:: Ino aranžmani :: Evropa ::
 

PUTOVANJA EVROPA

 

Madrid

(5 dana avionom (4 noćenja))

Polazak: 29. april 2016.

Program putovanja:

1. dan, 29. april                    BEOGRAD - FRANKFURT - MADRID
Sastanak putnika na aerodromu “Nikola Tesla” u 11.25 sati. Let za Frankfurt (LH 1407) u 13.25 sati. Sletanje na aerodrom u Frankfurtu u 15.20 sati. Let za Madrid (LH 1122) u 17.00 sati. Sletanje na aerodrom “Barahas” u Madridu u 19.35 sati. Transfer do hotela. Smeštaj u hotel. Noćenje.
2. dan, 30. april                    MADRID
Doručak. Razgledanje grada autobusom. Vožnja glavnim ulicama jedne od najlepših evropskih prestonica, prekrasnim avenijama del Prado, de la Kasteljana i Gran Via, kraj predivnih trgova, veličanstvenih zdanja i najpoznatijih spomenika: Španski trg, trg Orijente, Puerta del Sol, trg sa fontanom Sibeles, prostrani park Retiro bogato ukrašen skulpturama i drugo. Slobodno vreme  za individualno razgledanje grada. Noćenje.
3. dan, 01. maj                     MADRID /TOLEDO
Doručak. Slobodan dan ili poludnevni fakulativni izlet za Toledo, prestonicu Španije i autonomne pokrajine Kastilja La Manča. Smešten na reci Tajo, Toledo je vekovima ostao nepromenjen i iz tog razloga Španija je proglasila ovaj gradić za nacionalni spomenik. Toledo je poznat i kao "grad tri kulture", zato što su ovde vekovima zajedno živeli Hrišćani, Arapi i Jevreji. Iza svojih zidina čuva istorijsku zaostavštinu u vidu crkava, tvrđava, džamija i sinagoga. El Greco, čuveni slikar i skulptor, karakteriše grad. Živeo je u Toledu od 1577. godine do svoje smrti 1614. godine. Danas dolazi veliki broj turista samo da vide njegove slike. Njegovo najveće delo " Sahrana grofa Orgaz" nalazi se u maloj kapeli crkve Santo Tome. Razgledanje grada. Noćenje.
4. dan, 02. maj                     MADRID - SALAMANKA - SEGOVIA - MADRID
Doručak. Odlazak za Salamanku koji je jedan od najlepših renesansnih gradova u Evropi. Salamanka je poznata po monumentalnim znamenitostima i univerzitetu (osnovanom 1218.) koji je najstariji u Španiji i peti po starosti u svetu. Stari grad je 1988. godine upisan na UNESCOov popis mesta svetske kulturne baštine u Evropi. Zahvaljujući renesansnim građevinama od lokalnog Villamayor peščanika, Salamanku su prozvali "Zlatni grad"  Glavne znamenitosti grada su; Glavni trg (Plaza Mayor) , središnji gradski trg koji je dizajnirao Andrés García de Quiñones poćetkom 18. veka. Izvorno je korišćen kao arena za borbe sa bikovima, a danas kao muzička pozornica. Uz trg se nalazi Središnja gradska pijaca, Katedrala iz 12. veka, najstariji univerzitet u Evropi koje je u Salamanki osnovao kralj Kastilje i Leóna Alfons IX.1218. godine,  renesansna palata „Palacio de Monterrey”, iz 1539. god. Nastavak puta za Segoviu, grad istoimene autonomne provincije u autonomnoj zajednici Castilly y León. Nalazi se na reci Eresmi, 65 km severozapadno od Madrida. Uže središte grada, stari grad s akvaduktom, je na UNESCOvom popisu mesta svetske baštine od 1985. godine. Glavne znamenitosti grada su Rimski akvedukt (Akvedukt u Segoviji) sagrađen za rimskog cara Trajana  - jedan od najbolje očuvanih u svetu; izvorno dug 18 kilometara s razlikom visine od 1 km; koji i dan danas napaja grad vodom, Srednjovekovni dvorac Alcázar rezidencija kraljeva Kastilje,Gotička katedrala (1522.-1577.), jedna od najvećih gotičkih katedrala i verovatno poslednja kasnogotička katedrala na svetu. Povratak u hotel. Noćenje.
5. dan, 03. maj                     MADRID /ESKORIJAL/ - FRANKFURT - BEOGRAD
Doručak. Slobodno vreme ili fakultativni odlazak za Eskorijal, dvorac na koji je Španija najponosnija, a koji se nalazi nedaleko od Madrida. Ovaj dvorac je istorjiska rezidencija kraljeva Španije.  Njegovu izgradnju započeo je Filip II Habzburški u 16 veku i trajala je 30 godina. Palata je izgrađena kao simbol pobede Filipa II nad Francuzima kod St. Quentina. Građena po uzoru na crkvu Svetog Petra u Rimu. Transfer do aerodroma. Let za Frankfurt (LH 1115) u 17.45 sati. Sletanje na aerodrom u Frankfurtu, u 20.20 sati. Let za Beograd (LH 1410) u 21.55 sati. Sletanje na aerodrom „Nikola Tesla“ u Beogradu u 23.45 sati (Kraj usluga).

obavezno pogledajte:

Putno osiguranje
Opšti uslovi putovanja
Najčešći turistički pojmovi
Sabra Travel Club

PRODAJNA MESTA

Srbija
Republika Srpska

SUBAGENTI ONLINE


PRETRAZITE SAJT

 

Cena aranžmana po osobi: 399 Eur

USLOVI I NAČIN PLAĆANJA:
Aranžman se plaća isključivo u dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursu Marfin banke  na dan uplate.
Prijava putovanja podrazumeva uplatu od 40 % od cene aranžmana, a ostatak - gotovinski, čekovima građana na četiri jednake mesečne rate ili platnim karticama (Dina, VISA, Visa Electron, MasterCard, Maestro ili American Express),  najkasnije 15 dana pre putovanja. Za korisnike kreditnih kartica Banca Intesa (VISA, American Express i MasterCard) i Alpha banke (VISA) mogućnost plaćanja na više rata bez kamate.
Sve cene u eurima, navedene u ovom programu putovanja, istaknute su na osnovu i u skladu sa Zakonom o deviznom poslovanju, shodno članu 34. stav 3., kao i način naplate aranžmana, koj se vrši u dinarima po prodajnim kursu poslovne banke organizatora putovanja na dan plaćanja. U slučaju značajnih poremećaja na monetarnom tržištu, cena aražmana podleže promeni.

U CENU ARANŽMANA JE UKLJUČENO:
Povratni avionski prevoz na relaciji Beograd - Franfurt - Madrid - Frankfurt - Beograd sa kompanijom Lufthansa; Smeštaj u hotelu kategorije 4* na bazi 4 noćenja sa doručkom (samoposluživanje) u standardnim dvokrevetnim sobama; Prevoz autobusom prema programu; Razgledanje grada prema programu; Usluge pratioca grupe; Troškovi organizovanja putovanja

U CENU ARANŽMANA NIJE UKLJUČENO:
Aerodromske takse u Beogradu, Frankfurtu i Madridu - oko 240 € (aerodromske takse se plaćaju  u agenciji prilikom rezervacije i podložne su promenama); ulaznice za kulturno istorijske objekte i fakultativniizleti; međunarodno putno osiguranje; individualni troškovi putnika i ostale nepomenute usluge

CENE FAKULTATIVNIH IZLETA PO OSOBI:
- Poludnevni izlet autobusom “Toledo”. Cena 45 evra. (U cenu je uključeno: prevoz autobusom na relaciji hotel - Toledo - hotel, lokalni vodič, ulaznica za katedralu i crkvu San Tome).
- Poludnevni izlet autobusom “Eskorijal”. Cena 55 evra. (U cenu je uključeno: prevoz autobusom na relaciji hotel - Eskorijal - hotel, lokalni vodič, ulaznica za palatu).
Za realizaciju ovih izleta potrebno je najmanje 20 prijavljenih učesnika (u slučaju manjeg broja prijavljenih putnika izleti bi mogli da budu izvedeni uz korigovanje cene)

OPIS SMEŠTAJA:
Madrid, Hotel Chamartin 4*,  Agustín de Foxa s/n, telefon 0034913344900 www.hotelchamartin.com
Nalazi se 7 km od centra grada, na metro liniji koja vodi direktno do centra. Ima recepciju, restoran, bar… Sobe su dvokrevetne sa kupatilom, standardno opremljene. Usluga je noćenje sa doručkom (samoposluživanje).

VAŽNE NAPOMENE:
- Postoji  mogućnost smeštaja u jednokrevetnim sobama uz blagovremeni  upit . Doplata za 1/1 sobu iznosi 155 evra.
- Polisa zdravstvenog osiguranja je neophodna u zavisnosti od propisa zemlje krajnje destinacije. Agencija preporučuje putnicima da pre polaska na ovo putovanje pribave polisu međunarodnog putnog zdravstvenog osiguranja.
- Organizator putovanja ne može da utiče na razmeštaj po sobama, jer to isključivo zavisi od recepcije smeštajnog objekta
- Neki od dopunskih sadržaja smeštajnih objekta su dostupni uz doplatu. Postoji mogućnost odstupanja i promena oko dostupnosti nekih sadržaja, jer isključivo zavise od smeštajnih objekata (npr. sef, parking, mini-bar, TV,  klima uređaj...)

OPSTE NAPOMENE:
- Proveriti dva dana pre putovanja tačno mesto sastanka i vreme poletanja aviona
- Besplatni prtljag - 1 prtljag koji se predaje (maksimum do 20kg)  i 1 ručni prtljag koji se unosi u avion (svaki kilogram preko dozvoljenog se dodatno naplaćuje). Nije dozvoljeno imati u ručnom prtljagu oštre predmete (makaze, nož...) i tečnost preko 100 ml
- Dužina trajanja slobodnog vremena za individualne aktivnosti tokom programa putovanja zavisi od objektivnih okolnosti (npr. dužine trajanja obilazaka,  termina polazaka…)
- Organizator putovanja zadržava pravo da, u slučaju izmene cene prevoza, izmene deviznog kursa, nedovoljnog broja prijavljenih putnika i slično, izmeni cenu putovanja za odgovarajući iznos ili otkaže putovanje, a najkasnije pet dana pre polaska. Cena putovanja važi od datuma izdavanja programa.   
- Organizator putovanja nije ovlašćen i ne ceni valjanost putnih i drugih isprava. Putnici koji nisu državljani Srbije u obavezi su da se sami upoznaju sa viznim režimom zemlje u koju putuju.
Preporučuje se putnicima, državljanima Srbije, da se o uslovima ulaska u zemlje EU (potrebna novčana sredstva za boravak, zdravstveno osiguranje, potvrde o smeštaju...) informišu na sajtu Delegacije EU u Srbiji www.europa.rs ili u ambasadi, odnosno konzulatu zemlje u koju putuju. Agencija ne snosi odgovornost u slučaju da pogranične vlasti onemoguće putniku ulaz na teritoriju EU. U slučaju nedobijanja ili nerealizacije Šengen vize (državljanima zemalja kojima je potrebna), smatra se da putnik odustaje od aranžmana i podleže troškovima otkaza prema Opštim uslovima putovanja organizatora (skraćeno OUP).
- U okviru panoramskog razgledanja gradova navedenih u programima putovanja Organizatora nisu predviđene posete enterijera javnih građevina, institucija i spomenika kulture, osim  kada je to posebno naznačeno.Treba uzeti u obzir da postoji mogućnost da neki od sadržaja hotela ne budu u funkciji usled objektivnih okolnosti, kao i da usled državnih ili verskih praznika na odredjenoj destinaciji neki od lokaliteta, tržnih centara, prodavnica, restorana, muzeja... ne rade.
- Maloletni putnici prilikom putovanja moraju imati overenu saglasnost roditelja              
- Mole se putnici da se brižljivo staraju o svom novcu, vrednim stvarima i prtljagu. Organizator putovanja ne snosi  odgovornost za njihov eventualni gubitak, nestanak ili krađu tokom trajanja  putovanja.                                                                                          
- Uslovi korišćenja putovanja navedeni su u Opštim uslovima putovanja organizatora, a usklađeni su sa Zakonom o turizmu Republike Srbije; mole se svi putnici da ih pažljivo pročitaju pre polaska na putovanje. Putnik Travel smatra da se putnik upoznao sa Opštim uslovima putovanja, potpisivanjem prijave (ugovora) za putovanje i uplatom akontacije. 

V A Ž N A    N A P O M E N A:
Vreme poletanja aviona određuje avio kompanija. Vremena poletanja i sletanja aviona su data po lokalnim vremenima.
Postoji mogućnost jutarnjih ili večernjih letova i da se u tom slučaju nestigne na predviđeni obrok. To ne može biti predmet žalbe putnika, jer je činjenično stanje nastupilo usled objektivnih okolnosti na koje organizator putovanja nije mogao da utiče.
Postoji mogućnost da se dobije hladni obrok ili lanč paket (zavisi da li smeštajni objekat ima tu mogućnost). 

Molimo Vas da pažljivo pročitate Opšte uslove putovanja
Aranžman je rađen na bazi od minimum 25 prijavljenih putnika i usled nedovoljnog broja putnika organizator putovanja ima pravo otkaza putovanja, najkasnije 5 dana pre termina polaska. Organizator putovanja zadržava pravo korekcije ugovorene cene  pre početka putovanja usled promene u kursu razmene valute ili promene u tarifama prevoznika i u zakonom predviđenim slučajevima

SABRA COMPANY, licenca broj OTP 5/2010, izdao APR, Registar turizma 27.01.2010. godine i obnovio 05.02.2016. godine. nastupa u svojstvu posrednika u prodaji - subagenta.
Organizator putovanja: PUTNIK TRAVEL, Beograd, Dragoslava Jovanovića 13, br tr 160-329927-83,
licenca broj OTP 322/2010, izdao APR, Registar turizma 18.02.2010. godine
Uz ovaj program važe opšti uslovi putovanja organizatora
Cenovnik br. 1 od 17.02.2016.