:: Novogodišnji aranžmani ::
 

NOVA GODINA

St. Petersburg i Moskva

(7 dana avionom)
30.12.2011. - 05.01.2012.
 

Program putovanja:

1. dan 30.12.2011.              BEOGRAD – MOSKVA – ST. PETERSBURG
Sastanak grupe dva sata pre poletanja na aerodromu “Nikola Tesla”. Let Aeroflot-a za Moskvu u 12:55h (let SU 162). Sletanje u 18:40 h, nastavak leta za Sankt Petersburg u 22:05h (let SU 861). Sletanje na aerodrom u St. Petersburgu u 23:25h. Transfer do hotela, smeštaj. Noćenje.
2. dan 31.12.2011.              ST. PETERSBURG
Doručak. Razgledanje grada autobusom: Nevski prospekt, Kazanjski sabor, Dvorski trg, Admiralitet, Vasiljevsko ostrvo, Ermitaž, Isakijevska saborna crkva, Bronzani konjanik, krstarica "Aurora", Smoljni. Fakultativno, u produžetku razgledanja grada Petropavlovska tvrđava, istorijsko jezgro grada, Petropavlovska saborna crkva u kojoj su sahranjeni svi ruski imperatori, počev od Petra I, Istorijski muzej Sankt Petersburga, čuvene tamnice.  Slobodno vreme. Veličanstveni doček Nove godine na Dvorskom trgu, kod Zimskog dvorca, uz koncerte pod otvorenim nebom, vatrometom.  Noćenje.
3. dan 01.01.2012.              ST. PETERSBURG
Doručak. Fakultativni program: izlet  u Puškin (Carsko Selo) letnju rezidencija Ekaterine Velike (dvorac i prekrasni park površine 34km2). Ermitaž, obilazak jednog od najvećih muzeja na svetu, sa preko 3 miliona eksponata, sa remek delima Leonarda Da Vinčija, Ticijana, Van Goga, Sezana, Pikasa... Noćenje.
4. dan 02.01.2012.              ST. PETERSBURG - MOSKVA
Doručak (lanč paket), Transfer na aerodrom i poletanje za Moskvu u 08:55h, sletanje u 10:15h. Razgledanje grada autobusom: centar grada, Crveni trg, Kremlj, Crkva Vasilija Blaženog, Boljšoj teatar, Hram Hrista Spasitelja, Novodevičji manastir, vidikovac Vrapčeva brda i Univerzitet "Lomonosov", Poklonaja gora (Park Pobede)... Smeštaj u hotel. Uveče u pratnji vodiča obilazak Moskovskog metroa (fakultativno), posebno nekih od najlepših metro stanica, nalik na muzeje (mozaici, skulpture). Noćenje. 
5. dan 03.01.2012.              MOSKVA
Doručak. Fakultativno: Kremlj, teritorija sa obilaskom Uspenske i Arhangelske crkve, Car zvono, Car top i Oružana palata, riznica carske Rusije. Tretjakovska galerija, enajbogatiji mutej sa radovima ruskih umetnika. Noćenje.
6. dan 04.01.2012.              MOSKVA
Doručak. Fakultativno: Sergijev Posad (bivši Zagorsk, 70 km od Moskve), jedan od najstarijih i najvećih ruskih manastirskih kompleksa, ranije rezidencije ruskog patrijarha. Obilazak Troice Sergijeve Lavre. Posle podne slobodno vreme za odmor. Noćenje.
07. dan 05.01.2012.            MOSKVA – BEOGRAD
Doručak. Transfer do aerodroma. Let za Beograd u 12:15 h (let SU 161). Dolazak u  Beograd u 12:00h.

obavezno pogledajte:

Putno osiguranje
Opšti uslovi putovanja
Najčešći turistički pojmovi
Sabra Travel Club

PRODAJNA MESTA

Srbija
Republika Srpska

SUBAGENTI ONLINE

PRETRAZITE SAJT

Cena aranžmana po osobi u 1/2 sobi: 585 Eur

Doplata za 1/1 sobu: 140 €
Dete do 12 godina u pratnji dve odrasle punoplatežne osobe: 550 €

OPIS HOTELA:
Htl Moskva 4* u St. Petersburgu:  nalazi se u centru grada, na kraju Nevskog prospekta, na obali Neve. U samoj zgradi hotela se nalazi ulaz u metro stanicu. Kompletno je renoviran 2007., a 2008. je dobio kategoriju 4*. Ima nekoliko restorana (pivnicu, restoran sa gruzijskom kuhinjom, bar “Panorama” sa pogledom na istorijski centar grada i Nevu). U holu je kasa na kojoj se mogu kupiti ulaznice za koncerte i pozorišne programe u St. Petersburgu. Ima 825 soba, sve sa TV-om (satelitski program),telefonom, frižiderom, sefom. WiFi internetom. Doručak bife.
Htl Vega 3* u Moskvi; Hotel, posle kompletne rekonstrukcije, ima 1000 renoviranih soba, koje su opremljene TV-om (satelitski programi), telefonom, mogućnost korisćenja interneta. U sastavu hotela je kompleks od 4 restorana, 2 bara i 2 sale za bankete. U sadržaju hotela: noćni klub, salon lepote, sauna turska i finska, džakuzi, prodavnice suvenira i kiosci, menjačnica . Nalazi se u sklopu hotelskog kompleksa i parka Izmailovo. Pored hotela se nalazi veliki tržni centar suvenira, izgradjen u stilu staroruskih gradova. Ima metro stanicu u neposrednoj blizini i odličnu vezu do centra grada (Crvenog trga). Doručak švedski sto.

U CENU ARANŽMANA JE UKLJUČENO:
Avio prevoz  na svim relacijama letovima Aeroflota: Beograd-Moskva-Sankt Petersburg (30.12.2011.), Sankt Petersburg - Moskva (02.01.2012.) i Moskva - Beograd (05.01.2012.); smeštaj u St.Petersburgu u hotelu Moskva 4*, u dvokrevetnim sobama sa doručkom, smeštaj u Moskvi u Hotelu Vega  3*, u standardnim dvokrevetnim sobama sa doručkom, transferi prema programu,
panoramsko razgledanje Moskve i St.Peterburga, usluge pratioca grupe i stručnih lokalnih vodiča; troškovi organizacije aranžmana

U CENU ARANŽMANA NIJE UKLJUČENO:
Arodromske takse i obavezno avio osiguranje cca110 € (plaćanje u agenciji u dinarskoj protivvrernosti, cena je podložna promeni), polisa međunarodnog zdravstvenog osiguranja , fakultativni programi, individualni troškovi putnika i ostale nepomenute usluge

FAKULTATIVNI PROGRAMI:
St.Petersburg: Petropavlovska tvrdjava (u produžetku razgl.grada) 20 €, Ermitaž 35 €, Puškin (Carsko selo) 45 €
Moskva: Kremlj (teritorija i 2 Saborne crkve), Oružana palata 55 € , Tretjakovska galerija 20 €, Sergijev pasad  (bivši Zagorsk) 35 € Obilazak moskovskog metroa 10 €
Sve cene uključuju: vodiča, autobus i ulaznice. Realizacija i cene fakultativnog programa su garantovani, nezavisno od broja prijavljenih putnika. U toku boravka i ako vremenski uslovi dozvole, postoji mogućnost  vožnje Ruskom trojkom (fakultativno)!!!

USLOVI I NAČIN PLAĆANJA:
Aranžman se plaća isključivo u dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursu poslovne banke  na dan uplate.
Prijava putovanja podrazumeva uplatu od 40 % od cene aranžmana, a ostatak – gotovinski, čekovima građana na četiri jednake mesečne rate ili platnim karticama (Dina, VISA, Visa Electron, MasterCard, Maestro ili American Express),  najkasnije 15 dana pre putovanja. Za korisnike kreditnih kartica Banca Intesa (VISA, American Express i MasterCard) i Alpha banke (VISA i American Express) mogućnost plaćanja na više rata bez kamate.
Sve cene u eurima, navedene u ovom programu putovanja, istaknute su na osnovu i u skladu sa Zakonom o deviznom poslovanju, shodno članu 34. stav 3., kao i način naplate aranžmana, koj se vrši u dinarima po prodajnim kursu poslovne banke organizatora putovanja na dan plaćanja. U slučaju značajnih poremećaja na monetarnom tržištu, cena aražmana podleže promeni.

NAPOMENA ZA VIZNI REŽIM:
Organizator putovanja nije ovlašćen i ne ceni valjanost putnih i drugih isprava. Putnici koji nisu državljani Srbije u obavezi su da se sami upoznaju sa viznim režimom zemlje u koju putuju. Putnici koji nameravaju da putuju sa starim plavim pasošima u obavezi su da individualno pribave turističku vizu. Molimo putnike da se blagovremeno informišu o potrebnoj dokumentaciji. U slučaju ne dobijanja individualne vize, smatra se da putnik odustaje od aranžmana i podleže troškovima otkaza prema Opštim uslovima putovanja organizatora.
Korisnike aranžmana,koji poseduju stari plavi pasoš ( čija važnost ističe 31.12.2011.godine) upozoravamo da većina ambasada zahteva, prilikom apliciranja za vizu, važnost pasoša najmanje 6 meseci od završetka putovanja.

Minimum za realizaciju programa je 20 učesnika putovanja.
Za manji broj prijavljenih, agencija zadržava pravo otkaza najkasnije 5 dana pre polaska na put. Putovanje se može realizovati i sa manjim brojem putnika uz adekvatno uvećanu cenu uz prethodnu konsultaciju sa putnicima. U slučaju promene cene avio prevoza i aerodromskih taksi organizator putovanja zadržava pravo korekcije cene aranžmana za nastalu razliku. Organizator putovanja zadržava pravo promene redosleda u realizaciji turističkog sadržaja.

SABRA COMPANY, licenca broj OTP 5/2010, izdao APR, Registar turizma 27.01.2010. godine, nastupa u svojstvu posrednika u prodaji - subagenta.
Organizator putovanja: Omega travel, licenca broj OTP 353/2010, izdao APR, Registar turizma 19.02.2010. godine. Uz ovaj program važe opšti uslovi putovanja organizatora
Cenovnik br. 1 od 20.10.2011.