:: Novogodišnji aranžmani ::
 

NOVA GODINA

Prag i Budimpešta

(6 dana autobusom)

29.12.2009. - 03.01.2010.

Program putovanja:

1.dan    BEOGRAD – PRAG
Sastanak grupe na parkingu kod kongresnog centra Sava (savska strana) u večernjim satima. Polazak autobusa za Prag. Vožnja kroz Madjarsku i Slovačku sa kraćim usputnim zadržavanjima radi odmora (noćna vožnja).
2.dan    PRAG
Dolazak u Prag u prepodnevnim satima. Panoramsko razgledanje grada sa stručnim lokalnim vodičem: Starogradski trg sa čuvenim astronomskim satom Orloj, obilazak jevrejske četvrti sa desetak sinagoga, Staromesne namjesti, Vaclavske namjesti, narodni muzej, narodno pozorište. Obilazak praškog dvorca na Hradčanima, obilazak Španske sale (monumentalna građevina iz X veka), monumentalna katedrala Sv. Vita sa kapelom Sv. Venceslava i grobnicama čeških kraljeva, stara kraljevska palata, Vladislavova dvorana, bazilika Sv. Đorđa i Zlatna ulica, čiji je izgled ne izmenjen od XVI veka. Prelazak preko Vltave Karlovim mostom, obilazak stare kule na mostu i spomenika Karlu IV. Smeštaj u hotel. Slobodno popodne. Uveče, fakultativna vožnja brodom po Vltavi (razgledanja grada sa reke). Noćenje.
3.dan    PRAG
Doručak, fakultativni poludnevni izlet za Karlove Vari ili slobodan dan predviđen za individualne aktivnosti po izboru. U večernjim satima odlazak na tradicionalan doček Nove Godine pod otvorenim nebom na Vaclavske namjesti. Povratak u hotel. (odlazak i povratak autobusom u dogovoreno vreme koje će naknadno biti objavljeno). Noćenje.
4.dan    PRAG – BUDIMPEŠTA
Doručak. Napuštanje hotela (sobe se moraju napustiti do 11h). Slobodan dan za individualna razgledanja grada i šoping. U večernjim satima polazak za Budimpeštu. Vožnja preko Češke, Slovačke i Mađarske sa kraćim usputnim zadržavanjima radi odmora. (noćna vožnja).
5.dan    BUDIMPEŠTA
Dolazak u Budimpeštu u jutarnjim satima. Panoramsko razgledanje grada: Trg heroja, Andraši bulevar – Opera, bazilika Sent Ištvana, Parlament, Ribarska kula, Matijaševa katedrala, Kraljevski dvor, brdo Gelert, Citadela, mostovi na Dunavu... Slobodno vreme. Smeštaj u hotel. Slobodno popodne i veče za individualna razgledanja grada (postoji mogućnost organizovanja fakultativnih izleta: vožnja brodom – razgledanje grada sa reke u popodnevnim satima i večera u čardi u večernjim časovima). Noćenje.
6.dan    BUDIMPEŠTA – SENT ANDREJA – BEOGRAD
Doručak. Napuštanje hotela. Polazak autobusom za Sent Andreju. Po dolasku obilazak Sent Andreje: Trg Vuka Karadžića, Požarevačka crkva, kuća Jakova Ignjatovića, Grčka crkva, muzej Srpske pravoslavne crkve, Saborna (Beogradska) crkva, krst Kneza Lazara, Srpska škola... Slobodno vreme. Polazak za Beograd u popodnevnim satima. Vožnja kroz Mađarsku i Srbiju sa kraćim usputnim zadržavanjima radi odmora. Dolazak u Beograd u večernjim satima.

obavezno pogledajte:

Putno osiguranje
Opšti uslovi putovanja
Najčešći turistički pojmovi
Sabra Travel Club

PRODAJNA MESTA

Srbija
Republika Srpska

SUBAGENTI ONLINE

PRETRAZITE SAJT

Cena aranžmana po osobi: 219

USLOVI I NAČIN PLAĆANJA:
Cena aranžmana se plaća u dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursu poslovne banke  za efektivu na dan uplate 30 % od ukupne cene aranžmana prilikom prijavljivanja – gotovinski, platnim karticama ili čekovima građana, ostatak najkasnije 10 dana pre polaska na putovanje

U CENU ARANŽMANA JE URAČUNATO: 
Prevoz na naznačenoj relaciji autobusima visoke turističke klase  sa svim sadržajima (klima, video i audio uređaji, WC), smeštaj u dvokrevetnim ili dvokrevetnim sobama sa pomoćnim ležajem u hotelima sa 3* na bazi dva noćenja sa doručkom (kontinentalni-usluživanje) u Pragu i jednog noćenja sa doručkom (kontinentalni-usluživanje) u Budimpešti, panoramsko razgledanje Praga, panoramsko razgledanje Budimpešte, panoramsko razgledanje Sent Andreje, usluge lokalnog vodiča, usluge turističkog pratioca, takse i drumarine, kao i troškovi organizacije putovanja.

U CENU ARANŽMANA NIJE URAČUNATO:
Taksa za vizu (35 €), usluge viziranja pasoša (600 din.), obavezno putno zdravstveno osiguranje – po osobi za 6 dana: 0,5 -18 god. 270 din., 18-70 god 552 din., 70-80 god. 1.092 din. (cene osiguranja su podležne promenama), ulaznice za kulturno istorijske spomenike cija cena zavisi od objekta koji se obilazi (od 5 € do 50 €), fakultativni izleti, individualni troškovi i sve ostale nepomenute usluge.

FAKULTATIVNI IZLETI:
Karlove Vari cca 30 €, vožnja brodom po Vltavi cca 15 €, večera u čardi cca 25 – 50 €-, vožnja brodom po Dunavu cca 15 €
Minimum 20 osoba za organizovanje fakultativnih izleta.

HOTELI:
Hoteli*** u Pragu i Budimpešti se nalaze u širem centru grada ili okolini i udaljeni su gradskim prevozom od centra 20 – 30 min. Hoteli sadrže recepciju, restoran… Sobe su dvokrevetne i dvokrevetne sa pomoćnim ležajem, standardno opremljene i imaju sopstveno kupatilo. Usluga je na bazi noćenja sa doručkom (usluživanje, tzv kontinentalni)

VIZE:
Za sve putnike, koji u predviđenom roku (koji će kasnije biti objavljen) dostave dokumenta, organizator putovanja posreduje u viziranju pasoša bez ličnog prisustva putnika u Ambasadi. Organizator putovanja može promeniti rok za dostavljanje dokumentacije za vizu, a sve u zavisnosti od Konzulata Ambasade Republike Češke. Organizator putovanja nije ovlašćen i ne ceni valjanost putnih i drugih isprava i ne snosi odgovornost u slučaju nedobijanja češke šengen vize. Putnici koji nisu državljani Srbije u obavezi su da se sami upoznaju sa viznim režimom zemlje u koju putuju

NAPOMENE:
Aranžman je rađen na bazi od minimum 40 putnika. Organizator putovanja  zadržava pravo da u slučaju izmene cene prevoza, deviznog kursa, nedovoljnog broja putnika i sl., izmeni cenu aranžmana za odgovarajući iznos, kao i da otkaže putovanje najkasnije 5 dana pre polaska. Svi ostali uslovi korišćenja aranžmana navedeni su u Opštim uslovima putovanja Organizatora.Organizator putovanja smatra da se putnik upoznao sa Opštim uslovima putovanja  potpisivanjem prijave za putovanje i uplatom akontacije. Organizator putovanja zadržava pravo izmene redosleda pojedinih sadržaja u programu.

SABRA COMPANY, licenca kategorije A, broj 13 izdata 26.01.2006. god. Nastupa u svojstvu posrednika u prodaji - subagenta.
Organizator putovanja:"PUTNIK ", licenca A kategorije, broj 184 izdata izdata 18.02.2006. Uz ovaj program važe Opšti uslovi putovanja organizatora