:: Ino aranžmani :: Afrika ::
 

PUTOVANJA EGIPAT

 

VELIKA EGIPATSKA TURA

Kairo, Aleksandrija, Asuan, Abu Simbel, krstarenje Nilom, Luksor, Hurgada

Polazak: 12. oktobar 2009. (11 dana / 10 noći)

 

PROGRAM PUTOVANJA:

1. DAN:                  BEOGRAD – KAIRO
Sastanak putnika na aerodromu Nikola Tesla kod šaltera Argust Tours-a.Let za Egipat. Noćenje
2. DAN:                  KAIRO
Doručak. Razgledanje: plato Giza : Keopsova, Kefrenova i Mikerinova piramida, dolinski hram kralja Kefrena sa velikom Sfingom, Nacionalni arheološki muzej sa Tutankamonovim blagom, jedan od najvećih bazara Kan Al Kalili, panoramsko razgledanje Grada mrtvih, Saladinove citadele..,kao i poseta i prezentacija u centrima za proizvodnju parfema...Povratak u hotel. Slobodno vreme ili fakultativno: vožnja brodom Nilom uz večeru i nacionalni program. Noćenje.
3. DAN:                  KAIRO – ALEKSANDRIJA
Doručak. Slobodno vreme za individualne aktivnosti. Fakultativni izlet za Aleksandriju sa panoramskim razgledanjem tvrđave Kait Bej na mestu svetionika Faros, Abu El Abas džamije, aleksandrijske biblioteke, Montaze vrtova – u kojoj se nalaze letnje rezidencije poslednjih egipatskih kraljeva,...Povratak u hotel. Noćenje.
4. DAN:                  KAIRO – SAKARA
Doručak. Fakultativni izlet i poseta Koptskoj četvrti,crkvi Abu Sergio,obilazak lokaliteta Sakara gde se nalazi stepenasta piramida kralja Džosera, Tetijeva piramida i mastaba Mereruke. U večernjim satima transfer do železničke stanice. Noćna vožnja vozom. Preporučujemo spavaća kola.
5. DAN:                  ASUAN
Dolazak voza u prepodnevnim satima. Poludnevi obilazak: Velika Asuanska brana, kamenolom sa nedovršenim džinovskim obeliskom.... Transfer do luke. Ukrcavanje na brod. Večera. Noćenje.
6. DAN:                  ABU SIMBEL – KRSTARENJE NILOM
Doručak. Fakultativan izlet i obilazak jedinstvenog i grandioznog Abu Simbel hrama, lokaliteta starog preko 3000 godina, pod zastitom UNESCO-a.          RUČAK. Vožnja felukama po Nilu oko Elefant i Kičenerevog ostrva, koje je poznato po botaničkoj bašti sa egzotičnim rastinjem koje uspeva u tom podneblju. Usluga: pun pansion. Noćenje.
7. DAN:                  KRSTARENJE – KOMOMBO – ESNA – EDFU
Doručak. Krstarenje do Komomba. Poseta i obilazak dvojnom Horusovom i Sobekovom hramu iz Ptolomejskog perioda. Krstarenje do Edfu-a. Obilazak hrama posvećenom bogu Horusu. Nastavak krstarenja do Luksora. Usluga: pun pansion. Noćenje.
8. DAN:                  LUKSOR – KARNAK – DOLINA KRALJEVA
Doručak. Dolazak u Luksor, poseta zapadnoj obali gde su Memnonovi kolosi, grobnice egipatskih farona u Dolini kraljeva kao i pogrebni hram kraljice Hatšepsut. Obilazak istočne obale gde su hramovi Luksor i KarnakOdlazak autobusom doHurgade, najpoznatijeg letovališta na Crvenom moru. Smeštaj. Večera. Noćenje.
9. – 10. DAN:        HURGADA
Doručak. Slobodan dan za odmor i rekreaciju. Mogućnost brojnih fakultativnih izleta: razgledanje podvodnog sveta Crvenog mora podmornicom,ronjenje u predivnom ambijentu, koralno ostrvo, safari...Večera. Noćenje.
11. DAN:                HURGADA – BEOGRAD
Doručak. Slobodno vreme. Transfer do aerodroma. Dolazak u Beograd.

obavezno pogledajte:

Putno osiguranje
Opšti uslovi putovanja
Najčešći turistički pojmovi
Sabra Travel Club

PRODAJNA MESTA

Srbija
Republika Srpska

SUBAGENTI ONLINE

PRETRAZITE SAJT

Cena paket aranžmana po osobi u eurima:
Hotel
Period
12.10.-22.10.
FOUR STAR / CRUISE 1/2 PCT
645
Prvo dete
329
Drugo dete
329
Doplata za jednokrevetnu  sobu iznosi 120 Eur
Popust  za dete do 12 godina se primenjuje u pratnji dve punoplatežne osobe u istoj sobi. Dete bilo kog uzrasta koje koristi osnovni ležaj plaća punu cenu aranžmana

USLOVI I NAČIN PLAĆANJA:
Plaćanje je isključivo u dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursu poslovne banke  za efektivu, na dan uplate. 270 € po osobi prilikom rezervacije a preostali iznos do pune cene aranžmana gotovinski, platnim karticama, najkasnije 15 dana pre početka aranžmana

VAŽNA NAPOMENA:
Programom predviđene usluge se pružaju od trenutka ulaska putnika u hotel, do trenutka napuštanja hotela, a prema hotelskim pravilima. Vreme rada klima uređaja, razlikuje se u zavisnosti od hotela i ne podrazumeva 24 sata neprekidnog trajanja. Pomoćni ležaj u gotovo svim hotelima u Egiptu je sklopivog tipa drvene ili metalne konstrukcije. Cena hotela pretežno zavisi od kvaliteta i lokacije. Postoji mogućnost da neki od sadržaja hotela trenutno nije u funkciji usled objektivnih okolnosti, za šta organizator ne snosi odgovornost. U hotelima koji uslugu ishrane pružaju po principu švedskog stola postoji mogućnost da se, usled nedovoljnog broja gostiju, u nekim periodima, servira meni umesto švedskog stola- samoposluživanje, što se ne smatra promenom aranžmana. Strogo je zabranjeno unošenje hrane i pića u hotelski objekat. U sobe se ulazi prvog dana boravka posle 14.00 h i napuštaju se do 12.00 h poslednjeg dana boravka. Organizator putovanja zadržava pravo mogućnosti izmene u programu putovanja (redosled pojedinih sadržaja u programu) u zavisnosti od objektivih okolnosti. Organizator putovanja nije ovlašćen i ne ceni valjanost putnih i drugih isprava. Postoji mogućnost večernjih i noćnih letova, u zavisnosti od raspoloživosti i dozvola avio flote, u tom slučaju obrok u avionu menja obrok u hotelu.

ARANŽMAN OBUHVATA:
Avio-prevoz na relaciji Beograd - Kairo / Hurgada - Beograd za polazak 12.10., Beograd - Hurgada / Kairo - Beograd, za polaske 01.10. i 22.10. autobuske transfere prema programu, smeštaj u dvokrevetnim ili dvokrevetnim sobama sa pomoćnim ležajem za aranzman 12 dana -  na bazi 4 polupansiona u hotelu 4* u Hurgadi, krstarenje brodom sa 4* na bazi 3 puna pansiona, prevoz vozom na liniji Luksor - Kairo, 3 noćenja sa doručkom u hotelu 4* u Kairu, za aranzman 11 dana na bazi 3 noćenja sa doručkom u hotelu 4* u Kairu, prevoz vozom na liniji Kairo-Asuan, krstarenje brodom sa 4* na bazi 3 puna pansiona, 3 polupansiona u hotelu 4* u Hurgadi, razgledanje i posete prema programu, troškove medjunarodnog putnog zdravstvenog osiguranjasa osiguranom sumom do 12.000 EUR, za sve putnike od 3 meseca do 83 godine starostiu vidu medicinske asistencije po uslovima Wiener Stadtische osiguranja – osnovno osiguravajuće pokriće (obaveštenja i uputstva sa osiguranjem sadržana su u Opštim uslovima Wiener Stadtische osiguranja, koji su Vam na raspolaganju već prilikom uplate aranžmana. U slučaju ambulantnog lečenja, osiguranik je dužan da sam snosi troškove do 100 evra, a razliku do punog iznosa Osiguravač će nadoknaditi direktno zdravstvenoj ustanovi. Nakon povratka u zemlju Osiguravač će Osiguraniku refundirati plaćeni iznos u dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursu Narodne banke Srbije),usluge predstavnika agencije i troškove organizacije putovanja.

ARANŽMAN NE OBUHVATA:
Sveaerodromsketakse trenutno oko 87€ - koje se plaćaju na aerodromu «Nikola Tesla» na dan putovanja predstavnicima SU-PORT-a/Jat Airways-a(plaćaju se u dinarskoj protivvrednosti - taxe su podložne promenama),egipatsku vizu,obavezni bakšiš redovnog programa 15 € koji se plaća isključivo u Egiptu predstavniku ino partnera, troškove fakultative i bakšiša na fakultativnim izletima, ulazak u piramide, individualne troškove, ekstra hotelske troškove, troškove ostalih osiguranja...Postoji mogućnost doplate za spavaća kola u vozu, isključivo u agenciji prilikom rezervacije, koja obuhvata večeru i doručak u vozu 1/2 30 EUR, 1/1 spavaća kola 65 EUR ( ne postoje 1/2+1 spavaća kola).

VIZA :
Za državljane Srbije (putnici koji nisu državljani Srbije u obavezi su da se sami upoznaju sa viznim režimom zemlje u koju putuju) se dobija prilikom ulaska u Egipat (15$) ili se može dobiti individualno u ambasadi Egipta u Beogradu, uz potvrdu o putovanju i jednu fotografiju (12$).

Promena datuma putovanja, kao i promena hotela, računa se kao otkaz putovanja. Za obaveštenje o tačnom vremenu poletanja aviona iz Beograda, obavezno kontaktirati agenciju dva dana pred put! Aranžman je rađen na bazi minimum 25  putnika , u suprotnom krajnji rok za obaveštavanje o otkazu aranžmana je najkasnije 5 dana pre datuma polaska.

SABRA COMPANY, licenca kategorije A, broj 13, izdata 26.01.2006. godine nastupa u svojstvu posrednika u prodaji – subagenta.
Organizator putovanja: Argus tours, Licenca A kategorije  br.001, izdata 30.12.2005.
Uz ovaj program važe Opšti uslovi putovanja organizatora