:: Novogodišnji aranžmani ::
 

NOVA GODINA

Prag i Beč

6 dana autobusom)

29.12.2009. - 03.01.2010.

Program putovanja:

1.dan     BEOGRAD – PRAG
Sastanak grupe na parkingu kod kongresnog centra Sava (savska strana) u večernjim satima. Polazak autobusa za Prag. Vožnja kroz Mađarsku i Slovačku sa kraćim usputnim zadržavanjima radi odmora (noćna vožnja).
2.dan     PRAG
Dolazak u Prag u prepodnevnim satima. Panoramsko razgledanje grada sa stručnim lokalnim vodičem: Starogradski trg sa čuvenim astronomskim satom Orloj, obilazak jevrejske četvrti sa desetak sinagoga, Staromesne namjesti, Vaclavske namjesti, narodni muzej, narodno pozorište. Obilazak praškog dvorca na Hradčanima, obilazak Španske sale (monumentalna građevina iz X veka), monumentalna katedrala Sv. Vita sa kapelom Sv. Venceslava i grobnicama čeških kraljeva, stara kraljevska palata, Vladislavova dvorana, bazilika Sv. Đorđa i Zlatna ulica, čiji je izgled ne izmenjen od XVI veka. Prelazak preko Vltave Karlovim mostom, obilazak stare kule na mostu i spomenika Karlu IV… Smeštaj u hotel. Slobodno popodne. Uveče, fakultativna vožnja brodom po Vltavi (razgledanja grada sa reke). Noćenje.
3.dan     PRAG
Doručak, fakultativni poludnevni izlet za Karlove Vari ili slobodan dan predviđen za individualne aktivnosti po izboru. U večernjim satima odlazak na tradicionalan doček Nove Godine pod otvorenim nebom na Vaclavske namjesti. Povratak u hotel. (odlazak i povratak autobusom u dogovoreno vreme koje će naknadno biti objavljeno). Noćenje.
4.dan     PRAG – BEČ
Doručak. Polazak za Beč. Putovanje ka Beču sa kraćim usputnim zadržavanjima radi odmora. Po dolasku panoramsko razgledanje grada: Gurtl, Ring, Opera, Parlament, Katedrala Svetog Stefana, Hundertvaserhaus, dvorac Belvedere, UNO City, Dunavski toranj, Gradski park, Burg teatar, Univerzitet, Gradska  kuća, Trg Marije Terezije, Hofburg – raskošni dvorac dinastije Habzburg, Marija Hilfer štrase... Smeštaj u hotel. Slobodno veče za individualna razgledanja grada. Noćenje.                                 
5.dan     BEČ – BEOGRAD
Doručak. Napuštanje hotela (sobe se moraju napustiti do 11 h). Fakultativni višečasovni obilazak i razgledanje parka i dvorca Šenbrun – letnje rezidencije Habzburgovaca ili slobodno vreme za individualna razgledanja Beča. U večernjim satima polazak za Beograd. Vožnja preko Austrije, Mađarske i Srbije sa kraćim usputnim zadržavanjima radi odmora. (noćna vožnja)
6.dan     BEOGRAD
Dolazak u Beograd u jutarnjim satima

obavezno pogledajte:

Putno osiguranje
Opšti uslovi putovanja
Najčešći turistički pojmovi
Sabra Travel Club

PRODAJNA MESTA

Srbija
Republika Srpska

SUBAGENTI ONLINE

PRETRAZITE SAJT

Bec
Bec

Cena aranžmana po osobi: 219

USLOVI I NAČIN PLAĆANJA:
Cena aranžmana se plaća u dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursu poslovne banke  za efektivu na dan uplate - 30 % od ukupne cene aranžmana prilikom prijavljivanja - gotovinski, platnim karticama ili čekovima građana, ostatak najkasnije 10 dana pre polaska na putovanje

U CENU ARANŽMANA JE URAČUNATO: 
Prevoz na naznačenoj relaciji autobusima visoke turističke klase  sa svim sadržajima (klima, video i audio uređaji, WC), smeštaj u dvokrevetnim ili dvokrevetnim sobama sa pomoćnim ležajem u hotelima sa 3* na bazi dva noćenja sa doručkom (kontinentalni-usluživanje) u Pragu i jednog noćenja sa doručkom (kontinentalni-usluživanje) u Beču, panoramsko razgledanje Praga, panoramsko razgledanje Beča, usluge lokalnog vodiča, usluge turističkog pratioca, takse i drumarine, kao i troškovi organizacije putovanja.

U CENU ARANŽMANA NIJE URAČUNATO:
Taksa za vizu (35 eur), usluge viziranja pasoša (600 din.), obavezno putno zdravstveno osiguranje – po osobi za 6 dana: 0,5 -18 god. 270 din., 18-70 god 552 din., 70-80 god. 1.092 din. (cene osiguranja su podležne promenama), fakultativni izleti, ulaznice za kulturno istorijske spomenike čija cena zavisi od objekta koji se obilazi (od 5 € do 50 €), individualni troškovi  i sve ostale nepomenute usluge.                                                                                                         

FAKULTATIVNI IZLETI:
Karlove Vari cca 30 €, vožnja brodom po Vltavi cca 15 €, Šenbrun cca 20 €
Minimum 20 osoba za organizovanje fakultativnih izleta.

HOTELI:
Hoteli*** u Pragu i Beču se nalaze u širem centru grada ili okolini i udaljeni su gradskim prevozom od centra 20 – 30 min. Hoteli sadrže recepciju, restoran… Sobe su dvokrevetne i dvokrevetne sa pomoćnim ležajem, standardno opremljene i imaju sopstveno kupatilo. Usluga je na bazi noćenja sa doručkom (usluživanje, tzv kontinentalni)

VIZE:
Za sve putnike, koji u predviđenom roku (koji će kasnije biti objavljen) dostave dokumenta, organizator putovanja posreduje u viziranju pasoša bez ličnog prisustva putnika u Ambasadi. Organizator putovanja može promeniti rok za dostavljanje dokumentacije za vizu, a sve u zavisnosti od Konzulata Ambasade Republike Češke. Organizator putovanja nije ovlašćen i ne ceni valjanost putnih i drugih isprava i ne snosi odgovornost u slučaju nedobijanja češke šengen vize. Putnici koji nisu državljani Srbije u obavezi su da se sami upoznaju sa viznim režimom zemlje u koju putuju

NAPOMENE:
Aranžman je rađen na bazi od minimum 40 putnika. Organizator putovanja  zadržava pravo da u slučaju izmene cene prevoza, deviznog kursa, nedovoljnog broja putnika i sl., izmeni cenu aranžmana za odgovarajući iznos, kao i da otkaže putovanje najkasnije 5 dana pre polaska. Svi ostali uslovi korišćenja aranžmana navedeni su u Opštim uslovima putovanja Organizatora.Organizator putovanja smatra da se putnik upoznao sa Opštim uslovima putovanja  potpisivanjem prijave za putovanje i uplatom akontacije. Organizator putovanja zadržava pravo izmene redosleda pojedinih sadržaja u programu.

SABRA COMPANY, licenca kategorije A, broj 13 izdata 26.01.2006. god. Nastupa u svojstvu posrednika u prodaji - subagenta.
Organizator putovanja:"PUTNIK ", licenca A kategorije, broj 184 izdata izdata 18.02.2006. Uz ovaj program važe Opšti uslovi putovanja organizatora