanja organizatora koji su uskljadjeni za Zakonom o turizmu Republike Srbije.

Organizator putovanja: SABRA COMPANY, licenca broj OTP 5/2010, izdao APR, Registar turizma, 27.01.2010. godine. i obnovio 18.01.2013. godine,
Uz ovaj program važe Opšti uslovi putovanja agencije SABRA TRAVEL.
Cenovnik 1 od 01.10.2015. godine.